Tudta, hogy az üzleteinkben kapható kozmetikumok nagy részének alapanyagai kőolajszármazékok, szintetikus anyagok, festékek és tartósító szerek?

A kozmetikai ipar a jó minőségű természetes összetevőket jóval olcsóbban előállítható mesterséges alapanyagokkal helyettesíti. Ezek az anyagok azonban sokszor allergiát, és más bőrproblémákat válthatnak ki. Bár sok vegyi anyagot, így a kozmetikumok összetevőinek egy részét is állatokon tesztelik, a legtöbb anyag hatásáról még így is csak részinformációkkal rendelkezünk - azaz nem tudjuk pontosan, hogy a testünkbe kerülve milyen reakciókat váltanak ki.

Az Ökoszolgálat új, látványos és informatív honlapján megtudhatja, miért jók a natúr kozmetikumok, és melyek a megbízható minősítési rendszerek. Olvasson tovább itt!

További sok hasznos információ az Ökoszolgálat "Jól lakni" című új oldalán, amely itt érhető el: http://www.jollakni.hu/.

A "Jól lakni" olyan tudástár, amelyen gyakorlatias tanácsokat kaphatsz az egészség- és környezetbarát otthon ki- és átalakításával kapcsolatban. A "Jól lakni" ház különböző helyiségeiben a kérdéses területre kattintva juthatsz a Téged érdeklő információkhoz.Forrás: jollakni.hu