Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
19
szept/2023

A legszuperebb elektromos kerékpár újdonságok, plusz egy csodabogár

A nyár folyamán több elektromos kerékpár újdonságról lehetett hallani, ezeket gyűjtöttük csokorba - egy vicces meglepetéssel.

közlekedés elektromos kerékpár kerékpár városi életmód légszennyezés akkumulátor

KÉP: Pixabay


0
Tovább
02
jún/2023

Párosan szép a biciklizés

Június 3. a barátság világnapja (az ENSZ kezdeményezésére), amelyet egy buddy bike-on is meg lehet ünnepelni.

KÉP: Instructables


0
Tovább
25
feb/2023

Bringás bigyók: újdonságok a kerékpáros szezon indulására

Szemezgetünk a legötletesebb kerékpáros kellékek között, mert a drótszamár is megérdemli, hogy az új szezon indulására kapjon valami ajándékot.

kerékpár közlekedés városi közlekedés

KÉP: Unsplash


0
Tovább
21
nov/2022

Legalább 8 hiba, amit ne kövess el, ha télen kerékpárral közlekednél

Napsütéses és száraz hidegben télen is élmény lehet a kerékpározás, főleg, ha nem követed el az alábbi hibákat.

kerékpár tél városi életmód

KÉP: Pexels


0
Tovább
05
nov/2022

ötletek barkácsoláshoz: kerékpártároló télre a kertbe vagy a ház mellé

Ha az időjárás engedi, télen is lehet kerékpározni, de a drótszamár megfelelő tárolásáról ajánlott gondoskodnunk.

kerékpár tél sport újrahasznosítás barkácsolás

KÉP: Unsplash


0
Tovább
20
máj/2022

8 dolog, ami meg fog változni körülötted, ha kiköltözöl a városból

Sokan döntenek amellett, hogy a városból kiköltöznek az agglomerációba vagy nem túl távoli faluba -- végül is, ha valakinek elegendő hetente-kéthetente egyszer bemennie a munkahelyére, annak ideális lesz a váltás. Ám vannak olyan aspektusai, amelyek meglepetésként érhetik az új lakókat, még akkor is, ha egyik-másik kifejezetten ökotudatos.

otthon lakásfelújítás költözés urbánus életmód vidéki élet közlekedés kerékpár agglomeráció

KÉP: Pixabay


0
Tovább
22
ápr/2022

20 baráti tipp a Föld napjára és azon túl is a zöldebb életért

1990 óta ünnepli a világ a Föld napját, amelyet már 175 országban köszöntenek. A világnap egyik jelmondata: "Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?" Ennek jegyében nézzünk néhány ötletet, amelyekkel apró, de nagy hatású lépésenként alakíthatod át életstílusodat természetbaráttá.

Föld napja természetvédelem takarékosság kert kerékpár

KÉP: Pexels


0
Tovább
14
jan/2022

Milánó lehet Európa kerékpáros fővárosa

Az északolasz nagyváros vezetése jóváhagyta a 200 millió eurós Cambio Biciplan projektet, amely 750 kilométernyi kerékpárutat hoz létre a városban. Négy teljes körutat, 16 sugárirányban haladó utat, illetve a város határvonalán futó négy szélső összekötő utat foglal magában a végső rendszer, amelynek 2035-re készül el. Ebből egyes szakaszok már léteznek, másokat most fognak kialakítani.

kerékpár Milánó légszennyezés urbánus életmód fenntartható közlekedés közlekedés

Bikemi közbiciklik Milánóban. KÉP: Pixabay


0
Tovább
06
nov/2021

Elkészült a világ első hidrogénüzemű kerékpárja

Az ausztrál LAVO vállalkozás kifejlesztette a házi hidrogénerőművet, amely forradalmasíthatja az épületek energiaellátását. A nagyobb kazán méretű hidrogénerőmű napelemekkel van összekötve, az ezekből származó tiszta energiával végzi a hidrogéntermelést: vizet bont oxigénre és hidrogénre elektrolízissel. Ami pedig a mi cikkünk szempontjából lényeges: a megtermelt hidrogént nemcsak a lakás vagy iroda energiaellátására lehet fordítani, hanem kerékpármotor meghajtására is.

hidrogén kerékpár zöld energia megújuló energia környezetvédelem urbánus életmód város Ausztrália LAVO

A LAVO a holland Studio MOM formatervező csapathoz fordult a megkereséssel, hogy fejlesszenek ki egy teherszállító kerékpárt.

hidrogén kerékpár zöld energia megújuló energia környezetvédelem urbánus életmód város Ausztrália LAVO

A nagyvárosokban ez sokféleképpen bevethető, de a családok is ki tudják használni az előnyeit.

hidrogén kerékpár zöld energia megújuló energia környezetvédelem urbánus életmód város Ausztrália LAVO

A meghajtás integrálva van a vázba. Mint a tervezők elmondták, ők nem új kerékpárt akartak tervezni, hanem közlekedési eszközt. 

hidrogén kerékpár zöld energia megújuló energia környezetvédelem urbánus életmód város Ausztrália LAVO

A hidrogénüzemű kerékpárt 10 perc alatt lehet feltölteni, és egy töltéssel nagyjából 150 kilométert képes megtenni. 

hidrogén kerékpár zöld energia megújuló energia környezetvédelem urbánus életmód város Ausztrália LAVO

A hidrogéntank az ülés alatt kapott helyet, 1,2 kilogrammot nyom. A kerékpár töltése és üzemelés közben semmilyen károsanyag-kibocsátás nem keletkezik.

