Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
08
márc/2010

Milyen tisztítószert használjunk?

Manapság a tévében, rádióban egymást érik a hangzatosabbnál hangzatosabb tisztítószer-reklámok, amelyek azonnali, "egy mozdulattal" történő tisztítást, makulátlan fehérséget vagy éppen teljes fertőtlenítést, steril környezetet ígérnek. Jó ha tudjuk azonban, hogy ezek a vegyszerek nagymértékben terhelik környezetünket a bennük lévő vegyi anyagok miatt.

Nemcsak a természet vagy a pénztárcánk kímélete, hanem saját és családunk egészsége miatt is fontos, hogy minél enyhébb hatóanyagú, semleges kémhatású tisztítószert használjunk, a lehető legkisebb töménységben és mennyiségben. Számos erősebb vegyszer bőrünkkel érintkezve, vagy akár belélegezve allergiás reakciókat is kiválthat, ezért - ha használatukat elkerülhetetlennek érezzük - húzzunk gumikesztyűt és szellőztessünk munka közben. Ne vásároljunk olyan tisztítószert, amelyen nincs könnyen követhető útmutató, adagolási tanács, mérce.

Forrás: Ökoszolgálat, Zöld krajcár




0
Tovább
07
márc/2010

Takarítás: géppel vagy kézzel?

Napjainkban megfigyelhető, hogy egyre nagyobb teret hódít a vegyszeres és a vegyszeres gépi tisztítás. Ez oda vezet, hogy a kelleténél sokkal több villamos energiát és kemikáliát használunk.



A gépi tisztítás előnye

Abban az esetben érdemes a gépi tisztítást választanunk, ha ezzel vegyszert tudunk kiváltani. Vannak gépek, amelyek vegyszer nélkül, mechanikusan tisztítanak, pl. a forgókefés szőnyegtisztító vagy a gőzborotva. Ide tartozik még a minden háztartásban megtalálható porszívó, vagy az egyre nagyobb tért hódító takarítógép is.

Bizonyos munkáknál, ahol elkerülhetetlen a vegyszerek alkalmazása, szintén célszerűbb lehet gépekkel dolgozni, mivel így elkerülhetjük a vegyi anyagokkal való közvetlen érintkezést. Ilyen például a szőnyeg-, vagy kárpittisztító gép, amely kifújja a vegyszert, megköti a szennyeződést majd visszaszívja azt a berendezésbe. Nagyobb felületek takarításánál is lehet létjogosultsága a gépek alkalmazásának. Egy kis lakásban azonban géppel nehezebb hozzáférni a dolgokhoz.

A gépek ésszerű használata

Csak akkor használjuk, amikor valóban szükséges. Csak az előírt szereket használjuk hozzá és csak az előírt mennyiségben, mivel a takarítás hatékonysága a túladagolástól nem javul, a berendezést vagy a tisztított felületet viszont károsíthatja a felesleg.

Krajcáros tipp

Ha porszívót vásárolunk, válasszunk olyan típust, amely textilporzsákkal is használható; ezt időnként ki kell mosni, viszont nem keletkezik hulladék, nem kell tartanunk a kiszakadástól. A kereskedelmi forgalomban ma már porzsák nélküli változatok is kaphatók, ezeknél azonban a porszívóban lévő szűrőbetéteket rendszeresen ellenőriznünk és cserélnünk kell, ami szintén hulladékot termel.

A kézi tisztításról

A kézi tisztítás legnagyobb előnye, hogy mind a mai napig kézzel, illetve kézi eszközökkel lehet a legalaposabb és leghatékonyabb takarítást elvégezni. Mindemellett nem fogyaszt elektromos áramot és rendszerint kevesebb vegyszerre van szükség.

Forrás: Ökoszolgálat, Zöld krajcár


0
Tovább
06
márc/2010

Hogyan tartsuk tisztán a lakást?

