Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
23
nov/2023

Fölösleges pénzkidobás drága tisztítószereket vásárolnod

A konyhádban ott van három filléres dolog, amivel az egész lakást tisztára suvickolhatod.

KÉP: Unsplash


0
Tovább
23
aug/2023

Gyorsan kitisztíthatod a hűtőt 5 egyszerű lépésben

Évente legalább négyszer érdemes ezt elvégezni, különösen most, nyár végén, amikor az ételeredetű szennyeződések mellett jó sok por is felhalmozódott a hűtőszekrényben.

otthon konyha takarítás ecet szódabikarbóna hűtő

KÉP: Pexels


0
Tovább
16
júl/2023

Házi módszerek méh- és darázscsípés enyhítésére

Ha megtörtént a baj, de nincs allergiás reakció, a csípés fájdalmát tudjuk enyhíteni egyszerű módszerekkel.

méh méhcsípés allergia kert nyár

KÉP: Unsplash


0
Tovább
11
feb/2023

Ennél egyszerűbb már nem is lehetne az öko-szőnyegtisztítás

Tél vége felé már nagyon látszik a szőnyegeken a sok koszfolt, amelyeket természetesen - természetesen szeretnénk eltüntetni. Nézzük, milyen módszerek vannak erre!

otthon takarítás ecet só szódabikarbóna kukoricakeményítő

KÉP: Pixabay


0
Tovább
09
dec/2022

Karácsonykor érdemes kipróbálni a japánok oszodzsi-szertartását

Míg nekünk a karácsony a "begyűjtést" jelenti, legyen szó ajándékról vagy ünnepi finomságról, a távol-keleti szigetország lakói inkább ellentétes irányú cselekvést végeznek ilyenkor: megszabadulni próbálnak dolgoktól.

takarítás Japán lomtalanítás szódabikarbóna ecet sütőpor

KÉP: Pexels


0
Tovább
27
jún/2022

Napozás utáni természetes ápolószerek bőrre és hajra

Olyan erős a napsugárzás, hogy akár félóra alatt pecsenyére éghet az is, akinek alapjáraton nem érzékeny a bőre. Szerencsére a természet számos hatásos alapanyagot kínál a napégés enyhítésére.

napozás bőrápolás hajápolás kukoricakeményítő ecet természetes gyógymód nyár természet egészség szódabikarbóna

KÉP: Pixabay


0
Tovább
22
jan/2022

Így tisztíthatod az ezüstöt erős vegyszerek nélkül öko módon!

Remek öko móka a hétvégére: tisztítsd meg erőfeszítés és vegyszerek nélkül a befeketedett ezüst ékszerekeket!

ezüst otthon takarítás szódabikarbóna alufólia

KÉP: Pexels


0
Tovább
21
dec/2021

Karácsonyig még elkészül: egyszerre öko és bio karácsonyfadísz házilag

A zöld karácsonyhoz már sok tippet adtam, például hogy milyen szuper karácsonyfád lehet fenyő nélkül, erről ebben a posztban több tucat ötletet találsz. Igen ám, de mivel díszítsd a fát, ha öko és bio szeretnél lenni? A házilag készült modellezőagyag-díszek legfőbb előnye, hogy nem műanyag bigyók a világ másik feléről környezetszennyező módon ideszállítva, illetve mivel ételfestékkel is megfestheted őket, semmilyen káros anyagot nem tartalmaznak.

KÉP: APieceOfRainbow

Érdemes belevágni a karácsonyi modellezőagyag-díszek készítésébe, mert ha az ünnep előtt egy-két nappal sikerül megcsinálni az alapokat, akkor a 23-i, 24-i fennforgásban nem lesznek láb alatt a gyerekek, mert éppen díszeket festenek.  Ami jól sikerül, mehet a fára, ami pedig nem tökéletes, az apróra törve komposztálható biohulladék. Lássuk, milyen egyszerű és olcsó alapanyagokra van szükség!

A. változat: finomliszt, kukoricakeményítő, nagyon finomszemű só és víz egyenlő mennyiségben
A hozzávalókat alaposan összedolgozod egy gombóccá, folpackba tekered, és legalább 12 órára beteszed a hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az alapanyagok. Utána kinyújtod, kivágod a formákat, és hagyod levegőn lassan megszáradni (például a szekrény tetején). Amikor már szikkad, érdemes 2-3 óránként megforgatni, hogy egyenletesen száradjon. A 24-48 óra után teljesen száraz díszeket lehet festeni.

