Május 16-án, szombaton, reggel 8-tól délután 2-ig előre bejelentett áramszünet miatt kényszerű csendre ítéltetne a Mária utcai Tilos stúdió is, ám a rádió nem fog elhallgatni. A tavaszi Criticalmasson már kipróbált, és a tabáni domboldalon, a zenei programhoz áramot produkáló rendszer ismét munkába áll, azaz rádiósok, hallgatók által tekert kerékpárok fogják a szükséges energiát biztosítani.
 
A szó szoros értelmében vett humánerőforrás fejlesztette elektromos energia egy igazi, civil együttműködés eredménye. A Magyar Kerékpárosklub és a Greenbikes for Peace közös programját több cég is támogatja. A délelőttön minden érdeklődőt szívesen lát a Tilos Rádió.

A Bringaerőmű generátorának tekercsei és kivezetései 350 wattnyi energia folyamatos üzemben történő kinyerése esetén sem hibásodnak meg, erre van méretezve. Ezzel bőven túlméretezett a rendszer, mivel egy ember átlagosan 80-100 wattnyi energiát tud szolgáltatni kissé erőlködve, de hosszabb távon is. Rövidebb időre több száz wattnyi energiát is kibír hajtani magából egy átlagos ember, ennyi ideig tartó túlterhelést a generátor is kibír. 100 wattnyi energia egy komolyabb teljesítményű laptop, egy kisebb hűtőszekrény, irodai számítógép, átlagos méretű LCD TV, otthoni hi-fi, 20-30 mobiltelefon egyidejű töltésére elegendő. Egy átlagos 55 amperórás autó akkumulátor körülbelül 7 óra alatt tölthető fel teljesen - olvasható a Green Bikes for Peace honlapján.