Túljelentkezés volt az Ökoszolgálat Alapítvány tavaszi ökoháztartás tréningjén, ezért a civil szervezet új sorozatot indít a tanfolyamból november 14-én. A tréninget kifejezetten azoknak szánják, akik tervezik, vagy most kezdték el háztartásuk zöldebbé tételét, a környezettudatosabb életet.

Az Ökoszolgálat közlése szerint továbbra is a "gyakorlati példák –  egyszerű módszerek" elvet követik, mert a környezettudatosság a mindennapokban kezdődik. A szakértők csupa olyan területről érkeztek, amelyek a leginkább foglalkoztatják az embereket - energiatakarékosság, vízhasználat, háztartás, szépségápolás, babaápolás, hulladék kezelés, természetes gyógyítás, táplálkozás - közölte az alapítvány. Az első két alkalommal a következőkről lesz szó:

Energikus energiatakarékosság (november 14.)
Előadó: Szabó Gyula, az Ökoszolgálat igazgatója

A sorozat első témája az energiatakarékos háztartás. Az este során szó lesz az egyszerű háztartási takarékos ötletekről, a szigetelésről, az energiatakarékos világításról és háztartási eszközökről, a megújuló energiákról és a környezettudatos közlekedésről. Csökkentse energiaköltségeit és ökológiai lábnyomát filléres ötletekkel, a tréning segítségével!

Víz bennünk és körülöttünk… (november 21.)
Előadó: Hrasztics Zoltán

Miért fontos, hogy sokat igyunk? Miért fontos, hogy ivóvizünket megtisztítsuk? Melyik a legegészségesebb fajta ivóvíz, az ásványvíz, a tisztított vagy a csapvíz? Ezekre és még sok más kérdésre ad választ az est előadója, aki az elmúlt években a víz témájának szakértője lett. Hrasztics a víz élettani hatásairól, a vízzel kapcsolatos tudományos felfedezésekről és tévhitekről, valamint a professzionális víztisztításról is beszél majd.

Az előadássorozat minimum tíz fővel indul, de maximum 30 fő jelentkezését várják. Helyszín: Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesület, 1051 Budapest, Nádor u. 34. A tréning minden hétfőn 18 órától 20 óráig tart. A pályázati lehetőségek drasztikus csökkenése miatt a program ezúttal támogatók nélkül, önerőből és persze a résztvevők segítségével valósul meg. Jelentkezés: okosz@okoszolgalat.hu; a tréning honlapja itt található.