Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
22
márc/2022

Bármilyen hulladék anyagból készülhet komposztálókeret

A kerti munkák elkezdődtek, halomban áll minden kertben az ilyen-olyan nyesedék, levágott ág, összegereblyézett száraz fű. Ezeket vagy zöldhulladékos zsákban gyűjtjük, és kitesszük a kukásoknak, vagy elkezdünk komposztálni. Aminek a tárolásához kell egy keret, lehetőleg olcsó, újrahasznosított hulladékból.

komposzt komposztkeret újrahasznosítás kert

KÉP: Pixabay


0
Tovább
07
márc/2022

Milyen futónövényt engedjünk a házfalra, pergolára, kerítésre?

Ahogy egyre melegebbé válik az éghajlat, megnő az árnyékolás jelentősége. Ebben a futónövények is segítségünkre lehetnek, amelyek jelentősen képesek befolyásolni az épületünk körül mikroklímát. A futónövények nemcsak a falak túlzott átmelegedését gátolják meg, de bizonyos fagykárokat is megelőznek. Más fajták nagy lombjuknak köszönhetően a kerítés vagy pergola befuttatására alkalmasak. Nézzük a leggyakoribbakat!

otthon klímaválság növény kert

KÉP: Wikipedia


0
Tovább
10
jan/2022

Ezek a trendek lesznek menők idén a kertészkedésben

Egyelőre nem tudni, hogy a járvány miatt várhatók-e újabb lezárások tavaszra és nyárra, az viszont valószínű, hogy aki az elmúlt két évben sokat dolgozott home office-ban, annak a kertben is érdemes munkaállomást kialakítania. Aki pedig fontolgatja, hogy az emelkedő zöldségárak miatt átáll a konyhakertre, annak szintén egyedi szempontokat kell mérlegelnie. Nézzünk három kerttervezési trendet a 2022-es évre!

1. Dolgozz a kertben

kert otthon home office fű zöldség

KÉP: Harwyn


0
Tovább
05
jan/2022

7 zöld fogadalom az új évre

Az elmúlt két évet beárnyékolta a járvány, de sokak számára hozott megnyugvást, lelki feltöltődést a kertészkedés, még ha csak a konyhaablakban elhelyezett zöldfűszerekkel bíbelődött is. Nem tudjuk, mit tartogat az új év, de aki megszerette a növényekkel való foglalatoskodást, annak érdemes mostantól nemcsak arra figyelnie, hogy mit csinál, hanem arra is, hogy miképpen. A beltéri vagy kültéri kertészkedésben ugyanis van hová fejlődni, ehhez adunk néhány megfogadható tippet az új évre.

1. Ne használj műanyagot

új év kert műanyag komposzt esővíz csapadék fa ültetés

KÉP: Pexels


0
Tovább
26
nov/2021

Így csinálhatsz rendet a műhelyedben fillérekből

Vége a kerti munkáknak és a barkácsoláshoz alkalmas kellemes időnek is, az általában fűtetlen sufnikban, garázsokban szezon végi rendetlenség van. A fagyok beállta előtt érdemes rendbe tenni a szerszámokat, ehhez adunk most okos és olcsó tippeket.

A munkapad alá csavarozott, kihajtható muffin sütőformában millió mütyür talál helyet.

újrahasznosítás otthon kert

A mennyezetre felszerelt falécek tartják a műanyagdobozokat. Csak az a lényeg, hogy a feliratozást ne felejtsd el.

újrahasznosítás otthon kert

Egy régi irattartó szekrényből és két lyuktáblából multifunkciós tároló született.

újrahasznosítás otthon kert

Ez eredetileg ilyen volt:

újrahasznosítás otthon kert

Magazintartót használj dörzspapírtárolónak.

újrahasznosítás otthon kert

Régi ereszből festéktároló polc lehet.

újrahasznosítás otthon kert

A plafonhoz csavarozott PVC-csövekkel felső tárolót készíthetsz.

újrahasznosítás otthon kert

Egy lyuktábla, néhány horog és pár PET-palack kell csak a jól átlátható rendszerezőhoz. Az egyik tárolóban tarthatod a jutalomfalatokat.

újrahasznosítás otthon kert

OSB-táblára csavarozott PVC-csövekből készült a kerti szerszám tároló.

újrahasznosítás otthon kert

Ugyanezt raklapból is elkészítheted.

újrahasznosítás otthon kert

Egy vödröt felcsavarozol a falra, bele egy OSD-darab, és megvan a multi-funkciós tároló.

