Két könyv is megjelenik a közeljövőben a Badacsonyról, mindkettő kiadását a Badacsonytördemic Községért Alapítvány támogatja.

Szombaton tartják a három nyelvű Badacsony című kötet, egy héttel később pedig a Badacsonyi anekdotafüzér című könyv bemutatóját. Évek óta folyik az értékmentés, hagyatékok feldolgozása a településen. Az alapítvány - amelynek tagjai közt vannak a helyi lakosokon, vállalkozókon, borászokon kívül a térség szerelmesei is - fontosnak tartotta a Badacsony természeti és kulturális kincseinek, nevezetességeinek bemutatását erről szóló könyvek megjelentetésével.

Badacsonyi szőlős - fotó: Hajdú D. András [origo]

Így született a Badacsony című könyv Ludwig Emil és Tóth Tibor 150 képével, magyar, német és angol nyelvű kísérőszöveggel, amelyet Bertényi Iván történész professzor mutat be szombaton 17 órakor a badacsonytördemici faluházban. Egy héttel később, december 4-én 15 órakor mutatják be ugyanitt Eötvös Károly Badacsonyi anekdotafüzér című könyvét, amelyben a szerző Balatonról szóló műveiből válogattak Szeremley Huba és Ibos Zoltán mutatja be az érdeklődőknek.

Forrás: mti