Ha könnyen, olcsón és környezetbarát módon szeretnénk tisztán tartani otthonunkat - ha csak lehetőségünk adódik rá - vegyük figyelembe ezeket a szempontokat már a kialakításnál is. Egy jól megválasztott szőnyeg, padlóburkolat, néhány apró ötlettel kiegészítve komfortosabbá és zöldebbé teheti lakókörnyezetünket.

 



Könnyen tisztán tarthatóak például a természetes kőburkolatok, a hajópadló, parketta. A padlószőnyeg nem ajánlott, mivel nehezen tisztítható, szálai között megmarad a por, így jó búvóhelye a poratkáknak. A hagyományos szőnyegek könnyebben kezelhetőek; ezek közül is érdemes a természetes anyagúakat, elsősorban a gyapjút választani, mivel a gyapjúszőnyeg nem köti meg a port, szemben a műszálas változattal. Praktikusak a rongyszőnyegek, amelyek már nagyon esztétikus kivitelben is kaphatók és gépben is moshatók. Célszerű a függönyökből és más lakástextíliákból is természetes anyagúakat beszerezni - ezek tovább megőrzik minőségüket és lassabban koszolódnak el.

Ha szúnyoghálóval szereljük fel az ablakokat és ajtókat, megkímélhetjük magunkat a legyektől és a légypiszoktól. A lakás tisztán tartásának alapelve: "a megelőzés jobb, mint a "gyógyítás". A tisztaság előfeltétele a rend. Kevesebb holmit könnyebb rendben tartani; ne őrizgessünk felesleges kacatokat.

Családtagjainkat és barátainkat kérjük meg arra, hogy vegyék le a cipőjüket, ha belépnek a lakásba. Kisgyermekeinkről már az előszobában vegyük le a játszóruhát. Ezzel elérhetjük, hogy a padló, a szőnyegek tovább maradnak tisztán.

Ha gyakrabban csinálunk "kis" takarítást, megelőzhetjük a drasztikus vegyszerek használatát. Ha pl. mindennap kitöröljük a mosdót, kádat, WC-t, akkor nem lesz szükség agresszív vízkőoldószerek használatára.

Kertes házban a kerti utak, járda, a kert kialakítása is nagyban befolyásolja, hogy mennyi koszt hordunk be magunkkal a lakásba. Az ügyesen kialakított növényzet jelentős mértékben csökkenti a ház körüli sarat, port. Fontos, hogy a bejáratnál megfelelő lábtörlőt, sárkaparót helyezzünk el.

Forrás: Ökoszolgálat, Zöld krajcár


0
Tovább
05
márc/2010

Tízezer forintos hóvirág

Hóvirág helyett nárcisszal, jácinttal, tulipánnal, vagy más, virágüzletekben, kertészetekben kapható, nem védett növénnyel lepjük meg a hölgyeket nőnap alkalmából!. A hóvirág 2005 szeptembere óta az Európai Unióban veszélyeztetett növények közé tartozik, s mint ilyen, védett. 

A védetté nyilvánítást megelőzően Magyarországon évente több millió tő hóvirágot szakítottak le - javarészt a nemzeti parkok védett területeiről -, és adtak el nőnap környékén. A növényfaj leszedése vagy tövestől való kiásása természetvédelmi bírságot von maga után. Természetvédelmi értéke szálanként 10 ezer forint, tövestől való kiásás esetén azonban már fennáll az elpusztítás ténye, ekkor háromszoros a büntetés.




0
Tovább
04
márc/2010

Otthonaink felcímkézve

Lassan, de biztosan beindul az épületek energetikai tanúsításának gyakorlata Magyarországon is. A lakosság és az önkormányzatok körében egyre többen ismerik fel, hogy a tanúsítvány nem egy újabb felesleges adminisztrációs teher, hanem az épületállomány energiahatékonyságának javítását szolgáló, hasznos információs dokumentum.