újrahasznosítás otthon kert

Gumipókokkal rögzítheted a folyton elguruló labdákat.

újrahasznosítás otthon kert

Zuhanykarikákkal csoportosíthatod az alátéteket és csavaranyákat.

újrahasznosítás otthon kert

A PVC-csődararabok a kisebb holmikat is rendszerezik.

újrahasznosítás otthon kert

Lehet, hogy már lyukas az a zokni, de még vigyáz a szemüvegedre.

újrahasznosítás otthon kert

Locsolócső helyett a karácsonyi fényfüzért tárolhatod gubancmentesen.

újrahasznosítás otthon kert

Összedobsz egy kis dobozt, és jégkockatartókban szortírozod a szögeket.

újrahasznosítás otthon kert

Két vödörfedélből és egy seprűnyélből kábeldobot csavarozhatsz össze.

újrahasznosítás otthon kert

A kapcsos irattartó mappából maradt hármas kapocs felcsavarozható az OSB-falra, és a gumipókok tartója lehet.

újrahasznosítás otthon kert

A dobozos papírzsebkendő kiürült dobozában tarthatod a zacskókat.

újrahasznosítás otthon kert

A kiürült dobozok csavaros tetejét felcsavarozod a polc oldalára és aljára a tökéletesen átlátható tárolásért.

újrahasznosítás otthon kert

Egy cipőtartó függő tároló jó hely a festékeknek is.

újrahasznosítás otthon kert

Öreg szemüvegtok nem vén fúrószártartó.

újrahasznosítás otthon kert

Öreg műanyagkosárból lesz a munkapad alatti tároló.

újrahasznosítás otthon kert

Szakadt munkáskesztyű levágott ujja védi az éles szerszámokat.

újrahasznosítás otthon kert

Régi gereblye új élete kampós tárolóként.

újrahasznosítás otthon kert

Ha mindennel végeztél, és összesöpörnél, nem fogja feltörni a tenyeredet a seprűnyél, ha betekered egy kis buborékfóliába.

újrahasznosítás otthon kert

Források: TheFamilyHandyman, ManomanoTrashToTreasureAtHomeWith KatePopularWoodworking, Ashbeedesign, DIYS, DesignedToDwell, SmartRecycleIdeas, Pinterest, Handyman.net, Craftsyhacks

365Zö


0
Tovább
19
okt/2021

Itt egy ötlet, ha eleged van az avargyűjtésből

Amíg nyáron fent vannak a fán, az ember el sem tudja képzelni, mennyi levele van egy fának. Aztán az őszi hideggel együtt elkezdenek lehullani, és beterítik a kertet. Sokan azt hiszik, az egyetlen helyes megoldás, ha összegyűjtik az avart, pedig ez nagyon "emberi" gondolkodás. A kert nem a lakás: míg odabent valóban piszoknak számít a padlón heverő száraz levél, odakint más a megítélése.

KÉP: Unsplash

Jó lenne végre elvonatkoztatni a korábbi állásponttól, amely szerint csak a manikűrollóval rendben tartott kert a szép. A kert ugyanis a természet része, és ennélfogva a természet törvényei vonatkoznak rá. Ne akard ráerőszakolni a civilizációs elvárásokat, mert ezzel csak magaddal szúrsz ki: annyi pluszmunkát generálsz a kert folyamatos rendben tartásával, amennyitől a végén már nyűgnek érzed az egészet (rosszabbik esetben megutálod a kertet).

A levél nem szemét, hanem a fa része, tartalmazza mindazokat a tápanyagokat, amelyeket a fa növekedése közben megkötött. A talajra visszahullva folytatódik a csodálatos körforgás: a lebomló levélből a tápanyagok a tél folyamán visszakerülnek a talajba, majd onnan tavasszal és nyáron a növények, köztük a fa is újra felszívják, ebből gyűjtik az erőt az új levelekhez, virágzáshoz, gyümölcsök érleléséhez. 

Ha zavar a lehullott levelek látványa, az avart (amennyiben nincs közte a növények növekedését gátló hatóanyagot tartalmazó diólevél) egyszerűen feldolgozhatod: menj végig rajta a fűnyíróval. Az apróra vágott levélnyesedék szépen behullik a fűszálak közé, illetve mulcsként elteríthető a fák és bokrok tövében. Ha kap egy kis őszi esőt, téli havat, elkezd természetes módon komposztálódni. Ha nincs kedved fűnyírózni, de a lombseprűvel bűvészkednél egy kicsit, azt is megteheted, hogy az avart egy üres virágágyásban felhalmozod kupacba komposztdombnak. 