B. változat: 30 g kukoricakeményítő, 140 g szódabikarbóna és 60 ml víz
A hozzávalókat egy tapadásmentes serpenyőbe öntjük, alaposan összekeverjük, és kis lángon elkezdjük melegíteni. Amikor a keverék már massza lesz és elválik az edény falától, azonnal levesszük a tűzről. A masszát gombóc alakúra formáljuk, betekerjük egy nedves konyharuhába, és ebben hagyjuk kihűlni. Utána átgyúrjuk, megint gombócot formálunk belőle, folpackba tekerjük és 12-24 órára a hűtőbe tesszük pihentetni. Aztán már nyújtható, 4-5 milliméternél ne legyen se vékonyabb, se vastagabb. A kiszaggatott formákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a sütőben legalacsonyabb hűfokon (résnyire nyitott sütőajtóval, hogy a pára távozni tudjon!) készre szárítjuk. Utána lehet díszíteni. Ha többre van szükség, akkor fel lehet szorozni a mennyiségeket.

+1. tipp: Amíg még nedves massza, anyagában is lehet színezni egy-két csepp ételfestékkel, alaposan össze kell gyúrni vele. 
+2. tipp: Nemcsak festéssel lehet díszíteni a házilag készült öko-bio fadíszeket, hanem ragaszthatsz rájuk fenyőágat, díszbogyót, tobozt is. Mivel a komposztálás a cél, a ragasztáshoz ne ragasztópisztolyt használj, hanem főzz egy jó erős csirízt.

365Zö


0
Tovább
02
júl/2020

6+7 tipp a lábizzadás megelőzésére és kezelésére

Itt a nyár, óhatatlan, hogy izzadjon a lábunk, hiszen ezen a testtájon van a legtöbb izzadságmirigyünk: lábfejenként 125 ezer! A túlságosan izzadékony lábbal már csak azért is muszáj foglalkozni, mert más probléma forrásává is válhat, mint a lábszag, a lábgomba vagy a körömgomba. Az emberek 5 százalékára jellemző a fokozott izzadás, ezt hiperhidrózisnak nevezi a szakirodalom. A lábizzadás mérséklésére számos módszer létezik, de a józan észnek nincs párja. 

Pexels

MEGELŐZÉS

1. Naplózás
Nem kell ahhoz okostelefon, elég egy papír és ceruza, hogy rögzítsd, mikor észlelsz túlzott lábizzadást. Dokumentáld, mit ettél előtte, mit viseltél, mit éreztél, milyen helyzetben voltál. Nem ritka, hogy valamilyen étel, ital vált ki extrém lábizzadást, vagy hogy a stressz mutatkozik meg ilyen módon. Ha sikerül leszűkíteni a kockázati tényezők körét, elkerülni is könnyebb őket.

2. Megfelelő zokni
Manapság valósággal vadászni kell a tiszta pamut zoknira, mert még amire a csommagolás elején azt is írják, hogy "bio", "natúr", "bambusz", annak a hátoldalán is megtalálhatod az apró betűs feliraton, hogy 15-25 százalék poliésztert tartalmaz. És sajnos, attól mert végre találsz egy tiszta pamut zoknit, még nem biztos, hogy kellemes viselet: némelyik olyan erős gumírozással készült, hogy virslit csinál a lábból. Én úgy szoktam ez ellen védekezni, hogy kisollóval minden második gumiszálat elvágok a zokni bokarészénél. Nem mondom, hogy nem macerás, de megéri.
Van, akinek pont a tapadós pamutzokni csinál vízhólyagot, és nekik jobban beválik a speciális műszálas anyagból készült sportzokni, amely képes az izzadság elvezetésére.

3. Lábgomba elleni hintőpor
Ha a zokni felvétele előtt behintőporozod a lábadat, tovább marad száraz és jószagú. Amennyiben nem szeretnél spéci lábhintőport használni, kipróbálhatod a teljesen kíméletes kukoricakeményítőt is, amely ugyanúgy szárazon tartja a lábadat, viszont a lábgomba ellen már nem hatékony. 

