A klímairodák olyan tudásközpontok a felsőoktatási intézmények falain belül, ahol a környezetvédelemre nyitott 18-23 éves korosztály választ kap a témával kapcsolatos kérdéseire, bekapcsolódhat az iroda munkájába, klímavédelmi akcióprogramjaiba. A diákok aktív tudásra tehetnek szert a fenntarthatóság témakörében, a tanultakat pedig diplomájukkal együtt viszik tovább a munkahelyükre, ezáltal a környezet- és klímavédelmi szempontok természetesen épülnek be a munkahelyi döntési folyamatokba.

A klímairoda-hálózat első mintairodáját a British Council, a British Council magyarországi klímanagykövetei és a SZIE Egyetemi Klímatanácsa hozta létre a Szent István Egyetem gödöllői kampuszán.

Ajánlat: http://www.klimairoda.hu/

Tipp: A klímairodák országos elterjedéséhez újabb intézmények, iskolák, cégek jelentkezését várják a program honlapján

A British Council az Egyesült Királyság nemzetközi szervezete, amely szakmai kapcsolatok kialakítására törekszik az oktatás, társadalom és kultúra terén. A British Council Challenge Europe programjára 2008-ban jelentkező fiatal önkéntesek közül 9-en tevékenykednek jelenleg egy jobb, "low-karbonabb" jövő érdekében. Részletek itt olvashatókForrás: [origo]