A LAVO™ hidrogén energiatároló rendszer (Hydrogen Energy Storage System, HESS) 2021. október 14-én elnyerte az ausztrál Michael Bryce Patron’s Díj formatervezési díját. A HESS 40 kWh zöld energiát képes előállítani és tárolni, ami egy átlagos ausztrál háztartás kétnapi energiaigénye. 

365Zö


0
Tovább
06
szept/2021

A menetszéltől világít az új kerékpárlámpa

Most őszintén, mikor van szükségünk világításra a kerékpáron? Hát menet közben. Éppen erre lesz jó a még fejlesztés alatt álló új kerékpárlámpa, amelynek elemét a menetszél tölti. A projekt Andy Bestenheider, a New York-i The New School művészeti és kutatóegyetem hallgatójának fejéből pattant ki, aki úgy gondolta, ezt a teljesen hétköznapi tárgyat is újra lehet gondolni a környezettudatosság jegyében. 

kerékpár szélturbina megújuló energia városi életmód közlekedés

Így született a Vento kerékpárlámpa, amely túlmutat önmagán, hiszen az energiaforrás megkérdőjelezésével a jövő zöld technológiáit vetíti elénk. Az utóbbi években a megújuló energiatermelés mindenki számára ismert fogalommá vált. Ez a kerékpárlámpa kicsiben is képes arra, amit nagyobb léptékben már megszoktunk. 

kerékpár szélturbina megújuló energia városi életmód közlekedés

A menetszél által töltött kerékpárlámpa úgy néz ki, mint egy miniatűr szélturbina, és úgy is működik: a haladás közben keltett szél hatására forog. Ezt a mozgási energiát a generátor elektromágneses indukció révén alakítja elektromos árammá, amelyet az akkumulátor tárol és a lámpa működéséhez használ. 

kerékpár szélturbina megújuló energia városi életmód közlekedés

A készülék újrahasznosított alumíniumból és plexiből készülne. Kényelmesen elhelyezhető a kormány közepén. A tervek szerint nemcsak egyenletes fényt, hanem villogót is lehet rajta kapcsolni. A 3D-modellezés után a gyártása akár a következő hónapokban elindulhat. 

via YankoDesign

HKZs


0
Tovább

365 környezettudatos ötlet

blogavatar

Minden, ami zöld: környezetvédelem, ökotudatos élet, fenntartható fejlődés. Tippek a nagyvilágból a klímaváltozás hatásainak enyhítésére, hétköznapi ötletek a zéró kibocsátású háztartáshoz. Elérhetőség: 365zoldotlet(kukac)gmail(pont)com

Címke felhő

újrahasznosítás (221),otthon (184),kert (121),fenntarthatóság (105),energiatakarékosság (76),közlekedés (66),környezetvédelem (63),természetvédelem (55),műanyag (54),hulladék (51),légszennyezés (49),növény (44),napelem (42),kerékpár (40),városi életmód (38),környezetszennyezés (37),környezettudatosság (36),napenergia (35),tél (34),megújuló energia (34),karácsony (34),klímaváltozás (33),nyár (31),globális felmelegedés (30),fenntartható építészet (30),urbanisztika (27),koronavírus (26),PET-palack (25),élelmiszer (24),konyha (23),mezőgazdaság (21),szén-dioxid-kibocsátás (21),egészség (21),hőszigetelés (20),fűtés (20),barkácsolás (19),gyerek (19),ősz (19),építészet (18),természet (18),ecet (18),takarítás (18),zöldség (18),komposzt (18),autó (17),divat (17),városi közlekedés (17),gyümölcs (16),takarékosság (16),kutya (16),szódabikarbóna (16),virág (16),LED (15),klímaválság (14),lakberendezés (14),fa (14),szemét (14),ajándék (13),tavasz (13),tömegközlekedés (13),hulladékhasznosítás (13),szelektív hulladékgyűjtés (12),étel (12),élelmiszerpazarlás (12),víztakarékosság (12),víz (11),papír (11),illóolaj (11),lakásfelújítás (11),elektromos autó (11),művészet (11),természetes gyógymód (11),CO2 (11),raklap (11),Ozone zöld díj (11),talaj (10),allergia (10),háztartás (10),vegán (10),szélturbina (10),ruha (10),sport (9),madár (9),stressz (9),urbánus életmód (9),almaecet (9),levegőminőség (9),szélenergia (9),Kína (9),világítás (9),hulladékgyűjtés (9),WWF (9),ivóvíz (9),méh (8),levegőszennyezés (8),szúnyog (8),Párizs (8),ételpazarlás (8),vásárlás (8),növényvédelem (8),szén-dioxid (8),macska (8),mobiltelefon (8),pazarlás (8),bútor (8),csomagolás (8),lakás (7),Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (7),komposztálás (7),Hollandia (7),gyom (7),alga (7),zajszennyezés (7),Hulladék Munkaszövetség (7),biogáz (7),VOC (7),játék (7),faültetés (6),beporzás (6),Budapest (6),ökolábnyom (6),New York (6),városi élet (6),ünnep (6),Föld napja (6),bioüzemanyag (6),fenyőfa (6),erdő (6),szmog (6),Kanada (6),biodiverzitás (6),Magyar Telekom (6),gyógynövény (6),környezetbarát (6),méz (6),kukoricakeményítő (6),zöld energia (5),busz (5),Ökoszolgálat (5),testről és lélekről (5),város (5),(5),öntözés (5),mulcs (5),Greenfo (5),levendula (5),urbanizáció (5),aszály (5),rovar (5),Föld órája (5),lomtalanítás (5),elektromos kerékpár (5),szelektív hulladék (5),Japán (5),mosás (5),banán (5),térkép (5),pályázat (5),cipő (5),karácsonyfa (5),tárolás (5),turizmus (5),szélerőmű (5),városi hősziget (5)

Archívum