Geológiai túrával, barlanglátogatással, madárodú készítéssel, kenutúrával, esti szentjánosbogár-sétával, krumplinappal, bábkészítéssel, természetrajzi kiállítással, napközis táborral, gyógynövényes foglalkozással, éjszakai lepke megfigyeléssel, csillaglessel és szekértúrával várja a látogatókat a tíz hazai nemzeti park a Nemzeti Parkok Hetén.

2009. június 19-28. között harmadik alkalommal rendezik meg a Magyar Nemzeti Parkok Hetét. A pénteki nyitónapon egy szakmai rendezvény lesz, amelynek témája - kapcsolódva a Magyar Turizmus Zrt. "Kulturális Turizmus 2009" kampányévéhez - a kulturális örökség védelme és ökoturisztikai hasznosítása hazánk védett természeti területein. A központi rendezvény közönségnapján, szombaton Tihanyban - a Levendula Fesztiválhoz kapcsolódóan - a tíz hazai nemzeti park igazgatóság munkatársai játékos vetélkedőkkel, kreatív kézműves kiállítással várják az érdeklődőket. A látogatók információt kaphatnak a nemzeti parki bemutatóhelyekről és természetvédelmi, ökoturisztikai programokról is. Az eseményen Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter is látogatást tesz.

Hétfőtől (június 22.) kezdve egész héten át számos vidéki és budapesti helyszínen nyílt szakvezetéses túrák, mérsékelt árú belépők, kedvezmények, extra programok várják azokat, akik szeretnék közvetlenül is megismerni Magyarország természeti és kulturális örökségét vagy csak egy jó kirándulásra vágynak.

Tavaly több mint 1,2 millióan keresték fel a hazai nemzeti parkokat. Ízelítő néhány kalandos idei programból a Greenfo honlapján.

Ajánlat: a részletes programkínálat, a helyszínek elérhetősége, illetve további információk itt.