Mindig gondolj arra, hogy a kert egy ökoszisztéma: növények és állatok együttélése. Az avar  téli búvóhelyet nyújt egy sor állatnak, a katicától kezdve a gyíkon át a sünig. A levelek fonákjára számos rovar petézik, tavasszal ezekből lesznek a hernyók és lárvák, amelyekkel a madarak a fiókáikat táplálják. Ha a természet egészsége (mindkét értelemben) a vezérlő szempontod, nem gyűjtjöd be műanyagzsákba az avart és nem dobod ki, hanem megpróbálod meglátni benne az értéket - és hasznosítod.

365Zö


0
Tovább
04
szept/2021

Sydney betiltja a sötét színű háztetőket és kötelező lesz fát ültetni a kertbe

Az ausztrál nagyváros Wilton nevű negyedében új építési szabályzatot vezetnek be: tilos lesz a házakra sötét színű tetőt tenni, valamint a telken a mainál kisebb négyzetméter építhető be, vagyis nagyobb kertet kell hagyni a házak körül. Wilton azért lehet jó terep a kísérletre, mert 2030-ig nagyjából kilencezer új otthon építésére és 400 ezer lakosra számítanak a hatóságok.

városi hősziget Sydney Ausztrália IPCC

Jelenleg sok helyütt ilyen sűrűn vannak beépítve a családi házas övezetek. A képen látható 19 ház közül csak egynek van világos teteje.
KÉP: Dezeen

Az Új-Dél-Wales-i kormányzat tervei szerint, ha a szokásos sötét palaszürke tetők helyett világos színű tető van a házon, az nagyobb mértékben veri vissza a napsugarakat, ezzel passzív módon is hűvösebb lesz a ház, kevesebb villamos energia szükséges a klimatizálásához. A hővisszaverő festékkel kezelt tető felszíni hőmérséklete akár 40 Celsius-fokkal is alacsonyabb lehet.

Ezen túl előírás lesz az is, hogy a 15x18 méteres telkeken akkora helyet kell hagyni a házak előtt és mögött, hogy ott egy-egy fa (kifejletten legalább 8 méteres) elférjen. Ezekkel az intézkedésekkel a városi hősziget jelenséget kívánják csökkenteni. A városi hősziget arra utal, hogy a városokban a túlzott beépítés és a sok burkolt felület miatt több hőt nyelnek el a környezet nappal, amit éjszaka sugároz ki - emiatt az ilyen részeken a napi középhőmérséklet sokkal magasabb, mint a zöldövezetekben. A fehér tetőkkel 23 százalékkal csökkenteni lehet a városi hősziget jelenség erősségét. 

Nyugat-Sydney-ben döbbenetes nyári hőmérsékleteket mérnek, előfordul 50 Celsius-fokos hőség. Nem lehet tovább halogatni az intézkedéseket annak érdekében, hogy mérsékeljék a városi hőszigetek hatását, nyilatkozták az illetékesek. A hivatalos bejelentésre azt követően került sor, hogy napvilágot látott a legújabb IPCC-klímajelentés, amely azt állapította meg, hogy a globális átlaghoz képest Ausztrália gyorsabban melegszik, az iparosodás kezdete óta 1,4 Celsius-fokkal lett melegebb az átlaghőmérséklete, ami már csak egy tizeddel marad el a párizsi klímaegyezmény által kritikus határértéknek minősített 1,5 Celsius-foktól. 

via Dezeen

HKZs


0
Tovább
31
júl/2021

Néhány óra alatt csodákat barkácsolhatsz PVC-csőből

Szükségem volna egy zuhanykabinra, amit megfizethető alapanyagokból magam is elkészíthetek, nem nagy súlyú és könnyen tisztítható.

PVC újrahasznosítás otthon kert

Elkezdtem keresgélni a neten, és nemcsak a leendő zuhanykabinomhoz találtam szuper tippet, aminek a lyuggatott csövekből álló B-verzióját a kertben is használhatom a slaggal, hanem egy sor más használati tárgyhoz.

PVC újrahasznosítás otthon kert

Mint ez törülközőszárító. Legtöbbjük kivitelezése nem bonyolult, vagy legalábbis nem néz ki annak. 