Igaz, a hazai szabályozás szerint egyenlőre csak új építésű ingatlanoknál kötelező tanúsítás (a használt lakások piacán csak 2012-től kell majd bemutatni a tanúsítványt eladáskor vagy bérbeadáskor), de bizonyos pályázatoknál az állam már megköveteli a tanúsítványt az energetikai korszerűsítés előtt. A tanúsítványban található független szakértői javaslatok segítenek eldönteni, hogy milyen korszerűsítési lépések hozzák a legmagasabb energiamegtakarítást, azaz mire érdemes költeni, ezzel a dokumentum hozzájárulhat épület energiahatékonyságának tényleges javításához.

A szakértői piac is szélesedik, a kamarai névjegyzékekben egyre több tanúsításra jogosult mérnök közül válogathatnak a megrendelők, illetve erre szakosodott cégek is megjelentek. Ahogy már említettük, a jó szakértők nagy segítséget nyújtanak a beruházás előtti döntésben, ezért nem mindegy, milyen minőségű és tartalmú munkára adunk megrendelést.

Lakcímke a lakosság szolgálatában - 2010-ben is

Az Energia Klub megújult Lakcímke programjával 2010-ben is mindent megtesz azért, hogy a tanúsítvány, vagy ahogy mi hívjuk a lakcímke, ismert és elismert dokumentum legyen. Célunk, hogy a lakosság minél többet tudjon meg az épületek energiatanúsításáról, meglássa a tanúsításban rejlő lehetőségeket, a tanúsítvány hasznát, és persze minél többen igényeljék a tanúsítványt lakás vásárlásakor, vagy éppen akkor, mikor korszerűsítésen törik a fejüket. Emellett továbbra is praktikus tanácsokat nyújtunk ahhoz, hogyan lehet otthonunk értékét és komfortját növelni úgy, hogy energiaszámlánk és a környezet terhelése egyszerre csökkenjen. A 2010-re kidolgozott koncepciónkban a megerősített szakmaiság mellett továbbra is a közérthető kommunikáció és a hasznos megoldási javaslatok kapnak főszerepet.

A Lakcímke program az alábbi szolgáltatásokkal jelentkezik 2010-ben

Konferenciák társasházi közös képviselőknek, lakásszövetkezeti elnököknek
2010-ben 15 alkalommal, non-profit partnerek és önkormányzatok bevonásával szervezünk energetikai korszerűsítésről szóló konferenciákat, melyben a tanúsítás, mint az ésszerű beruházások első lépése, valamint a korszerűsítéshez igényelhető állami támogatások kiemelt hangsúlyt kapnak.

Megújult kiadvány
Lakcímke füzetünket bővítve és aktualizálva újra kiadjuk, és ingyenesen terjesztjük a lakosság körében. A Lakcímke füzet továbbra is hiánypótló hazánkban, hiszen az egyetlen, lakosságnak szóló, egyszerre szakmai, ugyanakkor közérthető, átfogó ismereteket tartalmazó kiadvány az otthoni energiagazdálkodás területén.

Mintatanúsítványok
A www.lakcimke.hu honlapon és a médián keresztül bemutatunk 10 konkrét, példaértékű tanúsítványt a leggyakoribb hazai alaptípus családi házakra vagy lakásokra, részletesen kidolgozott, költséghatékony energetikai korszerűsítési javaslatokkal. A tanúsítványok a személyes adatok védelmével, de bárki számára elérhetők lesznek a www.lakcimke.hu honlapon.

Forrás: [origo]

Lakcímke-kalkulátor
Színes, játékos kalkulátorral bővítjük a lakcímke weboldal elektronikus felületét. A kalkulátor célja, hogy felkeltse a használók érdeklődését a tanúsítás iránt, kedvet kapjanak igazi, személyre szabott tanúsítványt kérni. A hivatalos tanúsítványt nem helyettesítő, de arról szemléletes képet adó szoftver kidolgozásában nagy múltú, hazai mérnöki cégek vannak segítségünkre.