4. Izzadásgátló spray vagy stift
Nem a dezodorra gondolunk itt, hanem az izzadásgátlóra. Ez másképp működik, mint a dezodor: átmenetileg gátolja az izzadságmirigyek működését. Az Amerikai Dermatológusok Akadémiája azt javasolja, hogy éjszakai lábizzadás esetén este lefekvés előtt fújd vagy kend be a lábadat, aztán reggel mosd le. Ezt ismételd 3-4 éjszaka, utána térj át a heti egyszeri-kétszeri alkalmazásra. Éjszaka egyébként is kevésbé izzad a lábunk, az izzadásgátló hosszabban képes kifejteni a hatását másnap.
Személyes tapasztalat, hogy a pántos szandál kisebb valószínűséggel fogja feltörni a lábadat, ha előtte izzadásgátlóval befújtad a lábadat. Amennyiben azonban bepirosodik vagy égni kezd az izzadásgátlótól a bőröd, inkább ne használd. 

Pexels

5. Megfelelő cipő
Erről is regényt lehetne írni, mert lábizzadás ellen legjobb a vászon- vagy bőrcipő, de manapság nehéz olyat találni, amelyik legalább az orr-résznél nincs egy kis műbőrrel vagy szintetikus anyaggal kibélelve. Márpedig ha bélelt, akkor sokkal jobban beizzad a láb. Tuti megoldás a szandál+pamutzokni kombó volna, de valljuk be őszintén, az nem túl esztétikus.
Az sem mindegy, hogy mekkora a cipő: lehet, hogy a fél számmal nagyobb sokkal komfortosabb volna, több helyük lenne a lábujjaknak, nem izzadnának be. 
Érdemes kipróbálni a különféle nyári talpbetéteket, amelyik pamutból vagy cellulózból van, attól remélhető, hogy képes felszívni az extra nedvességet. Viszont hogy éppen a talpbetét miatt ne legyen túl szűk a cipő, tényleg szerencsés, ha fél számmal nagyobb a lábadnál.

6. Hidratálás
Kánikulában vagy sportolás közben azért is érdemes odafigyelni a kellő vízivásra, mert a hidratált szervezet könnyebben megbirkózik a hőmérsékletszabályozással, ennél fogva kevesebbet izzad.

KEZELÉS

1. Lábmosás
Minél gyakrabban, annál üdvösebb. Senki nem fog megróni azért, ha néhány óránként a mosdóban megmosod, vagy ha erre nincs lehetőség, legalább egy nedves törlőkendővel áttörlöd a lábadat. Ezzel letisztítod bőrödről az izzadságot és a baktériumokat, továbbá lehűtöd és felfrissíted a lábadat. A lábmosáshoz használhatsz antibakteriális vagy gombásodás elleni gyógynövényes szappant, illetve tehetsz a lábmosó vízbe 2-3 csepp antimikrobiális illóolajat, mint a teafa vagy az eukaliptusz. Lábmosás után rendkívül fontos, hogy alaposan megtöröld, teljesen megszárítsd a lábadat, mielőtt visszaveszed a zoknit és a cipőt. A száraz lábujjak közé szórhatsz egy kis lábgomba elleni hintőport vagy kukoricakeményítőt.

Unsplash

2. Lábáztatás
Főzz egy erős fekete teát két filterből, öntsd egy lavórba és hígítsd annyi vízzel, hogy kellemes hőmérsékletű legyen. Ebben áztasd a lábadat 20 percig. A teában lévő tannin kicsapja a fehérjéket, azaz képes elpusztítani a mikróbákat. Továbbá jellegzetes tulajdonsága az összehúzó képessége: összehúzza a pórusokat, kevésbé fog izzadni a lábad. A teás lábáztatást akár minden este megismételheted, ha jólesik.
Variálhatod szódabikarbónával is: egy lavór langyos vízben oldj fel 3-4 evőkanál szódabikarbónát, ebben áztasd a lábadat 20 percig. 
Sőt, egy lavór langyos vízhez adhatsz 4-5 evőkanál almaecetet is, amely ugyanúgy összehúzó hatású, mint a tea, csak még inkább gomba- és baktériumölő hatású.

3. Cserezokni
Tuti tipp a cserezokni: délben kimész a mosdóba, lecseréled tisztára a zoknidat, a használtat pedig egy garantáltan szagmentesen záródó zacskóba vagy edénybe teszed és hazaviszed. Ha nem akarsz emiatt mindennap kidobni egy műanyagzacskót, használj forró vízben fertőtleníthető műanyagdobozt vagy kis befőttesüveget.  

