Biztos, hogy nagyon sokan szívesen hasznosítanának otthon olyan tiszta energiaforrásokat, mint amilyen például a szél, csak úgy gondolják, nincs annyi befektetni való pénzük, hogy szélturbinát telepíttessenek az udvarukra. Mostantól viszont némi technikai érdeklődéssel és kis barkácsolással bárki megcsinálhatja a sajátját.

Az amerikai Washington államban élő feltaláló és zöld aktivista Mike Marohn megalkotta a házilag is elkészíthető szélturbinát, a Zoetrope-ot, melynek terveit bárki által ingyenesen hozzáférhető - és így könnyebben továbbfejleszthető - formában hozta nyilvánosságra az Applied Sciences nevű weboldalon.

A Zoetrope megépítéséhez csak olyan anyagokra van szükség, amelyek barkácsboltokban is könnyen beszerezhetők, vagy a legrosszabb esetben megrendelhetők az internetről. A prototípus vízmelegítésről gondoskodik a feltaláló házában, aki ezt a technológiát kifejezetten otthoni felhasználásra, háztartásoknak szánta.



Képek az építésről itt láthatók, az építési útmutatót pedig innen lehet letölteniEzen az oldalon pedig videókat is lehet nézni a szélturbináról működés közben.