18 éves egyesületünk 2006-ban ugyan nevet váltott, de fő profilunk, miszerint az élő, élhető és fenntartható jövő jegyében dolgozunk, nem változott.



Több civil szervezettel is partnerségi viszonyt ápolunk, így lettünk a BaKCsó Egyesülettel a "Legyen klímatörvényünk 2010-re" kampány megyei koordinátorai. A klímavédelem és a megújuló energiaforrások használatát tekintve felmérést végeztünk Hajdú-Bihar megyében az önkormányzatok körében, hogy hatékonyabban tudjuk segíteni az intézményi energiafogyasztás szabályozását és a megújulók minél nagyobb arányú felhasználását.

Egyesületünk tagja a KÖTHÁLÓ-nak, melynek keretein belül ingyenes, környezetvédelemmel kapcsolatos lakossági tanácsadással is foglalkozunk. A lakosság, az önkormányzatok, gazdálkodók tárgyilagos tájékoztatásán túl elérhetőek nálunk környezetvédelmi és szakértői adatbázisok, környezet- és természetvédelmi kiadványok, ingyenes szórólapok, más szakmai szervezetek elérhetőségei. Az érdeklődők támogatást kaphatnak helyi akciók szervezésében, ezen túl környezetvédelmi jogsegélyszolgálatunk segítségére is számíthatnak.

Sikeresnek mondható és egyre nagyobb igény jelentkezik papírgyűjtő kampányunk iránt. A sűrűn lakott háztömbökbe egy-egy kartonból készült papírgyűjtőt helyeztünk el közvetlenül a közös postaládák alá, hogy a beszórt reklámanyagok egyből elfoglalják kiérdemelt helyüket az újrafeldolgozás körforgásában. Jelenleg Debrecenben 55-60, Hajdúböszörményben pedig 95-100 ilyen kuka funkcionál.

Forrás: [origo]

Egyesületünk tagja a HUMUSZ - hálózatnak, így helyi szinten aktívan részt veszünk a "Teljes élet, nulla hulladék" című programban.
Természetvédelmi és madárvédelmi tevékenységekkel, illetve a védett területek felügyeletével is foglalkozunk, továbbá, környezeti nevelési programjaink országos színvonalon sikert sikerre halmoznak.

A gazdák körében közkedvelt lehetőség a Natura2000 és AKG tanácsadással kapcsolatos fórumainkon való részvétel. Minden adandó alkalmat megragadunk ahhoz, hogy rendezvényeken, programokon megjelenhessünk standunkkal. Így az idei Hajdúhéten szeretettel várunk minden érdeklődőt a nagy zöld sátorba, Hajdúböszörménybe. Egyesületünkkel kapcsolatban bővebben honlapunkon olvashatnak, illetve a fent megadott elérhetőségeken minden hétköznap munkaidőben készséggel állunk rendelkezésre.

Forrás: [origo]

Tájbejárás

Székhely: 4220 Hajdúböszörmény Bocskai tér 2. II./22., Tel.: 06 (52) 280-038
Környezeti Tanácsadó Iroda: 4025 Debrecen Piac u. 9/b., Tel.: 06 (52) 532-478
Mail: info@zoldkor.net
Honlap: www.zoldkor.net