4. Váltócipő
A boldogult szocializmusban talán nem is volt olyan irodista, akinek az íróasztala alatt, az újságpapírkötegből összetákolt lábelemelő mellett ne lett volna egy "benti" papucsa. Ezzel az illető megelőzte, hogy a lába egész nap főjön a fényes fekete szkáj műbőr csizmában. De a lényeg: az átmelegedett cipőben fokozottan izzad a láb, még akkor is, ha a cipő felsőrésze légáteresztő anyagból van. Amikor úgy érzed, túlságosan meleg van odalent, cseréld le a lábbelidet a váltócipőre. Az is nagyon fontos, hogy egymás után két napon ne viseld ugyanazt a cipőt. Bármiből is legyen, legalább 48 óra szükséges ahhoz, hogy teljesen kiszáradjon. Esetleg rásegíthetsz erre azzal, ha kiteszed az erkélyre, gangra, jól szellőző szabad téri területre száradni.

5. Alkohol
Kizárólag eseti használatra ajánlják, egyébként is az alkohol miatt a legdrágább gyógymód, ha a nagyon izzadt, bebüdösödött lábadat finoman áttörölgeted egy alkohollal benedvesített vattalabdaccsal. Ez azonnal leszárítja a bőrt és megszünteti a szagokat. Ám nem szabad mindennap használni, mert az alkohol annyira szárító hatású, hogy bőrirritációt, gyulladást okozhat.

6. Szódabikarbóna a cipőbe
Miután otthon levetted a cipődet, hints bele egy kiskanál szódabikarbónát, amely felszívja a nedvességet, ezzel elpusztítja a szagot okozó baktériumokat. Utána fejjel lefelé tartod a cipőt, és kirázod belőle.

7. Citromlé
Indulás előtt egy kiskanálnyi frissen facsart citromlevet egy vattapamaccsal oszlass el a lábadon, hagyd megszáradni, és ezután húzd fel a zoknit, harisnyát. Összehúzó hatásánál fogva lezárja a pórusokat, kevésbé fog izzadni a lábad, továbbá természetes dezodoráló hatású.

Hiver't-Klokner Zsuzsanna


0
Tovább
26
márc/2019

Így takarítsd ki az autót 5 lépésben öko módon

A tavaszi napsütésben jól látszik, hogy milyen koszossá vált télen az autó belseje: foltot hagyott a kárpiton a gyerek szendvicse, az edzés után elmajszolt csoki, a sáros lábbal beugró kutya, a sós latyakos csizmánk. Az utasteret azért érdemes öko szerekkel megtisztítani, mert egyrészt nehezen szellőznek ki belőle az illékony káros vegyületek (VOC), másrészt összezsúfolodva sok időt töltünk benne, bőrünk állandóan érintkezik a kárpittal, műanyag borítású elemekkel: a durva gyári vegyszerekből túl sokat kapnánk vissza. 

autó öko tisztítás öko takarítás öko mosás ecet szódabikarbóna

Pixabay

1. Kezdd teljes kipakolással
A tél folyamán tenger kacat felhalmozódott az utastérben, a tárolókban ülések alatt és a csomagtartóban. A takarítás kezdődjön lomtalanítással: ürítsd ki az autót belülről. Miután mindent kipakoltál, kiderül, hogy 80 százaléka lényegében szemét, mehet a szelektív kukába.

2. Folytasd porszívózással
Sajnos nem mindegyik porszívóhoz adnak kis körkefe-fejet, pedig azzal lehet igazán hatékonyan kiporszívózni az autó alját takaró filcszőnyeget. Ha nincs ilyen kefefejed, akkor egy nagyobb körömkefével tudod a porszívó csöve felé irányítani a száraz morzsákat és szöszmöszöket, az ülések melletti-alatti résekhez használj egy kiszuperált fogkefét és a résszívó fejet. Ne feledkezz meg a szellőző rendszer mindkét végének kitakarításáról sem. 

