Az ünnep meghittségét, a karácsonyi hangulatot néhány feldíszített ággal is elérheted, ehhez adunk most dekoratív ötleteket.

karácsony fenyőfa takarékosság ünnep

KÉP: APieceOfRainbow

 

Akinek nincs ideje, energiája hatalmas fenyőfát venni karácsonyra, vagy csak másra szeretné fordítani a fa árát, néhány ágból is tökéletes ünnepi karácsonyfát állíthat össze. Sőt, még fenyőág sem feltétlenül kell hozzá!

Kezdjük mindjárt a nyitóképen látható mini karácsonyfával. Kell hozzá egy konzervdoboz, abba tűzőhab vagy homok. Az ágakat és drótra felszúrt tobozokat színtelen (iskolai) ragasztóval ecsettel bekenjük, majd nagyszemű sóval megszórjuk "behavazottra". Száradás után összeállítjuk a kompozíciót. A konzervdobozt betekerjük valamilyen maradék textilbe, és már kész is vagyunk!

karácsony fenyőfa takarékosság ünnep

Részletes leírás: APieceOfRainbow

A mini karácsonyfa másik változatához veszünk három dekorrudat vagy erős hurkapálcát, amelyek alját beleszúrjuk virágkötészeti tűzőhabba, tetejüket összekötjük, mint a sátorrudakat. Erre a háromszög alakú vázra cérnával fejjel lefelé felkötözzük a kis fenyőágakat, amelyek úgy borulnak egymásra, mint a toboz pikkelyei. Végül a csúcsnál levágjuk a felesleges rudakat, és a csúcsdísszel elfedjük a vágásnyomokat. A "karácsonyfácskát" beleálltjuk egy dekoratív kaspóba, és mehet az ünnepi asztal főhelyére!

karácsony fenyőfa takarékosság ünnep

Leírás: MomInMusicCity

Van aztán a még egyszerűbb: szép üvegflaskába állítjuk a fenyőágakat, amelyeket hagyományosan megdíszítünk.

karácsony fenyőfa takarékosság ünnep

KÉP: OaxacaBorn

Kicsit munkásabb, de nem hullik és eszméletlenül jól néz ki a mini nyírfa erdő. Garantáltan különleges dísze lesz az ünnepnek, mindenki ezzel akar majd szelfizni. Az ágakat alulról rácsavarozzuk a tartódeszkára, néhány mohadarabbal és figurákkal dekoráljuk, majd átlátszó vezetékes izzósorral kivilágítjuk. Jövő karácsonyra is eltehetjük!

karácsony fenyőfa takarékosság ünnep

KÉP: Nova68

Üde színfolt az ünnepre: egyetlen szép formájú ágat fehérre festünk, és színes hímzőfonalból pomponokat készítünk, amelyeket felragasztunk vagy cérnával felkötünk az ágakra. A pomponkészítés nem bonyolult, a gyerekek is segíthetnek.

karácsony fenyőfa takarékosság ünnep

KÉP: Archív

A talán legegyszerűbb megoldáshoz kell egy szép zöld borospalack, pár vékony gally, polisztirol golyók, fehér és gyöngyház akrilfesték. A gallyakra felragasztjuk a golyókat, a fehér festékkel a gallyakat, a gyöngyházzal a golyókat átvonjuk. A gallyakat eligazgatjuk a palackban, amelyet szintén megdíszítünk, a képen pénzérmék vannak ráragasztva és lefestve.

karácsony fenyőfa takarékosság ünnep

KÉP: MuslinAndMerlot

365Zö