A Szelektiv.hu portál hulladékgazdálkodással kapcsolatos információk, tájékoztatók összefogó bemutatására készült. Interaktív kvízjátékokkal, motivációs versenyekkel szeretnénk a figyelmet felkelteni, ötleteket adni a hazai környezeti kultúra kialakításához. A gyakorlatban rengeteg kérdés tisztázatlan, ami hátráltatja a hulladékok helyes szelektív gyűjtését.
 
A látogatók segítségével napról napra bővül a hulladékkereső szolgáltatás, melyben a hulladékok jellemzőiről, helyes kezeléséről adunk tájékoztatást. A hulladékkereső megjegyzi azon kereséseket, ami az adatbázisban addig nem volt található. Egy sikertelen találat után érdemes pár napon belül visszamenni a portálra, valószínűleg a keresés már eredményesebb lesz. A szelektív hulladékgyűjtéssel csak nyerni lehet, csakúgy mint a Szelektív.hu Online Magazinnal, hisz hetente többször is nyeremények várják az oldalon aktívan résztvevő környezettudatos látogatókat.
 
Támogatjuk a szelektált hulladékok újrafelhasználását és az újrafelhasznált anyagokból előállított termékek bemutatásást. Portálunk gondol a gyerekekre is. A szemléletformálást elsősorban játékos módon kell megközelíteni, esetleg a már hétköznapokból ismert játékokkal, módszerekkel kell kiterjeszteni a környezettudatos hulladékgazdálkodásra.

A szerkesztők

Ajánlat:

Szelektív portál

Szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos cikkeink