Fantasztikus képeket csodálhatunk meg a magasból a Föld tájairól, élővilágáról, természeti népeiről, miközben átrepülünk például a Kilimandzsáró, az afrikai szavannák, az Északi-sarkvidék és a Húsvét-sziget fölött. Idilli képek egy gyönyörű bolygóról. Aztán jön a kijózanodás: égő olajfáklyák, tömegnyomor, szeméthegyek - képek egy koszos, lestrapált Földről. Melyik a mi otthonunk?Forrás: HOME -  ELZEVIR FILMS / EUROPACORP



Ötvennégy ország százhúsz helyszínén, másfél évig készült Luc Besson és Yann-Arthus Betrand közös filmje, a Home (Otthonunk), amelyet június 5-én, a Környezetvédelmi Világnapon a díjmentes internetes premier mellett egyszerre mutatnak be a világ több mint félszáz ország tévécsatornáin és filmszínházaiban. Magyarországon a TV2-n és néhány hazai moziban nézhetjük meg először.

 

 

 

Részletek a filmből. További tizenegy lenyűgöző helyszín a filmből itt látható

A Home premierje azonban több, mint egyszerűen egy új film bemutatása: igazi közösségi élmény lehet az emberek számára. Itthon a Millenáris Parkban lesz a nagy megmozdulás, és a bolygó több millió lakójával közösen megélt élmény az alkotók szerint is lehetőség arra, hogy figyelmünket a Föld jövője felé irányítsuk.

A Randevú a Földdel című program 19 órától 22 óráig tart a Millenárison. A film vetítése előtt több program lesz, és egy interjút is vetítenek Luc Bessonnal. A rendezvényt a Magyar Telekom és ajánlati márkái, a T-mobile és a T-home támogatják. A Millenáris is hirdet egy kisebb akciót a vetítéshez kapcsolódóan: "Ha virággal érkezel 17:00-19:00 óra között, ingyen játszhatsz a Zöld Pont kiállításon a Millenáris B csarnokában."

További információ a rendezvényről és a filmről a Fenntartható Fejlövés honlapon.

Ajánlat:

A film hivatalos honlapja

Környezetvédelmi Világnap


Forrás: HOME -  ELZEVIR FILMS / EUROPACORP

Forrás: HOME -  ELZEVIR FILMS / EUROPACORP

Forrás: HOME -  ELZEVIR FILMS / EUROPACORP

Otthonunk (Home)    
 
Francia dokumentumfilm, 108 perc, 2009.
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: Yann Arthus-Bertrand
Forgatókönyvíró: Isabelle Delannoy
Producer: Luc Besson, Denis Carot
Vágó: Yen Le Van