Jönnek az egyre melegebb napok, így egyre többször használjuk légkondicionálónkat az autónkban és otthon is. Igen ám, de mi az a fura szag, ami ilyenkor gyakran megcsapja az orrunkat?



A szobai légkondicionálók "szagának" egyik fő oka a beltéri egység hőcserélőjén megtelepedő penész. Ha a készüléket hűtési üzemben hagyományos módon kapcsoljuk ki, a penészgombák és baktériumok megtelepedhetnek a hőcserélő nedves felületén. Az LG légkondicionálók 'Automatikus tisztítás' funkciójával azonban könnyen kiküszöbölhetjük ezt a problémát. Csak egy gombnyomás, és a készülék kiszárítja a nedves hőcserélő felületét, megakadályozva ezzel a penész megtelepedését.

Annak ellenére azonban, hogy az LG légkondicionálók rendelkeznek az 'Automatikus tisztítás' funkcióval, az LG szakemberei javasolják a légkondicionálók rendszeres tisztítását, melyet legalább évi egy alkalommal - lehetőleg még a szezon előtt - szakemberrel el kell végeztessünk ahhoz, hogy készülékünk sokáig rendeltetésszerűen és kiválóan működjön.

Forrás: [origo]

Sokan pedig attól tartanak, hogy a légkondicionáló használatával igencsak megemelkedik majd az áramszámlájuk. Az inverteres klímával rendelkezőknek azonban ettől sem kell tartaniuk, hiszen a forradalmi technológiának köszönhetően akár 44% energiát is megtakaríthatunk!

Forrás: [origo]

Ráadásul június 27-ig egyes LG inverteres klímák 15.000 Ft-os beszerelési kedvezménnyel kaphatók!

További részletekért kattintson ide!

(X)