Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
19
feb/2015

5+1 tuti redizájnpályázat és zöldösztöndíj

5+1 környezetvédelemmel, újrahasznosítással és dizájnnal kapcsolatos pályázat és ösztöndíj, amiről érdemes tudni.

Készítsen tönkrement bicikliből, bőröndből, harisnyából, esernyőből, régi játékokból bármilyen használati tárgyat vagy kisebb méretű irodai kellékeket – mint például kalaptartó, papírtartó, kisszekrény, virágkaspó, asztali- vagy állólámpa vagy beltéri recycling dizájnkuka –, és máris jelentkezhet a "Re-design – gondold újra!" pályázatra. A pályázat célja ráirányítani a figyelmet a hulladéknak szánt anyagok újrahasználhatóságára, népszerűsíteni a „redizájn” irányzatot, ezáltal is elősegíteni a környezettudatos szemlélet formálását. A pályázatra bárki jelentkezhet. A nyertes pályázók 45 ezer forint értékű ajándékcsomagot kapnak. A beküldési határidő: 2015. március 20.

Egyetemisták számára írták ki a Re-design – újra-standolunk című pályázatot. A pályázatra olyan egyedi standot kell tervezni, amelynek alapanyagai maradékok/újrahasznált/újrafeldolgozott anyagok, és amely illeszkedik a Humusz Szövetség arculatához. A terveket 2015. március 20-ig lehet beküldeni. Az első helyezett egy kívánságai alapján összeállított 45 000 forintos redizájnbiciklit kap, és a nyertes alkotást bemutatják az országos redizájn-vándorkiállításon.

A Re-bútort az aulába! pályázatra olyan közép- és szakközépiskolás diákok jelentkezését várják, akik számára nemcsak a környezetvédelem fontos, hanem az is, hogy aktívan részt vegyenek az iskolai közeg alakításában. A feladatuk az, hogy az iskola közösségi tereiben (aula, kert, porta stb.) elhelyezhető újrahasznált, eredeti funkcióját vesztett anyagokból, maradékokból összeállított bútorlátványterveket készítsenek, amelyeket lehetőség szerint egyszerre minél több diák tudjon majd használni. A kiválasztott pályaművek 75 000 Ft-ot kapnak a megvalósításra. A pályázati anyagokat legkésőbb 2015. április 15-ig lehet beküldeni.

Van egy klímaváltozáshoz kapcsolódó ötlete, de nem tudja, hogyan lehetne belőle életképes vállalkozás? Ebben segít az akcelerációs támogatási program. A pályázó ötletgazdák számára üzletviteli tervezést, tanácsadást, nemzetközi hálózati támogatást és 10-20 ezer euró pénzügyi támogatást nyújtanak. A jelentkezés három fordulóban zajlik, a végső jelentkezési határidő 2015. november 1. (1. forduló jelentkezés 2015. március 10.)

A környezetvédelmi területen diplomázott egyetemi hallgatók 2015. március 10-ig jelentkezhetnek, ha szakmai gyakorlatukat Németországban szeretnék letölteni. Az ösztöndíj 6 hónapra szól, de további 6 hónappal meghosszabbítható. Pályázni a környezetvédelem bármely területén lehet környezettechnika, környezet-gazdaságtan, környezeti kommunikáció, környezetjog, természetvédelem, műemlékvédelem stb. A gyakorlati idő alatt a diákok 1060 euró ösztöndíjban részesülnek havonta. A gyakorlatot végző fizetés nélküli munkaviszonyt létesít a gyakorlat időtartamára.

És végül a legtutibb angliai ösztöndíj a természetvédelem területén dolgozók számára, amely az idén pályázható utoljára! A kéthetes Nature Train2 pályázat, elsősorban középkorú szakembereknek szól, akiknek jól jön egy kis utazással járó inspiráció, tapasztalatszerzés és nyelvgyakorlás. Olyan személyek jelentkezését várják, akik családi vagy munkahelyi kötöttségeik miatt nem tudnak két hétnél hosszabb szakmai gyakorlatra elmenni, de munkájukhoz szükségük van intenzív nyelvfejlesztésre és szakmai tapasztalatszerzésre. Jelentkezési határidő: 2015. március 1.


