Az egyszer használatos elem számos elektronikai eszköz energiaellátó eszköze. Ha belegondolunk a közvetlen környezetünkben is legalább féltucat sok esetben hasznavehetetlen elemmel működő készülék van. Elemeket tölthető, ezáltal újrahasználható akkumulátorokkal helyettesíthetjük, azonban ha nem ilyeneket használunk, érdemes pár tanácsot megszívlelnünk.

 



Fél tucat elektronikai kütyü darabonként 2 elem. Alábecsült szám egy háztartásban. Ennyi egyszer használatos elemből több mint negyed kiló hulladék fog válni lemerülése után. Ugyanakkor érdemes a látszólag lemerült elemeket, másik kisebb fogyasztású készülékben továbbhasználni.

Amely elem már nagy teljesítményű készüléket nem bír működtetni, az egy másik, elemmel működő, kisebb teljesítményű készülékben sokszor még vígan használható.

Digitális fényképezőgépek napjaink elterjedt elemfogyasztói. Fotómasinákba nem tölthető elemek használata általában hosszabb működési időt eredményez, de lemerülésük után azonnal hulladékká válnak.

Forrás: szelektív.hu

Érdemes megpróbálni a digitális gépekből kivett látszólag lemerült elemeket másik kisebb teljesítményű készülékbe helyezni.

Bővebben itt.