autó öko tisztítás öko takarítás öko mosás ecet szódabikarbóna

Pixabay

3. Jön a folttisztítás
Először baktass el a legközelebbi illatszerboltba, ahol 200 forintért vegyél egy marhaepe szappant. Ebből reszelj le kis lyukú reszelőn 2 evőkanálnyit, szórd 1 liter vízbe, és kevergetve melegítsd addig, amíg fel nem oldódik a szappanreszelék: ez lesz a te öko folyékony tisztítószered a zsíros foltokhoz, mint amilyen a csokoládé, margarin/vaj, étolaj (csipszekről). A csoki és más darabos zsíradék nagyját egy kés fokával távolítsd el a kárpitról, utána a folyékony tisztítószerbe mártott mikroszálas törlőkendővel ütögesd meg a foltot, amíg a zsíradék fel nem oldódik. Nem kell padlóig átáztatni az ülést, inkább kis foltokban haladj. Ezután langyos tiszta vízbe mártogatott konyharuhával vagy törlőkendővel nyomogatással öblítsd ki a kárpitból a tisztítószert, egyúttal itasd is fel a vizet.
A tej fehérjét tartalmaz (és némi zsiradékot), tehát fontos, hogy a foltját hideg vízbe mártott kendővel itasd fel a kárpitról és a műanyag felületekről.  A meleg víztől a fehérje megköt. Érdemes többször is végigmenni a felületen, hogy ne legyen másnapra savanyú szag a kocsiban: a tej a napon átmelegedő utastérben gyorsan megalvad.
Gyümölcsjoghurt, fagylalt, jégkrém: ezekben van fehérje, zsiradék és ételszínezék is, tehát fontos, hogy mielőbb feltakarítsd a kárpitról a nagyját egy kés fokával (vagy egy életlen késsel, vékony peremű fémkanállal). Utána használd az öko tisztítószeredet hidegen a zsíroldáshoz, és hideg vízzel öblítsd át, majd papírtörlővel vagy száraz mikroszálas törlőkendővel itasd fel a vizet.
Csipsz, keksz, pattogatott kukorica, süti maradványait először a porszívóval szedd össze, majd a foltokat szórd be kukoricakeményítővel, ami magába szívja a zsiradékot. Hagyd rajta egy fél órát, aztán óvatosan söpörd össze egy körömkefével, és porszívózd ki. Ha még mindig látsz foltot, vesd be az öko tisztítószeredet.
A világos színű banán száradás = oxidálódás közben csúnya sötétbarna foltot hagy a kárpiton, azonnal fel kell takarítani folyékony tisztítószerbe mártott kendővel és utána hideg vizes öblítéssel, papír törlőkendős szárítással.
A gyerekülést érdemes kivenni az autóból, és aprólékosan végigmenni rajta a folyékony öko tisztítószerrel, hideg vízzel, száraz papír törlőkendővel. Meg is lehet napoztatni: az UV-sugarak antibakteriális hatásúak, bár némileg fakítják a szövetet. A fejtámlák is megérdemelnek egy zsíroldó tisztítást.
Az első ülések hátulja a gyerekcsizmáktól sáros, koszos lehet. A sáros foltokat enyhén sós vízbe mártott kendővel érdemes áttupfolni, majd tiszta vizessel öblíteni, száraz kendővel felitatni.
Ha már teljesen száraz az üléskárpit, hintsd be vékonyan szódabikarbónával, hagyd azt rajta egy órát, majd porszívózd össze: így tüntetheted el az áporodott bakancs- és ázottkutya-szagot a kocsiból. 
Ha marad az öko tisztítószeredből, ne ijedj meg, ha másnapra azt látod, hogy némileg zselés állagú lett, mert ez a besűrűsödés normális. Rázd fel, és megint használhatod.

autó öko tisztítás öko takarítás öko mosás ecet szódabikarbóna

Pexels

4. Láss ki az ablakon
Az éles napsütésben látszik igazán, milyen koszos belülről az ablak. Egy üres műanyag flakonba tölts 2 deciliter desztillált vizet, ami nem hagy nyomot az üvegen, tegyél hozzá egy evőkanál 10 százalékos ecetet, rázd össze és kész az ablaktisztító. Ebből önts egy tiszta mikroszálas kendőre, és töröld át vele az üveget belülről. Nem javaslom, hogy az utastérben permetezős flakont használj, mert többet fogsz belélegezni az ecetes vízből, mint amennyi az üvegre kerül. 
Ha már ablak: ne felejtsd el az ajtók alján a vízkieresztő nyílást megtisztítani, mert eldugulhat a téli szmötyitől, amit az eső és hólé bemosott az ablak gumiszigetelése mellett -- ha nem tisztítod rendszeresen, előfordulhat, hogy egyszer csak azt hallod, hogy nyitás-csukás közben lötyög a víz az ajtóban.