0
Tovább
12
júl/2013

Kreatív energiával a fogyasztás csökkentéséért

Az ELMŰ-ÉMÁSZ az ARC közreműködésével 550 ezer forint összdíjazású kreatív óriásplakát pályázatot hirdet, amelynek címe: Te hogyan spórolsz az energiával? Beküldési határidő: 2013. augusztus 13.

Engedd el magad, és mutasd meg, hogyan fogod vissza magad az energiafogyasztásban!
Van elég kreatív energiád arra, hogy csökkents az energiaigényeden? Szereted kifejezni magad? Meg is osztanád másokkal? Most nem kell visszatartanod magad!

Közös álmunk, az igazi rezsicsökkentés hatékonyan csak hosszú távon és kreatívan teremthető meg. Neked vannak ötleteid arra, hogy hogyan kellene csökkenteni az energiafelhasználást? Lehetsz okos, vagy lehetsz kritikus. Lehetsz komoly, vagy lehetsz vicces. Lehetsz szakember, vagy lehetsz műkedvelő. Lehetsz műszaki, vagy lehetsz lírai. Döntsd el, találd ki és mutasd meg egy képen nekünk! Küldhetsz fotót, rajzot, szöveget, bármit a kapcsolási rajztól az olajfestményig.

Számít, hogy milyen jövőt teremtünk magunknak, mert abban fogunk élni. Ahhoz, hogy a jövőnket tervezni tudjuk, kell egy brainstorming. Tekintsd ezt annak, hiszen a legelszálltabb ötletek a legnagyobb eséllyel versenyeznek!

Pályázz, és mutasd meg kreatív, ötletes, vicces vagy komoly elképzeléseidet az energiatakarékosság jövőjéről!

A zsűri által legjobbnak ítélt három tervből, valamint a közönség által kiválasztott egy pályaműből Budapesten, Pest megyében és Kelet-Magyarországon 100 példányban készül óriásplakát, amely 2013 októberében lesz köztéren látható.

A részletes pályázati feltételeket megismerheted az ELMŰ-ÉMÁSZ közösségi oldalán. További információ emailen a palyazz@arcmagazin.hu címen vagy telefonon a +36 30/510-8860-as telefonszámon kérhető.


0
Tovább
06
dec/2012

Figyelemfelkeltő pályázatok a 2012-es Ozone Zöld-díj vállalati kategóriájában

Virtuális faültetés, térkép nélküli turizmus, energiahatékonyság, tömegcsökkentett és nulla károsanyag-kibocsátású járművek - a 2012-es Ozone Zöld-díj KKV és nagyvállalati kategóriájában is értékes pályázatok születtek. Érdemes áttekinteni őket, mert olyan módszertani vagy technológiai újításokat vezetnek be a magyar piacra, amelyek jelenős mértékben képesek enyhíteni a környezetterhelést.

Ültessen fát az interneten
A több mint 60 éves múltra visszatekintő, 1950-ben alapított MKB Bank kiemelt feladatának tekinti, hogy csökkentse a környezetre gyakorolt hatását. Folyamatosan vizsgálja környezeti terhelését, amelynek visszaszorítására klímavédelmi stratégiában tett ígéretet.
Az MKB Energia Plusz Lakáshitel célja, hogy forrást nyújtson minél több környezettudatos otthon megteremtéséhez legyen szó vásárlásról, felújításról vagy korszerűsítésről. Az MKB Energia Plusz Lakáshitel abban az esetben igényelhető, amennyiben a hitelcéllal érintett és egyben fedezetül felajánlott ingatlan energiatanúsítványa lakásvásárlási célú hitel esetén „D”, vagy annál jobb kategóriájú, illetve ha felújítási vagy korszerűsítési célú hitel esetén  a beruházás megvalósulását követően válik azzá.
Az MKB Bank a lakáshitel kapcsán egyéb módon is figyel a környezettudatosságra: a lakáshitel-igénylések után hozzájárul facsemeték telepítésének megvalósításához is, valamint a termék prospektusát újrahasznosított papírra nyomtatta. „Az én fám” nevű Facebook-applikáció segítségével is bárki hozzájárulhat az erdőtelepítéshez: ha a felhasználó néhány kattintással virtuális fát ültet, az MKB Bank ugyanennyi fa telepítéséhez járul hozzá.

