Amikor csupa maszat a mobil vagy a tablet kijelzője, az nemcsak csúnya látvány, hanem veszélyes is: egy átlagos mobil kijelzőjén 10-szer annyi káros baktérium van, mint a legtöbb vécéülőkén. S mivel naponta legalább 30-40 alkalommal megérintjük a kijelzőt, ezért nem árt időnként fertőtleníteni a felületet.

almaecet teafaolaj házi fertőtlenítő otthon

MalangToday

A mikroszálas törlőkendők önmagukban viszonylag jól tisztítják, de nem fertőtlenítik a kijelzőt. Semmi vész, egy perc alatt készíthetsz házilag olyan oldatot, ami garantáltan elpusztítja a láthatatlan kórokozókat.

almaecet teafaolaj házi fertőtlenítő otthon

Ahogy látom, a mobil objektívére is ráférne egy áttörlés...

Hozzávalók:
100 ml-es zárható flakon (lehetőleg üveg)
tölcsér
50 ml desztillált víz
50 ml almaecet vagy 8%-os ecet
10 csepp teafaolaj

A flakonba/üvegbe a tölcsér segítségével töltsd bele a folyadékokat és jól rázd össze. Enyhén opálos folyadékot kapsz, amiből öntsd egy kicsit mikroszálas törlőkendőre, és töröld át a felületet. (Konyhai papírtörlő kendőt is használhatsz, de csak óvatosan, mert az karcolhatja a kijelzőt.)

almaecet teafaolaj házi fertőtlenítő otthon

Jól látszanak az ujjlenyomatok és zsíros foltok

A törlés után enyhén homályos lesz a felület, de semmi vész: száraz kendővel (papír törlővel) is töröld át, és utána csillogóan ragyogó lesz a végeredmény. Mint újkorában!

almaecet teafaolaj házi fertőtlenítő otthon

Ez már makulátlanul tiszta és garantáltan bacimentes!

Egy jól zárható üvegcsében a munkahelyeden is tarthatsz ilyen fertőtlenítő tisztító oldatot, vagy akár nyaralásra is magaddal viheted! Én az oldatot egy kiürült gyógyszertári alkoholos üvegbe töltöttem, amit fel is címkéztem, nehogy elfelejtsem, mi van benne.

A teafaolaj az egyik leghatékonyabb természetes fertőtlenítőszer, számos baktériumot, vírust, gombát képes elpusztítani.

Ha nincs otthon almaecet, akkor 8%-os háztartási ecetet is használhatsz, esetleg kicsit erősebb hígításban.

Figyelem: Soha ne a kijelzőre öntsd direktben a folyadékot, mindig a kendőre. Érdemes tisztítás előtt kikapcsolni a mobilt és tabletet.

Hiver't-Klokner Zsuzsanna szerk.