Eleinte még hagyták a kert végében rozsdásodni, esetleg a kibelezett kasztniba virágokat ültettek. Kedves gondolat, mégis hervasztó.

Pinterest

Vagy grillsütővé alakították, de hát ez sem túl vidám látvány.

Pinterest

A rejtett világításhoz használt motorházfedél is a szo-szo kategóriába tartozik.

Flickr

Aztán valaki az amerikai Georgia államban egy 1967-es Bogarat pick-uppá alakított, és 6000 dollárért feltette a Craigslistre.

Yahoo News

2019-ben Brent Walter designer megalkotta a Volkspod névre keresztelt minirobogókat két sárhányóból, amelyeket eredeti VW-színekre dukkózott. Ez már határozottan a "kellene" kategória.

Diply

2020-ban a kaliforniai Scott Tupper és édesapja elkészítette egy 1959-es Bogár 40 százalékkal felhúzott, szinte teherautó méretű változatát. Először 50 százalékkal nagyobbat szerettek volna, de azt nem engedélyezte a közlekedési hatóság. Beszkenneltek minden alkatrészt, egyenként felnagyították, legyártották és összeszerelték. A motorja sem kicsi: 5.7 literes, nyolchengeres.

Rushlane

És itt a legújabb csoda, egy gyönyörű olívazöld Bogár és kistesója, a sárhányóból alkotott gokart. A mexikói Aldekas Studio formatervezői egy 1930-as Bogár alkatrészeit használták fel az újrahasznosításhoz. Az új járművet Bugkart Wasowskinak nevezték el. 

This is Colossal

A járművekről több képet a fenti illusztrációk alatti linkekre kattintva lehet látni.

Hiver't-Klokner Zsuzsanna