Barangolja be Szentendrét térkép nélkül
A hd Open! Kft. Magyarország vezető mobilmarketing ügynökségeinek egyike, az elmúlt évben számos komplex mobilalkalmazást fejlesztett, egyebek között Szentendre város Önkormányzata számára is, amelybe csaknem valamennyi, a mobilmarketing eszköztárába tartozó elemet integrált (helyi ingyenes wifi rendszer telepítése, applikáció fejlesztés, mobilkód, bluetooth technológia, stb.)
Az Irány Szentendre alkalmazás alapvető célja a Szentendrére érkező turisták informálása, a természetjárás és a természeti környezet népszerűsítése, értékeinek védelme. Az alkalmazáson belül külön menüpont foglalkozik Szentendre természeti kincseivel, továbbá az alkalmazás nagy hangsúlyt fektet a természetközeli turizmusra is, hiszen nem csupán Szentendre szállodáit, hanem kempingjeit is bemutatja. Az alkalmazás részét képezi egy játék is, amely az ingyenes wifi hálózat, illetve az alkalmazás segítségével körbe vezeti a turistákat Szentendrén és annak környezetében. E játékos útvonalnak részét képezi számos turistaút és ösvény is, amelyeken barangolva a felhasználók még közelebbi kapcsolatba kerülhetnek a környék természeti értékeivel.
Az alkalmazásnak köszönhetően a környezettudatos felhasználók gyakorlatilag sem térképre, sem útikönyvekre nem szorulnak, hiszen minden információt elektronikus formában érhetnek el mobiljukról.

Harminc százalékkal könnyebb autók
A Mazda Motor Hungary Kft. a Mazda személygépjárművek hazai forgalmazója idén ünnepli 20. évfordulóját Magyarországon. A márka globálisan már a hatodik generációs termékeinek bevezetésére koncentrál, 2015-re SKYACTIV programjának kiteljesítésével 30%-kal kívánja csökkenteni modelljeinek átlagos üzemanyag-felhasználását.
A Mazda egyedi megközelítése a belső égés terén kategória-első hatékonyságot eredményez. A Mazda ezt a stratégiát “Fenntartható Zoom-Zoom”-nak nevezte el, amely túlmutat pusztán a belső égés optimalizálásán, és magába foglalja a súlycsökkentő formatervezést, illetve, ahol csak lehetséges, a kilogrammok lefaragását is. A Mazda célja minden modellgeneráció tömegének 100 kilogrammal történő csökkentése az elődjéhez képest. A 2008-as üzemanyag-gazdaságossághoz képest 2015-re 30 százalékkal gazdaságosabb üzemeltetést kíván elérni a teljes modellválasztékban.
A Mazda SKYACTIV technológiája új korszakot nyit: ez a CX-5 modellel indult, amely idén tavasszal tört be a kompakt szabadidőjárművek egyre növekvő európai piacára. A modell 4,6 l/100 km fogyasztásával és 119 g/km CO2 kibocsátásával a CX-5 SKYACTIV-D dízelmotor a kategória egyik legkiemelkedőbb üzemanyag-gazdaságosságát és CO2 kibocsátását társítja – Európában és világszerte egyaránt. Ugyanakkor a SKYACTIV-G benzinmotorral hajtott CX-5 ugyancsak kategória-első helyezést kapott az EPA (Environmental Protection Agency – Környezetvédelmi Hatóság) közúti futásteljesítményre vonatkozó minősítésén az Egyesült Államokban.

Hasonlítsa össze az energiatanúsítványokat
A Netheat.hu Magyarország első energiatanúsítvány árajánlat összehasonlító szolgáltatása, amely energiatanúsítvány árajánlat összehasonlítással foglalkozik. Több tucat energiatanúsító céggel és magánszeméllyel áll kapcsolatban, ha beérkezik rendszerükbe egy megbízás (egy tanúsításra váró ingatlan), akkor azt automatikusan eljuttatják tanúsító partnereikhez, akik árajánlatokat készítenek az adott ingatlan tanúsítványának elkészítésére. A megbízó ingatlan tulajdonos szabadon választhat a hozzá visszaérkező árajánlatok közül.