Tanúsítói adatbázis
A tanúsítvány nem pusztán egy papír, hanem minőségi szolgáltatás, színvonalas energetikai tanácsadás is egyben. Ehhez keressük azokat a szakmai munkájukra igényes, független tanúsítókat, akik a lakosság szolgálatában állnak, és segítik őket az ésszerű döntésekben, ha energetikáról van szó. Hogy összehozzuk az igény oldalt a kínálati oldallal, felépítünk egy tanúsítói szakértői adatbázist, amely könnyen kereshető, felhasználóbarát formában áll majd a lakosság rendelkezésére.

A projektről illetve az energiatanúsításról további információ: www.lakcimke.hu

Forrás: Energiaklub


0
Tovább
03
márc/2010

Újabb fajokkal bővült a Vadonleső program

Újabb fajokkal bővült a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium tavaly ősszel elindult Vadonleső programja. A tavasz közeledtével - a természethez hasonlóan - a program is felfrissült: újabb három növény- és két állatfaj előfordulási helyének rögzítését, valamint még színesebb, még játékosabb felületet kínál az oldal. Március elejétől már a hóvirág, a tavaszi hérics, a leánykökörcsin, a mocsári teknős és az imádkozó sáska adatai is rögzíthetők a programban. A megújult honlap rendszeresen frissülő hírek rovattal, a korábbi megfigyeléseket bemutató összesített térképpel és hazai természetfotósok által készített képanyaggal teszi még vonzóbbá a magyarországi természeti kincsek megismerését.



A 2009-ben elindult Vadonleső program számos állat- és növényfaj adatainak gyűjtését és a megfigyelések műholdfelvételek segítségével történő helymeghatározását és rögzítését teszi lehetővé. A program célja, hogy a társadalom széles rétegeit bevonja a természetvédelem izgalmas és felelősségteljes munkájába, mely az ismeret átadása mellett a szemléletformálás és a környezeti nevelés egyik leghatékonyabb eszköze.

Tavaly szeptember óta több mint 2300 előfordulási adatot regisztráltak lelkes önkéntesek a programban az eddigi kilenc állatfaj elterjedésével kapcsolatban. Emellett számos ötlettel rukkoltak elő a megfigyelők; új fajokat ajánlottak, fényképeket, kisfilmeket küldtek és építő jellegű továbbfejlesztési irányokat javasoltak.

A javaslatok és ötletek figyelembevételével 2010. március elejétől további öt védett faj megfigyelésére és rögzítésére van lehetőség a www.vadonleso.hu oldalon. A három újonnan felkerült védett növényfaj (hóvirág, tavaszi hérics, leánykökörcsin) tavasszal virágzik. Az állatok közül - a tavaszi időjárástól függően március végén, április elején- a téli álomból ébredő mocsári teknőst könnyű felismerni, hiszen más őshonos teknősfaj nem él Magyarországon. Nem jelenthet problémát az imádkozó sáska azonosítása sem, hiszen ez a nagytestű ragadozó rovar jellegzetesen maga előtt meghajlítva tartja tüskés fogólábait, mely minden más rovartól könnyen elkülöníthetővé teszi.

Ezek után is bárki rögzítheti a honlapon szereplő, már 14 védett fajra vonatkozó megfigyeléseit, megoszthatja azokat másokkal, s egyben gyarapíthatja Magyarország természetvédelmi adatbázisát. A megújult honlap rendszeresen frissülő hírek rovattal, a korábbi megfigyeléseket bemutató összesített térképpel, illetve újabb természetfotókkal teszi még vonzóbbá a hazai természeti kincsek megismerését.

Az Európában úttörő jellegű Vadonleső programot a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium hozta létre és tartja fent. A program bekerült a Nemzeti Biodiverzitás-monitorozó Rendszerbe (NBmR), mely Magyarország természeti állapotát követi nyomon már több mint tíz éve. Az adatgyűjtésben bárki részt vehet, aki rendelkezik internet kapcsolattal és számítógéppel. A programban további bővítések is várhatók még ebben az évben, a zöldtárca újabb növény- és állatfajok bevezetését tervezi.

