Három évvel ezelőtt indult el és már harminc hazai városban járt a Hulladékból Termék című kiállítás. A látványos tárlaton megtekinthető például PET-palackokból készített pulóver, kupakokból készített kerti pad és szőlőkaró, kartonbútorok, vagy a londoni metró italos alumíniumdobozokból gyártott szellőzőventillátora.



A szelektív hulladékgyűjtést interaktív módon mutatja be a kiállítás: a látogatók elhozhatják  magukkal szelektíven gyűjtött hulladékaikat (pl. PET-palackok, használt elemek), a helyszínen kidobhatják őket a megfelelő helyre, miközben kiderül, mi készül az adott eszközből a feldolgozás során. Ezen kívül folyamatosan vetítik azokat az ingyenes oktatófilmeket is, amelyek iskolák számára készültek.

A gumihulladékból esésvédő gumilapok készülnek. Ezekből egyre többet használnak futópályák, játszóterek burkolására (forrás: Hulladekboltermek.hu)

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium fővédnökségével készült kiállítás egyik fő célja, hogy bemutassa a valóban környezetbarát termékeket, illetve meggyőzze a lakosságot arról, hogy nem hiába fordítanak időt a szelektív hulladékgyűjtésre.

Ha kíváncsi rá, hogyan zajlik az újrahasznosítás folyamata, miből mi lesz a termék és ezt hol érhetjük el, akkor látogasson el a kiállításra!

A következő helyszínek:

2009. május 5-19.
BUDAPEST - Budapesti Művelődési Központ - XI. kerület
1119 Budapest, Etele út 55.

2009. május 26 - június 12.
SZEGED - Szegedi Tudományegyetem - Tudományos és Információs Központ

2009. szeptember 16-30.
MOSONMAGYARÓVÁR - Flesch Károly Kulturális Központ

További információk, képek a kiállítás honlapján: http://kornyezetbarat.hulladekboltermek.hu/

]

Hulladékpapírból készülnek egészségügyi papírjaink, mint például a zsebkendő, WC-papír vagy a konyhai papírtörlő. A csomagoláson fel van tüntetve, ha hulladékból készült (forrás: Hulladekboltermek.hu)

Ajánlat:

Mit dobhatunk a szelektív sárga konténerbe, és mi az, amit semmiképpen ne dobjunk bele? Műanyaggyűjtés otthon

Mit dobhatunk a szelektív kék konténerbe, és mi az, amit semmiképpen ne dobjunk bele? Papírgyűjtés otthon

Sorozatunk további szelektív cikkei

Hulladék Munkaszövetség (HuMusz): http://www.humusz.hu

Programajánló: Szabadonfutó - Kerékpiac a Kuplungban
Meguntad a biciklidet? Elkopott a gördeszkád? Kaptál egy új rollert? Nem kell már a babakocsi? Nem férnek el a matchboxok? Van egy feles futártáskád? Akkor gyere és add el! Belvárosi szabadpiac május 1-jén. Részletek a HuMusz honlapján