Újszerű élményt nyújtó elektromos meghajtás
Az Opel egyike a legmodernebb autóipari cégeknek Európában. Az 1862-ben, Rüsselsheimben alapított cég idén 150 éves évfordulóját ünnepli. Negyven országban értékesít gépjárműveket, tizenegy gyárat működtet hat országban, köztük a magyarországi Szentgotthárdon. A rendszerváltás után az Opel volt az első bejegyzett autóipari cég, és Opel Astra volt 1992-ben az első magyar gyártású személyautó is. Összességében több mint 400 ezer Opel fut a magyar utakon, amivel az Opel a legnépszerűbb márka hazánkban.
Az Opel innovatív, környezetbarát e-mobilitási programját az Ampera vezeti fel. A 2012-es Év Autója Európa első kiterjesztett hatótávú elektromos autója. Kerekeit mindig villanymotor hajtja: a szokásos benzinmotor helyett egy 16 kWh kapacitású lítium-ion akkuval táplált 111 kW/150 lóerős Voltec hajtómű dolgozik, amely villamos hajtómotorból, elektromos generátor/motorból, illetve ezek fordulatszámát csökkentő bolygóműből áll. Tisztán elektromos módban 40-80 km hatótávot tesz lehetővé, kiterjesztett módban 500 km-es összhatótávot érhet el, zéró emisszióval. Az Ampera összehasonlíthatatlan vezetési élményt nyújt, a már álló helyzetben 370 Nm nyomatéknak köszönhetően 9 másodperc alatt gyorsul százra, és 161 km/óra a csúcssebessége. Az Amperával kezdődött a vállalat jövőorientált, zöld programja, amelyben lesznek kis, tisztán akkumulátoros hajtású városi autók és tüzelőanyagcellás járművek is, amelyek maguk fejlesztik a működésükhöz szükséges áramot.

 

 


0
Tovább
04
nov/2012

Beérkeztek a pályázatok, hamarosan eredményt hirdetünk!

Minden olvasónknak köszönjük az Ozone Zöld-díj nonprofit kategóriájában beérkezett pályázatokat! Az Ozone Zöld-díj zsűrije gondosan mérlegeli a rengeteg környezettudatos tippet, hogy kiválassza közülük a legjobbakat. A nyertesek nevét a Piac&Profit Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2012 rendezvényen hirdeti ki a zsűri, és akkor adja át nyereményüket. Szeretettel várjuk a rendezvényre!

Időpont: 2012. november 21. 9:00-19:00

Helyszín: Larus Étterem és Rendezvényközpont (1124 Budapest, Csörsz u. 18/b.)


0
Tovább
19
szept/2012

Díjazza a legjobb zöld ötleteket az OzoneNetwork

Van olyan környezetbarát megoldása, amelyet szívesen megosztana az OzoneNetwork nézőivel és az [origo] olvasóival? Írásos és képes tippeket szeretnénk kapni például arról, hogyan lehet újrahasznosítani a hulladékot, vegyszer nélkül gazdálkodni a kiskertben, barkácsolni valamilyen rezsicsökkentő berendezést stb.

A kreativitás és a környezettudatosság ötvözésére vagyunk kíváncsiak – és olvasóink, nézőink is. A pályázóknak  20 darab LUSH-csomagot ajánlunk fel: szépek, illatosak, egészségesek és nagyok.

Az Ozone zöld díjra iskolák, családok, baráti társaságok és egyéni indulók pályázatait várjuk elektronikus formában. A pályázati anyagokat ide küldjék: ozonezolddij@origo.hu. A nevezés ingyenes; a pályázatok beküldési határideje október 19.

Az ötletekből folyamatosan válogatást közöl a 365 környezettudatos ötlet, az [origo] környezetvédelem rovatának blogja. A pályázatokat az Ozone zöld díj zsűrije bírálja el, amelyet a gödöllői Szent István Egyetem klímatanácsának tagjai alkotnak. Eredményhirdetés: október 22.

A díjra idén is pályázhatnak olyan kis-, közép- és nagyvállalatok, amelyek konkrét környezettudatos fejlesztést valósítottak vagy valósítanak meg. Fontos, hogy az illető cég törekedjen a minél kisebb ökológiai lábnyomra, és az is, hogy cégpolitikájában kiemelten fontos legyen a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés. Reklámügynökségek olyan környezettudatossági projektekkel pályázhatnak, amelyek példaértékűek a lakosság és a vállalatok számára. A vállalatok és ügynökségek külön kategóriában indulnak; pályázataikat november 1-ig várjuk. A 2011-es és 2010-es díjazottakról itt olvashat bővebben.