PVC újrahasznosítás otthon kert

Ami a hozzávalókat illeti, a kondenzvízhez való 32 mm-es merev falú műanyagcső megfelelőnek látszik, leginkább azért, mert UV-álló, bírja a felületét érő vegyszereket (rendszeres tisztítás!), és árban sem vészes.

PVC újrahasznosítás otthon kert

Az összekötő idomokkal persze ügyeskedni kell egy kicsit, mert pont azt a háromutas idomot nem találtam a neten, ami a kocka alakú zuhanykabinváz sarkaihoz kellene. Sebaj, T-idomokkal és pluszban hozzákötött 90 fokos idomokkal meg lehet oldani a helyzetet. 

PVC újrahasznosítás otthon kert

Az alábbiakban még néhány lenyűgöző ötletet mutatok PVC-csőre, személyes kedvencem a PVC-cső+ragasztószalag kajak, de a praktikus szennyesválogatón, az íróasztalon és a kerti napvédő sátoron is nagyon elgondolkodtam. Most már csak azt kell kitalálnom, miből legyen a zuhanykabinom fala: plexiből vagy hobbiüvegből...

PVC újrahasznosítás otthon kert


 

A PVC-vázra erős műanyagfóliát feszített a készítő, majd azt bevonta "kacsaragasztóval", azaz a Duct Tape nevű ragasztószalaggal. A kenu elkészítése ide kattintva megtekinthető.

PVC újrahasznosítás otthon kert

Ebben az ötrekeszes szennyestartóban szennyezettség, mosási hőfok és szín szerint is lehet szeparálni a mosnivalót. Elkészítése ide kattintva!

PVC újrahasznosítás otthon kert

Pont olyan magasságú lesz az asztal, amilyennek mi akarjuk, ha magunk csináljuk, és még költségtakarékos is. Részletes leírás ide kattintva!

PVC újrahasznosítás otthon kert

Egy kiszuperált lepedő kellett csak a vázra, és máris árnyékban játszhatnak a legkisebbek a kertben. Részletek itt!

PVC újrahasznosítás otthon kert

Ez ám a strapabíró ajtórács, ami ráadásul töredékébe került annak, amit a kereskedelemben lehet kapni. Elkészítése ide kattintva!

PVC újrahasznosítás otthon kert

Hangulatos kerti pavilon PVC-csőből és olcsó tüllfüggönyökből. Elkészítése ide kattintva megtekinthető.

50 ötlet az Instructables barkácsoldalon található, a képek pedig a HomeImprovement, a OneCrazyHouse és a DIYCraftsy oldalakról származnak, ahol több tucat további ötletet megnézhetsz.

HKZs


0
Tovább
30
máj/2021

Jópofa és hasznos tippek ágyásszegélyhez

Legtöbben a mindenhol kapható, dróttal összefogott fahasábokból álló ágyásszegélyt választják, ám ez nem bírja a túl sok vizet. Két-három év után elkezd alulról korhadni, még az impregnált fajta is. Érdemes ezért körülnézni a neten, ahol számtalan ötletet találunk, akár új vagy újrahasznosított alapanyagból.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

Egy-egy fűnyírás után még legalább ugyanannyi idő kell az ágyások körüli szegélynyíráshoz. Ezt kivédhetjük süllyesztett ágyásszegéllyel, amire felfuthat a fűnyíró kereke, tehát egyszerre vágja a gyepet és a gyep szegélyét. Ezzel szemben a magasított ágyásoknak másféle szegély szükséges, akárcsak egyes virágoknak. Stílus és ár szerint válogathatunk.

A tégla (új vagy bontott) előnye, hogy sokféleképpen variálhatjuk. Süllyeszthetjük a talajszintbe, mint a lenti képen, vagy építhetünk belőle kisebb falat, és az egészet meg is változtathatjuk, ha nincs habarccsal összefogva.  

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: Plantedwell

Terméskőből is lehet süllyesztett és magasított ágyásszegélyt készíteni. Ennek rusztikusabb hatása van, mint a téglának. Árban felette jár, de szintén hosszú időre szóló befektetés, és a terméskövet is átrendezhetjük, ha szeretnénk változtatni az ágyások elrendezésén.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: Plantedwell

Fűnyírószegély néven vásárolhatunk a barkácsáruházban beton térkövet, amely íves végeinek köszönhetően nemcsak egyenesen, hanem bármilyen ív mentén lerakható.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: LoveOfFamilyAndHome

Beton kerítéselemből készülhet enyhén magasított ágyásszegély, amibe ültethetünk is.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: Homesthetics

A gabion szegély nagyon mutatós, de elég drága.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: CatsAndFlorals

