1. Villanyszerelő vagyok, és egy szobabicikli plusz egy akkumulátor segítségével összeállítottam egy áramfejlesztő "kondigépet". Így miközben tekerek, a saját erőmből nézem a tévét, de nemcsak a tévére lehet rákapcsolni.

2. A konyhai és fürdőszobai tisztítószerek színes flakonjait égősorra fűzve hangulatos, színkavalkádban úszó hangulatfényt (lampiont) készíthetünk bent és kint egyaránt.

3. Rezsicsökkentő berendezések:

  • Gyűjts esővizet! Egyszerűen tegyél ki egy vödröt/hordót az erkélyre/teraszra/kertbe. Az összegyűjtött esővízzel öntözheted a növényeid, de felmosáshoz is kiváló. Tovább tiszta marad a kint hagyott víz, ha lefeded pl. szúnyoghálóval.
  • Ablakaid szigeteld P-profilú gumi szigetelővel (barkácsáruházakban kapható).


4.
Bio-rovarirtó gyümölcslegyek (muslincák) ellen: Egy pohárba önts össze gyümölcsös-alkoholos italt (én megromlott vörösbort használtam a hulladékhasznosítás jegyében). Önthetsz hozzá egy kevés mosogatószert, majd fedd le celofánnal, aminek a tetejét kilyuggatod. Így a gyümölcslegyek be tudnak mászni, de nem találnak ki. Előbb-utóbb lesüllyednek a pohár aljára.

5. Régi párnahuzatokból varrtam egy hurka formájú csövet, amit megtöltöttem további ruhamaradékokkal. Ebből lett szélfogó a dupla ajtók közé. Könnyen lehet mosni. A hideget nem engedi át, a meleget nem engedi ki, úgyhogy a fűtésszámlát is kíméli.