0
Tovább
27
aug/2012

Elindult a fűtéskorszerűsítési pályázat

Hétfőtől lehet pályázni támogatásért fűtési rendszerek korszerűsítésére. Aki kondenzációs kazánt és megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezést szerel fel, költségeit utólag megtéríti az állam az Új Széchenyi Tervből, pályázatonként maximum 850 ezer vagy 1,5 millió forintig.

Hétfőn nulla órától lehet benyújtani a pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium költségvetési forrásból meghirdetett konstrukciójára. A vissza nem térítendő, utófinanszírozású pályázat kerete összesen 864,4 millió forint. A kérelmeket beérkezési sorrendben bírálják el, amíg a keret ki nem merül – közölte a minisztérium.

A pályázók legfeljebb a beruházásuk 40 százalékát kaphatják vissza. A támogatásra kizárólag természetes személyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai jelentkezhetnek, ha az érintett lakóépület 2006. december 31. előtt kiadott jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkezik.

Aki kondenzációs gázkazánt épít be, lakásonként legfeljebb 850 ezer forintot térít meg belőle a minisztérium. Megújuló energiás hőtermelő berendezés (napkollektor, hőszivattyú, brikett, pellet stb.) telepítésével lakásonként maximum 1,5 millió forint a keret. A támogatást lehet igényelni a korszerűsítéshez kapcsolódó tervezési, tanúsítási és engedélyeztetési munkálatok költségeire is, a berendezések beszerzésének és beüzemelésének költségén felül.

Részletes információk a pályázat oldalán, az uszt-futeskorszerusites.hu-n érhetők el; korábbi hírünket a témában itt olvashatja. Az igényléseket elektronikus úton lehet benyújtani, miután a pályázó regisztrált az oldalon.


0
Tovább
15
jún/2012

Innovatív kisváros is lehet Európa zöld fővárosa

Október 15-ig lehet pályázni az Európa Zöld Fővárosa 2015 címre, a díjat a környezetbarát városi életmód kialakításában élen járó városok kaphatják meg - közölte az Európai Bizottság magyarországi képviselete. 2014 zöld fővárosát június 29-én hirdetik ki.

Pályázhat bármely, 200 ezer főt meghaladó lakossággal rendelkező európai város az uniós tagállamokból, a csatlakozó és a tagjelölt országokból, valamint az Európai Gazdasági Térség országaiból. Ahol nincs 200 ezer főnél népesebb város, a legnagyobb település indulhat.

A pályázatok elbírálásánál tizenkét mutatót vesznek figyelembe, egyebek mellett a helyi hozzájárulást a globális éghajlatváltozás mérsékléséhez, a fenntartható közlekedést, a városi zöld területeket, a levegőminőséget, a zajvédelmet, a hulladékkezelést, a szennyvíztisztítást, a fenntartható foglalkoztatást és az energiahatékonyságot.

A díj odaítéléséről döntő nemzetközi bírálóbizottságot egy, a különböző környezetvédelmi területeket képviselő elismert szakértőkből álló testület támogatja. A győztest 2013 júniusában hirdetik ki. 2010 és 2013 között négy város, Stockholm, Hamburg, Vitoria-Gasteiz és Nantes nyerte el a címet.


0
Tovább
12
júl/2011

Fotókiállítás a klímavédelemért

A Bayer-UNEP Klímavédelmi Fotópályázatra érkezett válogatott alkotásokat bemutató kiállítás látható péntektől a Magyar Újságírók Szövetségének Székházában Budapesten. A július 28-ig látogatható tárlat képein az érdeklődők a többi között a vadvédelmi kerítésen átszökellő gímszarvast, az éjszaka sötétjében bóklászó rókát és bálakötöző fonalat vonszoló szarvasbikát láthatnak. A fotók megörökítették a vörösiszap katasztrófa nyomait a fákon, dróton elpusztult seregélyt, az iszap rajzolatát az árvíz után és ágon kuksoló mókust is.

