A megújuló energiaforrások és az energiatakarékos háztartási berendezések a fő témái annak a rendezvénysorozatnak, amely 2010. június 10-én, csütörtökön kezdődik Egerben. A szervező az Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Kara. A rendezvény lehetőséget nyújt arra, hogy a régió lakossága megismerkedhessen a megújuló energiákhoz kapcsolódó legújabb technológiákkal és az azokat képviselő cégekkel.
 
A témák között szerepel például a napenergia (napkollektorok és napelemek); a geotermikus energia; az alternatív építkezés, az ökoházak; a szélenergia, a kompakt szélerőművek; a biomassza, pellet és brikett.
 
Június 10-én szakmai konferenciát szerveznek, de a péntek és a szombat már a nagyközönségé, illetve a diákoké. Az érdeklődők többek között megismerhetik a pelletet, a "folyékony fát", a hőszivattyúkat, a szél- és napenergia hasznosításának lehetőségeit, hallhatnak az energiatudatos építés előnyeiről és problémáiról, tanácsokat kaphatnak a fűtéskorszerűsítéshez, és megismerhetik az ezekkel kapcsolatos pályázati lehetőségeket is.
 
Az érdeklődők a város főteréről, a Dobó térről ingyenes kisvonattal juthatnak fel a kiállítás helyszínére. A programot ökológiai lábnyom mérése, gyerekeknek szervezett kézművesfoglalkozás, látványos fizikai kísérletsorozat és lakberendezési tanácsadás is színesíti.

Helyszín: Eger, Eszterházy Károly Főiskola Leányka úti C épülete.

A rendezvény részletes programja itt érhető el:
http://termeszettudas.ektf.hu/index.php?page=termeszettudomanyos-szakkiallitas