Tényleg csak egy kis segítség kell az okoskukának, hogy minden darab újrahasznosítható hulladék a megfelelő helyre kerüljön.

szelektív hulladék hulladék otthon

KÉP: Pexels

 

Mindennapi hulladékunk szétválogatása egyeseknek gyerekjáték, mások viszon szenvednek miatta. Van, aki pedig elfogadja, hogy a hulladék szelektálása fontos a környezetvédelem szempontjából, de megőrül attól, hogy tele van a konyha vagy az előszoba, a garázs, a lépcsőház szelektív hulladékgyűjtőkkel: akárhová nézünk, mindenhol kuka, amelyeket tisztán is kell tartani a higiénia érdekében.

Valószínűleg az orosz Nyikoláj Vladikin ipari bútor formatervező fejében is, amikor nekiállt megtervezni egy multifunkciós szelektív hulladéktárolót, amely egyúttal előszobai vagy konyhai ülőalkalmatosságként is üzemel. 

szelektív hulladék hulladék otthon

Mint a képen is látható, a Hole Box, azaz Lyukas doboz szelektív kuka több nyílással is rendelkezik, amelyekbe dobálhatjuk a megfelelő hulladékot. A kukának külön nyílása van a PET-palackok, egyszer használatos műanyagok, kupakok, italosdobozok számára, de még a tojásosdoboz és más papírhulladék is kényelmes helyet talál benne: ehhez elég felnyitni a Hole Box tetejét.

szelektív hulladék hulladék otthon

Mint látható, a görgőkön könnyedén mozgatható és forgatható kukának két gyűjtőoldala is van a különféle hulladékok szétválogatásához. A bedobott hulladék műanyagzsákokban gyűlik, de azokat többször is újra lehet hasznosítani, amennyiben nem koszolódnak be.

szelektív hulladék hulladék otthon

Összességében 11 féle szemetet lehet szétválogatni ebben az okoskukában, ami tényleg elég a hétköznapokban. Már csak az a kérdés, hogy vajon miért nem lehet egy ilyen hasznos terméket kapni?

365Zö