A Bayer és az UNEP (az ENSZ Környezetvédelmi Programja) immár nyolcadik alkalommal hirdette meg közös fotópályázatát, melynek központi témaköre a klímaváltozás. A kiírásra  - melynek célja a témával kapcsolatban való ismeretterjesztés és figyelemfelkeltés volt - idén háromdimenziós és mobiltelefonos képeket is küldhettek a vállalkozó szelleműek. Az Élet az erdőben című pályázatra csaknem 1900 fotó érkezett.

A képeket Juhász Árpád geológus, Máté Bence fotográfus, Radisics Milán, a "naturArt" Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke, Zsila Sándor fotográfus és Kudász Gábor Arion fotográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója zsűrizte. Számos alkotást részesítettek elismerésben.


0
Tovább
16
jún/2011

Egymilliós fenntarthatósági sajtódíj a Telekomtól

Díjat hozott létre a magyar sajtó munkatársai részére a Magyar Telekom. A Hello holnap! Sajtódíj célja a fenntarthatósági témákra nyitott és azokat rendszeresen feldolgozó újságírók, riporterek motiválása. Az újságírók a fenntartható fogyasztás, esélyegyenlőség, szegénység, környezetvédelem, önkéntesség és klímaváltozás témáiban küldhetnek pályaműveket.

A nyertes pályázatot tíztagú zsűri – a Magyar Telekom (MT) és a Fenntarthatósági Médiaklub képviselői – választja ki. Készítője veheti át a nettó egymillió forintos díjat és az elismerő oklevelet a 4. Fenntarthatósági Napon, szeptember 24-én a budapesti Millenáris parkban. A pályázatra 2010. szeptember 1.  és 2011. augusztus 1. között a nyomtatott és az online sajtóban, valamint blogfelületen megjelent cikkel, vagy televízióban, rádióban elhangzott adással lehet jelentkezni.

Középen Novák Péter színész, énekes, szövegíró, a hello holnap! arca

A díj létrehozását elsősorban az indokolta, hogy sokak fejében élnek kérdések a fenntarthatósággal kapcsolatban, hogy milyen lesz a jövő, milyen lépésekre van szükség a fenntartható fejlődés érdekében. Sok múlik a médián, az újságírók felelősségvállalásán - közölte a kezdeményezésről a MT. A pályázati kiírás és további információ a díjjal kapcsolatban a helloholnap.hu www.helloholnap.hu weboldalon olvasható.

"A magyar lakosság alig 5 százaléka hallott a fenntartható fejlődés fogalmáról egy országos felmérés szerint. Ha ez az arány megnő a hello holnap! kezdeményezés révén, akkor már eredményes a munkánk" - mondta a díj létrehozását bejelentő sajtótájékoztatón Liptai Gabriella, a MT leköszönő marketingkommunikációs ágazatvezetője. A vállalat 2010 végén indította el ezt a kezdeményezést, amely a cég társadalmi felelősségvállalási, gyakornoki és esélyegyenlőségi programját, adományozási tevékenységét, továbbá különböző innovációit fogja át. A fenntarthatósági program része az is, hogy 2015-re 20 százalékkal tervezi mérsékelni szén-dioxid-kibocsátását a cégcsoport 2004-hez viszonyítva - mondta el Szomolányi Katalin, a MT fenntarthatósági osztályvezetője.

E program része a Fenntarthatósági Médiaklub is, melynek tagja a kezdeményező vállalaton kívül az Axel Springer, a CEMP csoport (Index, Portfolio, InfoRádió), a Class FM, az Est Media, a Metropol, az [origo], az RTL Klub, a Sanoma és a TV2. A klubtag médiacégek vállalták, hogy minél szélesebb körben beszámolnak felületeiken a fenntarthatóságról egyszerű, közérthető formában, konkrét, gyakorlati példákon keresztül.

A Postr kiadója az Origo Zrt., a Magyar Telekom Csoport tagvállalata.


0
Tovább
27
nov/2010

Pesszimista fiatalok

Kihaló városok, születésszabályozás, műanyag ételek, nap nélküli égbolt és számos katasztrófa várhat reánk már 2020-ban. Átadták a Helló holnap! esszépályázat díjait.

