Az Interpress Magazin (IPM) idén márciusi számában részletes tesztet közölt 19 különböző, hazai forgalomban kapható ásványvizről, illetve az országban hét helyen vett csapvizről. (A cikk innen tölthető le). A szerzők egyrészt a vizek ízvilágát hasonlították össze, másrészt azt vizsgálták, hogy azok kémiai és mikrobiológiai paraméterei megfelelnek-e az előírásoknak.
A legtöbb ásványvíz és csapvíz kémiai paraméterei a határértékek alatt maradtak. Ugyanakkor néhány ásványvízzel problémák adódtak. Az Auchan Super Aquában határérték feletti arzéntartalmat és fertőzésveszélyt okozó magas baktériumszámot, a Theodora dús vízben határértéken felüli kalciumtartalmat, míg a Visegrádi dús vízben határérték feletti fluorid-tartalmat találtak. Az IPM megrendelésére két különböző, akkreditált laboratórium (Bálint Analitika és Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal /MGSZH/) által is elvégzett, az Auchan ásványvizeit elemző mérések jegyzőkönyvei a Greenfo.hu további információkat tartalmazó cikkén keresztül is letölthetők.