Forrás: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium


0
Tovább
02
márc/2010

A zöldtárca nemzeti parkjai is bemutatkoznak az idei Utazás Kiállításon

Interaktív bemutatósarok, ember nagyságú fotóalak és természetismereti játék várja a látogatókat március 4-7 között a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium standjánál az idei Utazás Kiállításon. A zöldtárca kiállítása a tíz hazai nemzeti park ökoturisztikai kínálatát mutatja be. A hazai nemzeti parkok regisztrált látogatóinak száma 2009-ben az előző évhez képest 10%-kal növekedett, tavaly több mint 1 millió 390 ezren keresték fel a nemzeti parkokat.

A standon a hazai nemzeti parkok szakemberei mutatják be az érdeklődőknek a nemzeti parkokat, látogatóközpontokat, bemutatóhelyeket, tanösvényeket és más védett természeti területeket, valamint az ott található ökoturisztikai látnivalókat. A gyermekek számára interaktív bemutatósarok épült, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg a természettel. Ember nagyságú fotó mögé állhatnak be azok, akik szeretnének egy természetvédő vagy egy barlangász "bőrébe bújni". Az elkészült fotó mellé "tiszteletbeli természetvédő" vagy "tiszteletbeli barlangász" igazolást kaphatnak. A vállalkozó kedvűek természetismereti játékban vehetnek részt és ajándékokat nyerhetnek.

További információk a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium honlapján




0
Tovább
01
márc/2010

Zöld kórházak: újrahasznosítanának orvosi eszközöket

A Johns Hopkins Egyetem legújabb felmérése szerint biztonságos az orvosi eszközök egy részének többszöri használata, amivel rengeteg pénzt megspórolhatnának a kórházak.



Martin Makary és munkatársai az Academic Medicine nevű folyóirat márciusi számában közlik az orvosi eszközök újrafelhasználásáról írt elemzésüket. Eszerint semmilyen biztonsági kockázattal nem jár, ha egyes eszközöket a megfelelő fertőtlenítést követően többször is alkalmaznak. A betegek egy része ugyan nem nézi jó szemmel, ha egy eszközzel előtte már másokat is kezeltek, ez azonban a páciensek egészségére nem jelent veszélyt - írják a szerzők.

A gyakorlat elterjedését a szerzők szerint az tenné indokolttá, hogy az USA-ban az élelmiszeripar után az egészségügyi centrumok és kórházak állítják elő a legtöbb hulladékot. Előfordul, hogy azokat az eszközöket is kidobják, amelyeket végül egyáltalán nem is használtak, a csomagolását azonban már felbontották. A lehetséges szennyeződések miatt ezeket az eszközöket már nem használják újra, holott a hatékony fertőtlenítés és az újratesztelés elkerülhetővé tenné a betegek esetleges fertőződését - írja az elemzés.

A tanulmány szerzői szerint az újrahasznosítható eszközök közé tartoznak a hasüreg tükrözésére használt műszerek bizonyos részei, illetve azok a vágóeszközök, amelyek tartós használatra is alkalmasak lennének, de az egyszeri alkalmazást követően kidobják őket. A műtétek során viselt sebészköpenyeket vagy kórházi törölközőket a legtöbb kórház szintén a szemétbe dobja, így nemcsak a hulladék mennyisége nő, de folyamatosan költeni kell az új holmik beszerzésére is. Ha elterjedne az újrahasznosítási gyakorlat, a kórházak évente összesen akár százmillió dolláros nagyságrendű összegeket is megtakaríthatnának.

Az orvosi eszközök újrahasznosításának természetesen nélkülözhetetlen feltétele, hogy a fertőtlenítési és a tesztelési eljárások a kellően szigorú szabványok szerint történjenek. Az USA-ban részben már működő gyakorlat során az újrahasznosított eszközök címkéin minden esetben feltüntetik, hogy nem új műszerről van szó. "Nem biztonsági, hanem PR-kérdésről van inkább szó: a vonakodó betegek meggyőzése nehezebb lehet, mint rendesen fertőtleníteni az eszközöket" - mondta Makary.