A 18 éves győztes, Farkas Máté Lajos szerint is annyira komor jövő elé nézünk, mint ahogy az esszépályázatra beérkező több mint 200 pályaműben a fiatalok többsége látta: Kihaló városok, születésszabályozás, műanyag ételek, nap nélküli égbolt és számos katasztrófa várhat reánk már 2020-ban. A borús jövőképen a diákok tisztában vannak azzal is, mindenkinek tennie kell valamit annak érdekében, hogy a riasztó következményeket elkerülhessük.

További információ a greenfo oldalán olvasható a pályázatról »


0
Tovább

365 környezettudatos ötlet

blogavatar

Minden, ami zöld: környezetvédelem, ökotudatos élet, fenntartható fejlődés. Tippek a nagyvilágból a klímaváltozás hatásainak enyhítésére, hétköznapi ötletek a zéró kibocsátású háztartáshoz. Elérhetőség: 365zoldotlet(kukac)gmail(pont)com

Címke felhő

újrahasznosítás (221),otthon (184),kert (121),fenntarthatóság (105),energiatakarékosság (76),közlekedés (66),környezetvédelem (63),természetvédelem (55),műanyag (54),hulladék (51),légszennyezés (49),növény (44),napelem (42),kerékpár (40),városi életmód (38),környezetszennyezés (37),környezettudatosság (36),napenergia (35),tél (34),megújuló energia (34),karácsony (34),klímaváltozás (33),nyár (31),globális felmelegedés (30),fenntartható építészet (30),urbanisztika (27),koronavírus (26),PET-palack (25),élelmiszer (24),konyha (23),mezőgazdaság (21),szén-dioxid-kibocsátás (21),egészség (21),hőszigetelés (20),fűtés (20),barkácsolás (19),gyerek (19),ősz (19),építészet (18),természet (18),ecet (18),takarítás (18),zöldség (18),komposzt (18),autó (17),divat (17),városi közlekedés (17),gyümölcs (16),takarékosság (16),kutya (16),szódabikarbóna (16),virág (16),LED (15),klímaválság (14),lakberendezés (14),fa (14),szemét (14),ajándék (13),tavasz (13),tömegközlekedés (13),hulladékhasznosítás (13),szelektív hulladékgyűjtés (12),étel (12),élelmiszerpazarlás (12),víztakarékosság (12),víz (11),papír (11),illóolaj (11),lakásfelújítás (11),elektromos autó (11),művészet (11),természetes gyógymód (11),CO2 (11),raklap (11),Ozone zöld díj (11),talaj (10),allergia (10),háztartás (10),vegán (10),szélturbina (10),ruha (10),sport (9),madár (9),stressz (9),urbánus életmód (9),almaecet (9),levegőminőség (9),szélenergia (9),Kína (9),világítás (9),hulladékgyűjtés (9),WWF (9),ivóvíz (9),méh (8),levegőszennyezés (8),szúnyog (8),Párizs (8),ételpazarlás (8),vásárlás (8),növényvédelem (8),szén-dioxid (8),macska (8),mobiltelefon (8),pazarlás (8),bútor (8),csomagolás (8),lakás (7),Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (7),komposztálás (7),Hollandia (7),gyom (7),alga (7),zajszennyezés (7),Hulladék Munkaszövetség (7),biogáz (7),VOC (7),játék (7),faültetés (6),beporzás (6),Budapest (6),ökolábnyom (6),New York (6),városi élet (6),ünnep (6),Föld napja (6),bioüzemanyag (6),fenyőfa (6),erdő (6),szmog (6),Kanada (6),biodiverzitás (6),Magyar Telekom (6),gyógynövény (6),környezetbarát (6),méz (6),kukoricakeményítő (6),zöld energia (5),busz (5),Ökoszolgálat (5),testről és lélekről (5),város (5),(5),öntözés (5),mulcs (5),Greenfo (5),levendula (5),urbanizáció (5),aszály (5),rovar (5),Föld órája (5),lomtalanítás (5),elektromos kerékpár (5),szelektív hulladék (5),Japán (5),mosás (5),banán (5),térkép (5),pályázat (5),cipő (5),karácsonyfa (5),tárolás (5),turizmus (5),szélerőmű (5),városi hősziget (5)

Archívum