Bontott téglából lehet ilyen klasszikus ágyásszegélyt készíteni. A bontott tégla olcsó, viszont sok idő és fáradság lehet a megtisztítása. Sok eső hatására a félig süllyesztett téglák hajlamosak teljesen elsüllyedni.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: PlantCareToday

A farönk ágyásszegély alsó széléhez érdemes egy téglasort is lefektetni, hogy ne kelljen szegélyező nyírást végezni.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: Plantedwell

Fatörzsekből is készülhet az ágyásszegély, talán jobban bírja az időjárást, mint a kisebb hasábok.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: Homebnc

Kavicsból mutatós, olcsó, de viszonylag időigényes kirakni az ágyásszegélyt. Ezt tényleg érdemes valamilyen kötőanyaggal rögzíteni a talajhoz (akár fagyálló csemperagasztóból öntött ágyban), máskülönben az első nagyobb zápor elmossa.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: CoopersOfStortford

Nagyobb kövekből, pláne, ha egységesen fehérek (vagy betonfestékkel fehérre festettek) strapabíróbb szegélyünk lehet.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: EllaClaireInspired

Raklapból vághatunk ágyásszegélyt. Nem feltétlenül tart sokáig, de legalább olcsón megússzuk.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: Homesthetics

Újrahasznosított műanyagból is kapható ágyásszegély. Anyagából adódóan palaszürke színű, erős, tartós termék, bírja az UV-sugárzást. Van cikcakkos és egyenes kialakítású is.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: Recyclen

Vesszőkből és ágakból is fonhatunk ágyásszegélyt, ami nagyon hangulatos látványt nyújt, és néhány évig biztos bírja. Lejtős kertben terasz kialakításához is használható.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

A térkőből kirakott ágyásszegély, pláne, ha LED-füzérrel megvilágítjuk, nagyon különleges hatást kelt.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: Ozzu

Ha már térkő, tényleg érdemes L-alakban rakni, hogy ne kelljen szegélynyírással vesződni.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: BrickLaminatePicture

Paliszádnak nevezik a különféle hosszúságú, szögletes vagy hengeres hasábokat-rudakat, amelyekből érdekes ágyásszegélyt képezhetünk.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: Plantedwell

Nyírfahasábokból is készülhet paliszád-szegély.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: Plantedwell

Rozsdás(ított) acéllemez szintén kapható a barkácsáruházakban vagy MÉH-telepeken, egyenes és íves ágyások szegélyezéséhez.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: Homebnc

De még kiszuperált bringakerekekből is vicces ágyásszegélyt készíthetünk.

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: Reciclaedecora

Nem kell kidobni a régi tetőcserepeket, mert masszív ágyásszegélyt lehet rakni belőlük. 

kert újrahasznosítás ágyásszegély otthon

KÉP: Pinterest

Hiver't-Klokner Zsuzsanna


0
Tovább
27
máj/2021

Nemsokára újra kapható lesz a zöldhulladékos zsák Budapesten

Az utóbbi hetekben a szokásos forgalmazóknál hiánycikké vált a biológiailag lebomló kerti zöldhulladékos zsák, pedig a bizarr, sarkvidéki monszun időjárás ellenére nagy szükség lenne rá. Ennek hiányában a komposztálóval nem rendelkező kerttulajdonosok egyelőre vagy a kert sarkában halmozzák fel a kerti hulladékot, vagy valamilyen műanyag-zsákban elsüllyesztik a kommunális hulladékos kukában. Egyik sem megfelelő megoldás.

kert komposzt hulladék FKF Nonprofit Zrt tavasz

KÉP: Pexels

Levélben érdeklődtem az FKF Nonprofit Zrt-nél, hogy mikorra várható a zöldhulladékos zsák újbóli megjelenése a szupermarketekben és barkácsáruházakban. A következőt válaszolták:

"Tájékoztatjuk, hogy jelenleg egyes viszonteladói partnereinknél átmenetileg valóban nem elérhetők a kerti zöldhulladék gyűjtésére szolgáló zsákok, azonban egyedi, lakossági ügyfeleink számára a 1098 Budapest, Ecseri út 8-12. szám alatti ügyfélszolgálati irodánkban jelenleg is megvásárolhatók.
A gyártó tájékoztatása szerint várhatóan hamarosan érkezik nagyobb szállítmány.
Ezúton is kérjük a vásárlók szíves megértését!"

