A Gyerek ARC idei témája azt a jövőbeni világot járja körül, amelyben a jelenlegi iskolás gyerekek (6-14 éves korig) élni szeretnének, és amelyet felnőttként 2039-re meg is valósíthatnak. A pályázat kiírása egy különleges tartalmú levélhez köthető, melynek feladója a képzeletbeli Xenor bolygón élő Biox.Forrás: ARC



Biox útban van felénk, és reméli, hogy a Föld nevű bolygó vonzó természeti adottságokkal, kellemes klímával, gazdag növény- és állatvilágával, valamint szívélyes földlakókkal fogadja majd 30 év múlva. Merthogy a jelenlegi kép meglehetősen elszomorító. A gyerekek feladata, hogy megtervezzék, milyen lesz környezetük Biox megérkezésekor. Részletes információk a program honlapján.

Ehhez a pályázathoz csatlakozik a Magyar Telekom Gyerek ARC+ pályázata, amelynek keretében 3-5 fős alkotói csoportoktól a "Ti mit tennétek a környezetetekért?" témában várják a pályaműveket.  A pályázat különlegességét az adja, hogy a zsűri által hat legjobbnak és legötletesebbnek ítélt alkotásokat a cég egy-egy nagyvárosi tűzfalon óriásméretben is kivitelezteti.

Forrás: ARC

További információ az (1) 345-0452-es telefonszámon vagy e-mailben, a palyazz@arcmagazin.hu címen kérhető.

A pályaművek beadásának határideje - a Gyerek ARC és a Gyerek ARC+ pályázat esetében is - 2009. május 11.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.