A hulladék szelektív gyűjtését és újrahasznosítását népszerűsíti a budapesti Városháza parkban pénteken felavatott 12 méter magas, 15 000 használt alumíniumdobozzal borított mini Eiffel-torony. A világhírű építmény mása május 29-ig a környezettudatos életmód, a szelektív hulladékgyűjtés, valamint a hulladéknyersanyagok újrahasznosításának fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Az eseménnyel kezdetét vette az alumíniumból készült italdobozok 120 fővárosi gyűjtőszigeten júniustól október végéig zajló gyűjtőakciója is. Mint megtudtuk, utóbbi annyit jelent, hogy ha valaki éppen jó helyen és időben ér egy fémgyűjtő konténerhez, csokit kaphat.



Enélkül is érdemes azonban szelektíven gyűjteni a fémhulladékot: ma már a fém csomagolóanyagok 50%-át újrahasznosított alapanyagból állítják elő. Tegyünk róla, hogy ez az arány növekedjen, gyűjtse külön a fémhulladékokat! Mit dobhatunk a szelektív szürke konténerbe, és mi az, amit semmiképpen ne dobjunk bele?

Ajánlat: szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos eddigi cikkeink

Magyarországon ma mintegy 6 millió lakosnak több mint 5000 gyűjtőponton, illetve házhoz menő gyűjtés révén van lehetősége arra, hogy anyaga szerint elkülönítve, azaz szelektíven gyűjtse az otthonában keletkezett csomagolási hulladékokat.