Aki távolabbi kerületben lakik, annak érdemes felhívni az FKF központi zöld számát (+36-80/353-353), és érdeklődni, hogy a 17 budapesti lakossági hulladékgyűjtő udvar melyikében kapható még készleten lévő zsák. Figyelem: a hulladékudvarokban nem veszik át a zöldhulladékot, sem a szabványos zsákban, sem másban.

Aki szívesen megismerkedne a komposztálás alapjaival, elolvashatja, hogy mi minden mehet a komposztba a zöldhulladékon kívül. A lényeg, hogy mindent aprítsunk nagyjából egyforma méretűre, és hogy ügyeljünk a megfelelő oxigénellátottságra (időnkénti átkeveréssel), máskülönben nem egészségesen korhadni a fog a komposztkupac, hanem berohadni. 

Hiver't-Klokner Zsuzsanna


0
Tovább

365 környezettudatos ötlet

blogavatar

Minden, ami zöld: környezetvédelem, ökotudatos élet, fenntartható fejlődés. Tippek a nagyvilágból a klímaváltozás hatásainak enyhítésére, hétköznapi ötletek a zéró kibocsátású háztartáshoz. Elérhetőség: 365zoldotlet(kukac)gmail(pont)com

Címke felhő

újrahasznosítás (221),otthon (184),kert (124),fenntarthatóság (105),energiatakarékosság (76),közlekedés (66),környezetvédelem (63),természetvédelem (55),műanyag (54),hulladék (51),légszennyezés (49),növény (44),napelem (42),kerékpár (40),városi életmód (38),környezetszennyezés (37),környezettudatosság (36),napenergia (35),karácsony (34),megújuló energia (34),tél (34),klímaváltozás (33),nyár (31),fenntartható építészet (30),globális felmelegedés (30),urbanisztika (27),koronavírus (26),PET-palack (25),élelmiszer (24),konyha (23),szén-dioxid-kibocsátás (21),mezőgazdaság (21),egészség (21),fűtés (20),barkácsolás (20),hőszigetelés (20),gyerek (19),zöldség (19),ősz (19),ecet (18),építészet (18),természet (18),takarítás (18),komposzt (18),városi közlekedés (17),divat (17),autó (17),virág (16),kutya (16),szódabikarbóna (16),takarékosság (16),gyümölcs (16),LED (15),fa (14),klímaválság (14),szemét (14),lakberendezés (14),ajándék (13),tömegközlekedés (13),tavasz (13),hulladékhasznosítás (13),víz (12),élelmiszerpazarlás (12),szelektív hulladékgyűjtés (12),étel (12),víztakarékosság (12),lakásfelújítás (11),papír (11),elektromos autó (11),Ozone zöld díj (11),művészet (11),illóolaj (11),CO2 (11),raklap (11),természetes gyógymód (11),szélturbina (10),ruha (10),háztartás (10),vegán (10),talaj (10),allergia (10),sport (9),stressz (9),madár (9),urbánus életmód (9),almaecet (9),levegőminőség (9),bútor (9),szélenergia (9),Kína (9),világítás (9),hulladékgyűjtés (9),WWF (9),ivóvíz (9),levegőszennyezés (8),Párizs (8),pazarlás (8),méh (8),ételpazarlás (8),növényvédelem (8),mobiltelefon (8),macska (8),szúnyog (8),szén-dioxid (8),vásárlás (8),csomagolás (8),Hulladék Munkaszövetség (7),zajszennyezés (7),komposztálás (7),Hollandia (7),biogáz (7),gyom (7),VOC (7),játék (7),lakás (7),alga (7),Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (7),erdő (6),öntözés (6),beporzás (6),városi élet (6),fenyőfa (6),bioüzemanyag (6),ökolábnyom (6),ünnep (6),szmog (6),New York (6),kukoricakeményítő (6),faültetés (6),méz (6),Magyar Telekom (6),gyógynövény (6),Föld napja (6),Kanada (6),környezetbarát (6),biodiverzitás (6),Budapest (6),testről és lélekről (5),elektromos kerékpár (5),Ökoszolgálat (5),város (5),(5),Föld órája (5),mulcs (5),Greenfo (5),szélerőmű (5),urbanizáció (5),mosás (5),rovar (5),busz (5),lomtalanítás (5),zöld energia (5),szelektív hulladék (5),Japán (5),cipő (5),banán (5),aszály (5),levendula (5),tárolás (5),karácsonyfa (5),térkép (5),turizmus (5),pályázat (5),városi hősziget (5)

Archívum