0
Tovább
28
feb/2010

Bemutatkozik a Zöld Kör, a Föld Barátai Magyarország tagja

18 éves egyesületünk 2006-ban ugyan nevet váltott, de fő profilunk, miszerint az élő, élhető és fenntartható jövő jegyében dolgozunk, nem változott.



Több civil szervezettel is partnerségi viszonyt ápolunk, így lettünk a BaKCsó Egyesülettel a "Legyen klímatörvényünk 2010-re" kampány megyei koordinátorai. A klímavédelem és a megújuló energiaforrások használatát tekintve felmérést végeztünk Hajdú-Bihar megyében az önkormányzatok körében, hogy hatékonyabban tudjuk segíteni az intézményi energiafogyasztás szabályozását és a megújulók minél nagyobb arányú felhasználását.

Egyesületünk tagja a KÖTHÁLÓ-nak, melynek keretein belül ingyenes, környezetvédelemmel kapcsolatos lakossági tanácsadással is foglalkozunk. A lakosság, az önkormányzatok, gazdálkodók tárgyilagos tájékoztatásán túl elérhetőek nálunk környezetvédelmi és szakértői adatbázisok, környezet- és természetvédelmi kiadványok, ingyenes szórólapok, más szakmai szervezetek elérhetőségei. Az érdeklődők támogatást kaphatnak helyi akciók szervezésében, ezen túl környezetvédelmi jogsegélyszolgálatunk segítségére is számíthatnak.

Sikeresnek mondható és egyre nagyobb igény jelentkezik papírgyűjtő kampányunk iránt. A sűrűn lakott háztömbökbe egy-egy kartonból készült papírgyűjtőt helyeztünk el közvetlenül a közös postaládák alá, hogy a beszórt reklámanyagok egyből elfoglalják kiérdemelt helyüket az újrafeldolgozás körforgásában. Jelenleg Debrecenben 55-60, Hajdúböszörményben pedig 95-100 ilyen kuka funkcionál.

Forrás: [origo]

Egyesületünk tagja a HUMUSZ - hálózatnak, így helyi szinten aktívan részt veszünk a "Teljes élet, nulla hulladék" című programban.
Természetvédelmi és madárvédelmi tevékenységekkel, illetve a védett területek felügyeletével is foglalkozunk, továbbá, környezeti nevelési programjaink országos színvonalon sikert sikerre halmoznak.

A gazdák körében közkedvelt lehetőség a Natura2000 és AKG tanácsadással kapcsolatos fórumainkon való részvétel. Minden adandó alkalmat megragadunk ahhoz, hogy rendezvényeken, programokon megjelenhessünk standunkkal. Így az idei Hajdúhéten szeretettel várunk minden érdeklődőt a nagy zöld sátorba, Hajdúböszörménybe. Egyesületünkkel kapcsolatban bővebben honlapunkon olvashatnak, illetve a fent megadott elérhetőségeken minden hétköznap munkaidőben készséggel állunk rendelkezésre.

Forrás: [origo]

Tájbejárás

Székhely: 4220 Hajdúböszörmény Bocskai tér 2. II./22., Tel.: 06 (52) 280-038
Környezeti Tanácsadó Iroda: 4025 Debrecen Piac u. 9/b., Tel.: 06 (52) 532-478
Mail: info@zoldkor.net
Honlap: www.zoldkor.net


0
Tovább
27
feb/2010

Zöld Kommandó 2010

2010-ben is folytatódik a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Zöld Kommandó akciósorozata, amely a zöldbűnözés visszaszorítását tűzte ki céljául. Tavaly a roncsautók és az illegális autóbontók ellen lépett fel a tárca, a hatóságok május elejétől november végéig 421 helyszínt ellenőriztek, közel 12 ezer tonna hulladékra több mint 316 millió forint bírságot szabtak ki. Az idei akciósorozat az építési és bontási hulladék engedély nélküli kezelésének visszaszorítása érdekében lép fel.

