A Pinterest képmegosztó weboldal közölte a náluk mostanában legtöbbet keresett kifejezések listáját, amely alapján trendelőrejelzést készítettek a 2018-as évre. A környezettudatos gyerekneveléssel kapcsolatos dolgok nagyon előkelő helyen szerepeltek minden témakörben. A következő trendek felfutására lehet számítani:

Klasszikus fajátékok
Úgy fest, a mai szülőkben egyre inkább tudatosul, milyen egészségügyi kockázata lehet az olcsó műanyagjátékoknak, például a belőlük kioldódó vegyületek miatt. A fajátékokra való keresés 173 százalékkal nőtt idén.

környezettudatosság gyereknevelés gyerek otthon

Légsütés
A gyerekek imádják a sült krumplit vagy csibefalatokat, és ezeket olaj nélkül is ropogósra meg lehet sütni egy forrólevegős sütőben: a szóra 1809 százalékkal többen kerestek rá, mint korábban.

környezettudatosság gyereknevelés gyerek otthon

Öko-babaruhák
Legyen szó textilpelenkáról vagy újrahasznosított, illetve különleges növényi (például bambusz) alapanyagokból készülő ruháról, egy mai szülő igyekszik megkímélni csemetéje bőrét a műszáltól. A Pinteresten 750 százalékkal ugrott meg az "öko ruházat" kulcsszavas keresés. A használt babaruha nemcsak azért jó, mert olcsó, hanem mert a sokszori mosás hatására már rég kioldódott belőle minden vegyi  anyag (például festékmaradék). A természetes anyagok iránti érdeklődés egy különleges formában is megnyilvánul: 444 százalékkal nőtt a gyapjúfonalból saját kezűleg is készíthető pompon szóra való keresés.

környezettudatosság gyereknevelés gyerek otthon

Zöldségek
Smooothie helyett a trendi szülő finom meleg krémlevest (+309%) ad a gyerekének, illetve cukorborsót (+273%), netán más növényi fehérjét, azaz babot, lencsét, csicseriborsót (+471%). Nő a vaj helyett kókuszzsírral és tojás helyett lenmaggal készült vegán desszertek iránti érdeklődés (+329%).

környezettudatosság gyereknevelés gyerek otthon

Leszedhető faldekor
Régebben a szülők elképesztő energiát beletettek a gyerekszoba kialakításába, mostanság viszont mintha szeretnék csekély átalakítással megoldani a feladatot. Valószínűleg erre utal, hogy a leszedhető, cserélhető faldekor matricák iránt 219 százalékkal nagyobb az érdeklődés, mint tavaly, illetve egyre többen (+85%) keresnek rá a "modern babaszoba" kifejezésekre, ami alatt ugyanezt a minimalista hozzállást érthetjük. A falfestés mellőzésére ajánluk korábbi írásunkat, ami arról szól, hogy ha új szaga van valaminek, azt figyelmeztetésnek kell tekinteni

környezettudatosság gyereknevelés gyerek otthon

Egészséges otthon
Nemcsak az étkezés és a lakberendezés számít manapság, hanem a beltéri levegő minősége is: a légtisztító növények (+270%) nagyot mennek 2018-ban. Mi már körbejártuk a témát, és kiderült, hogy a megfelelő növényektől nyugisabbak is leszünk.

környezettudatosság gyereknevelés gyerek otthon

Képek: Pinterest