Szemezgetünk a legötletesebb kerékpáros kellékek között, mert a drótszamár is megérdemli, hogy az új szezon indulására kapjon valami ajándékot.

kerékpár közlekedés városi közlekedés

KÉP: Unsplash

 

Lassan talán vége a télnek, és már nem csak a legbátrabbak ülnek fel a kerékpárjukra. A fejlesztők egy sor érdekes mütyürrel-kütyüve-bigyóval álltak elő az elmúlt időszakban - van köztük létszükséglet, de luxustermék is, megfizethető és összespórolósabb. Az biztos, hogy az alábbi termékek sokat lendítenek a kerékpározás élményén.

Corky mini visszapillantó

kerékpár közlekedés városi közlekedés

KÉP: Corky

Nagyvárosban kerékpározva nincs is fontosabb, mint hogy tisztában legyen azzal az ember, milyen jármű jön mögötte. Míg a kormányra csavarozható visszapillantó tükör akár már attól letörik, ha véletlenül eldől a bringa, a kormányvégbe bepattintható, és onnan alkalom szerint kihajtható mini tükörrel ez nem fordulhat elő. 

TriEye kerékpáros szemüveg visszapillantó tükörrel

kerékpár közlekedés városi közlekedés

KÉP: TriEye

Lehet, hogy ez jobban elnyeri a tetszésed: a kerékpáros napszemüveg bal alsó sarkában lévő állítható tükörrel is tökéletesen szemmel tarthatod a mögötted lévő járműforgalmat. A napszemüveg négyféle változatban, több színben kapható, természetesen van fényre sötétedő lencsével is. 

Knog Scout riasztó és nyomkövető

kerékpár közlekedés városi közlekedés

KÉP: Knog

A kulacstartó helyére - vagy a kulacs alá - szerelhető védelmi eszköz: élesítés után a mozgásra aktiválódó riasztó 85 decibeles hangerővel szólal meg, és ha valakinek ennek ellenére sikerülne elvinnie a bringát, az Apple "Find My" appjával könnyű azonosítani a hollétét. Ha a kerékpár még Bluetooth hatótávolságon belül van, automatikus értesítés érkezik az iPhone-unkra. A riasztó egyelőre kizárólag iOs rendszerrel kompatibilis. USB-C utántöltés, az akkumulátor akár 6 hónapot bír egy töltéssel. Vízálló, tömege alig 26 gramm.

SKS Infinity Universal csomagtartó

kerékpár közlekedés városi közlekedés

KÉP: SKS

Bármilyen kerékpárra felszerelhető alumínium csomagtartó. Csavarok nélkül rögzíthető az ülés alá. Tömege 1 kilogramm, és 12 kiló a teherbírása.

Schrader AIRsistant

kerékpár közlekedés városi közlekedés

KÉP: AIRsistant

Bluetooth abroncsnyomás ellenőrző rendszer kerékpárhoz. A bármilyen kétkerekűre felszerelhető eszköz folyamatosan monitorozható a levegőnyomás (és a hőmérséklet) az okostelefonra és okosórára küldött adatokkal. Előre beprogramozható a kerékpár és az abroncs fajtája, az abroncs mérete, a kerékpáros testsúlya. A mobilos applikáció hangjelzéssel figyelmeztet, ha ideje egy kicsit felpumpálni a kerekeket.

LIVALL PikaBoost rásegítő

kerékpár közlekedés városi közlekedés

KÉP: Livall

2023 júliusában várható a bármilyen kerékpárra egyszerűen felszerelhető rásegítő rendszer forgalmazásának kezdete, egyelőre 340 dolláros induló áron, ami a mai árfolyam szerint kicsivel több mint 120 ezer forint. Ezért viszont elektromos kerékpározáshoz hasonló élményt kapunk. Szerszámok nélkül 30 másodperc alatt felszerelhető az ülés alá, szinte bármilyen kerékpárra. Az intelligens eszköz érzékeli a sebességet, terepviszonyokat, ütemet, és ennek megfelelően állítja a meghajtást. Nagyon ígéretes!

Closca összecsukható sisak

kerékpár közlekedés városi közlekedés

KÉP: Closca

Uniszex kialaktású, rendkívül könnyű (340-375 gramm mérettől függően), és nagyon biztonságos, mert ütközés hatására sem esik le a fejről. Egy másodperc alatt összecsukható, amivel 45 százalékkal kisebb helyet foglal, tehát a megpakolt hátizsákba is befér. Egyedülálló szellőzési rendszere van, állandó levegőmozgást biztosít. Az sem utolsó szempont, hogy 15 féle színben rendelhető. Anyaga üvegszálas polikarbonát polisztirollal, megfelel az EN1078 európai biztonsági szabványnak és a CPSC szabványnak (USA, Kanada, Ázsia).

3365Zö