Mit rejthet egy kapualj? Belvárosi kiskertek a lakók által megálmodva és létrehozva - némi külső segítséggel. A program keretében meglátogathatjuk a GANG-csoport egyik, lakókkal tervezett és megvalósított kertjét a belváros szívében, a Parlament melletti Nádor utcában. A program a Tudatos Vásárlók Egyesülete Városfoglalás rendezvénysorozat része.

Hogy miért éppen Városfoglalás?

Budapesten és a hozzá hasonló méretű zsúfolt, zajos, büdös, önmagukat kinőtt városokban olykor lehetetlennek tetszik élni, kisgyerekkel különösen - és mégis itt élünk. Hogyan próbáljuk belakni, elviselhetővé tenni a nagyvárost? Hogyan alkalmazkodunk hozzá, és melyek azok a súrlódási felületek, ahol a város lesz kénytelen engedni nekünk?

Erre ad választ Nádori Lídia szerkesztésében, Kismarty-Lechner Zita grafikáival a Móra Kiadónál idén ősszel megjelenő Városfoglalás kalendárium, amelyben a street-arttól, a hulladékból készült design-on át a balkonkertészetig mindenki megtalálhatja a neki szóló kapcsolódási pontot. A kalendárium egy felhívás arra, hogy vedd birtokba a várost, legyél Te is városfoglaló. Ehhez kapcsolódnak a TVE által szervezett idei városi séták is. 

A vezetést Farkas Mária (GANG-csoport) tartja.
Időpont: 2010.05.28. (péntek) 17h
Helyszín: V. ker Nádor u 34.

Forrás: TVE

A részvétel ingyenes. Részvételi szándékodat kérjük jelezd a noemi@tve.hu címen.
További információ a GANG-csoport kertjeiről:
http://gang-gong.blogspot.com/