Tippek az egyszerűtől az összetettebb darabokig. 

KÉP: WoodshopDiaries

 

Mindjárt kezdődik a tavaszi szünet, a Húsvéti hétvégén szombaton nyitva vannak a barkácsáruházak és faáruboltok, ragyogó koranyári idő lesz, tehát minden tényező adott ahhoz, hogy egy klassz barkácsolással teljen a hosszú hétvége - és utána egész nyáron gyönyörködhetsz az elkészült kerti bútorban. Ja, meg végre használhatod is, hiszen ha magad készíted, akkor biztos akkora, olyan színű és annyira masszív lesz, amennyire arra neked szükséged van. Az elkészítés leírása a képek forrására kattintva elérhető angol nyelven, de a rajzok segítenek az értelmezésben.

Kerti pad
A deszka darabolásával nem kell küzdened, megrendelheted akár abban a barkácsáruházban is, ahol a faanyagot veszed. Utána otthon már csak össze kell csavarozni a darabokat.

KÉP: FamilyHandyman

Kerti asztal
Beton a lapja (a gyerek is belenyomhatja a pracliját emléknek), tömörfa a lába, és száradással együtt megvan két nap alatt. 

KÉP: Instructables

Kerti fotel
Épp tegnap hívtam meg egy volt osztálytársamat vendégségbe, és rájöttem, hogy az összes kerti bútorunk max. 110 kilóra van hitelesítve (ez az átlag majdnem minden cégnél, még a tömörfa bútorok esetében is) - osztálytársam viszont 2 méter magas és kb. 130 kiló. Kínos baleset adódhat, ha óvatlanul leül egy ránk méretezett, liliputi bútorra, úgyhogy neki kell egy fotelt készíteni.

KÉP: WoodshopDiaries

Kerti sarokgarnitúra
A drágán megvett műrattan kerti sarokgarnitúra műanyag borítása nem bírta tovább a napsütést és szétmállott? Ha a párnák még menthetők, csinálj néhány raklapból ülőalkalmatosságot alájuk!

KÉP: Instructables

Kerti pad fatörzs köré
Nincs is jobb, mint kiülni egy öreg fa alá az árnyékba dumálni egy kicsit. Az alábbi hatszögletű pad két nap alatt elkészül.

KÉP: Addicted2diy

Pihenőhely
Három-négy ülőhely is van a virágládák között, a szomszédok kíváncsi pillantásaitól elválasztó apácarácsra pedig gyorsan növő virágot futtathatsz, vagy akár borsót, babot is.

KÉP: FamilyHandyman

Elbújós zug
Nagy darab, de végtelenül egyszerű a szerkezete. Érdemes vékonylazúrral kétszer is átkenni, és esőben feltekerni az árnyékolóponyvát.

KÉP: JaimeCostiglio

365Zö