autó öko tisztítás öko takarítás öko mosás ecet szódabikarbóna

Pixabay

5. Ragyogjon a műanyag
Az erős felülettisztító vegyszerekkel az a baj, hogy marad belőlük a műszerfalon, aztán amikor azt megsüti a nap, a hő és az UV-sugarak hatására elkezd a kemikália bomlani, párologni, és mi azt belélegezzük. Ezért az ilyen vegyszerek helyett tisztítsd kíméletes anyagokkal az autó műanyagfelületeit. Először egy ecetes-vizes kendővel távolítsd el a port és a zsíros szennyeződéseket, ujjlenyomatokat. Utána jön a fényesítés: egy nedves kendőre önts pár csepp paraffinolajat, és töröld át vele a műanyagot. Utána egy száraz kendővel töröld át még egyszer, és kész. (Az internetes videókban ajánlják még az olíva- és a babaolajat, ki lehet próbálni ezeket a növényi eredetű olajokat is, ha gondolod.)
SOHA ne kend át az olajjal a kormányt, a sebváltót és a pedálokat, mert csúszósak lesznek, ami életveszélyes lehet vezetés közben. Az üvegfelületeket se kend be olajjal.
 


0
Tovább
«
12

365 környezettudatos ötlet

blogavatar

Minden, ami zöld: környezetvédelem, ökotudatos élet, fenntartható fejlődés. Tippek a nagyvilágból a klímaváltozás hatásainak enyhítésére, hétköznapi ötletek a zéró kibocsátású háztartáshoz. Elérhetőség: 365zoldotlet(kukac)gmail(pont)com

Címke felhő

újrahasznosítás (221),otthon (184),kert (121),fenntarthatóság (105),energiatakarékosság (76),közlekedés (66),környezetvédelem (63),természetvédelem (55),műanyag (54),hulladék (51),légszennyezés (49),növény (44),napelem (42),kerékpár (40),városi életmód (38),környezetszennyezés (37),környezettudatosság (36),napenergia (35),tél (34),megújuló energia (34),karácsony (34),klímaváltozás (33),nyár (31),globális felmelegedés (30),fenntartható építészet (30),urbanisztika (27),koronavírus (26),PET-palack (25),élelmiszer (24),konyha (23),mezőgazdaság (21),szén-dioxid-kibocsátás (21),egészség (21),hőszigetelés (20),fűtés (20),barkácsolás (19),gyerek (19),ősz (19),építészet (18),természet (18),ecet (18),takarítás (18),zöldség (18),komposzt (18),autó (17),divat (17),városi közlekedés (17),gyümölcs (16),takarékosság (16),kutya (16),szódabikarbóna (16),virág (16),LED (15),klímaválság (14),lakberendezés (14),fa (14),szemét (14),ajándék (13),tavasz (13),tömegközlekedés (13),hulladékhasznosítás (13),szelektív hulladékgyűjtés (12),étel (12),élelmiszerpazarlás (12),víztakarékosság (12),víz (11),papír (11),illóolaj (11),lakásfelújítás (11),elektromos autó (11),művészet (11),természetes gyógymód (11),CO2 (11),raklap (11),Ozone zöld díj (11),talaj (10),allergia (10),háztartás (10),vegán (10),szélturbina (10),ruha (10),sport (9),madár (9),stressz (9),urbánus életmód (9),almaecet (9),levegőminőség (9),szélenergia (9),Kína (9),világítás (9),hulladékgyűjtés (9),WWF (9),ivóvíz (9),méh (8),levegőszennyezés (8),szúnyog (8),Párizs (8),ételpazarlás (8),vásárlás (8),növényvédelem (8),szén-dioxid (8),macska (8),mobiltelefon (8),pazarlás (8),bútor (8),csomagolás (8),lakás (7),Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (7),komposztálás (7),Hollandia (7),gyom (7),alga (7),zajszennyezés (7),Hulladék Munkaszövetség (7),biogáz (7),VOC (7),játék (7),faültetés (6),beporzás (6),Budapest (6),ökolábnyom (6),New York (6),városi élet (6),ünnep (6),Föld napja (6),bioüzemanyag (6),fenyőfa (6),erdő (6),szmog (6),Kanada (6),biodiverzitás (6),Magyar Telekom (6),gyógynövény (6),környezetbarát (6),méz (6),kukoricakeményítő (6),zöld energia (5),busz (5),Ökoszolgálat (5),testről és lélekről (5),város (5),(5),öntözés (5),mulcs (5),Greenfo (5),levendula (5),urbanizáció (5),aszály (5),rovar (5),Föld órája (5),lomtalanítás (5),elektromos kerékpár (5),szelektív hulladék (5),Japán (5),mosás (5),banán (5),térkép (5),pályázat (5),cipő (5),karácsonyfa (5),tárolás (5),turizmus (5),szélerőmű (5),városi hősziget (5)

Archívum