Forrás: szelektiv.hu




0
Tovább

365 környezettudatos ötlet

blogavatar

Minden, ami zöld: környezetvédelem, ökotudatos élet, fenntartható fejlődés. Tippek a nagyvilágból a klímaváltozás hatásainak enyhítésére, hétköznapi ötletek a zéró kibocsátású háztartáshoz. Elérhetőség: 365zoldotlet(kukac)gmail(pont)com

Címke felhő

újrahasznosítás (221),otthon (184),kert (124),fenntarthatóság (105),energiatakarékosság (76),közlekedés (66),környezetvédelem (63),természetvédelem (55),műanyag (54),hulladék (51),légszennyezés (49),növény (44),napelem (42),kerékpár (40),városi életmód (38),környezetszennyezés (37),környezettudatosság (36),napenergia (35),karácsony (34),megújuló energia (34),tél (34),klímaváltozás (33),nyár (31),fenntartható építészet (30),globális felmelegedés (30),urbanisztika (27),koronavírus (26),PET-palack (25),élelmiszer (24),konyha (24),szén-dioxid-kibocsátás (21),mezőgazdaság (21),egészség (21),fűtés (20),barkácsolás (20),hőszigetelés (20),gyerek (19),zöldség (19),komposzt (19),ősz (19),építészet (18),ecet (18),természet (18),takarítás (18),városi közlekedés (17),divat (17),autó (17),virág (16),kutya (16),szódabikarbóna (16),takarékosság (16),gyümölcs (16),LED (15),fa (14),klímaválság (14),szemét (14),lakberendezés (14),ajándék (13),tömegközlekedés (13),tavasz (13),hulladékhasznosítás (13),élelmiszerpazarlás (13),víz (12),szelektív hulladékgyűjtés (12),étel (12),víztakarékosság (12),lakásfelújítás (11),papír (11),elektromos autó (11),Ozone zöld díj (11),művészet (11),illóolaj (11),CO2 (11),raklap (11),természetes gyógymód (11),szélturbina (10),ruha (10),háztartás (10),vegán (10),talaj (10),allergia (10),sport (9),stressz (9),madár (9),urbánus életmód (9),almaecet (9),levegőminőség (9),bútor (9),szélenergia (9),Kína (9),világítás (9),hulladékgyűjtés (9),WWF (9),ivóvíz (9),levegőszennyezés (8),Párizs (8),pazarlás (8),méh (8),ételpazarlás (8),növényvédelem (8),mobiltelefon (8),macska (8),szúnyog (8),szén-dioxid (8),vásárlás (8),csomagolás (8),Hulladék Munkaszövetség (7),zajszennyezés (7),komposztálás (7),Hollandia (7),biogáz (7),gyom (7),VOC (7),játék (7),lakás (7),alga (7),Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (7),erdő (6),öntözés (6),beporzás (6),városi élet (6),fenyőfa (6),bioüzemanyag (6),ökolábnyom (6),ünnep (6),szmog (6),New York (6),kukoricakeményítő (6),faültetés (6),méz (6),Magyar Telekom (6),gyógynövény (6),Föld napja (6),Kanada (6),környezetbarát (6),biodiverzitás (6),Budapest (6),testről és lélekről (5),elektromos kerékpár (5),Ökoszolgálat (5),város (5),(5),Föld órája (5),mulcs (5),Greenfo (5),szélerőmű (5),urbanizáció (5),mosás (5),rovar (5),busz (5),lomtalanítás (5),zöld energia (5),szelektív hulladék (5),Japán (5),cipő (5),banán (5),aszály (5),levendula (5),tárolás (5),karácsonyfa (5),térkép (5),turizmus (5),pályázat (5),városi hősziget (5)

Archívum