Fantasztikus ötlettel kalapoz az Indiegogo-n egy izraeli startup cég. A HomeBiogas olyan családi méretű, megfizethető biogáz (rothasztó) rendszert fejlesztett ki, amely a háztartási szerves hulladékból főzőgázt és magas minőségű folyékony műtrágyát állít elő. 

biogáz

A háztartásban keletkező napi szerves, nem komposztálható hulladékot hasznosító rendszerből nyerhető napi főzőgázmennyiség 2-4 órás főzéshez és 5-8 liter folyékony trágya előállításához elegendő.

biogáz

A HomeBioGas egy zárt láncú ökociklus, ahol a megtermelt növényből élelem, abból szerves hulladék, abból energia és folyékony műtrágya keletkezik.

biogáz

A 123 x 165 x 100 cm méretű rendszer kis helyen elfér, nem nagyobb egy kiskerti üvegháznál, súlya nagyjából 40 kg. A biorothasztóban oxigénmentes környezetben a szerves anyagokból metán és CO2 gázok szabadulnak fel. A gáztermelő egység képes a gázok felhasználáshoz szükséges eltárolásra is. A napi főzőgázfogyasztáshoz kb. 6 liter nem komposztálható, akár állati eredetű hulladék és 15 liter állati trágya szükséges. 

biogáz

A HomeBiogas rendszer évi 1 tonna szerves hulladékot semmisít meg, és kb. 6 tonna káros CO2-kibocsátástól mentesíti a környezetet. 

Egy összehasonlító elemezés szerint egy otthoni Biogas rendszer 1 autó által kibocsájtott üvegházhatású gáz ártalmainak ellensúlyozásával ér fel. 

A biorothasztót magunk is könnyen összeszerelhetjük.

biogáz

Az átlagosan 17 Celsius-fok éjszakai és nappali hőmérsékleten optimálisan működő rendszer számára kiváló klíma, társadalmi és gazdasági környezet található a fejlődő országok többségében, ahol a rendszer használata kiválóan hozzájárulna a környezetszennyezés csökkentéséhez és a lakosság életkörülményeinek javításához.