Mindennapjaink egyik legtermészetesebb mozdulata, hogy kinyitjuk a csapot, megtöltjük poharunkat és egy jót kortyolunk az egészséges ivóvízből. De közben gondolunk-e arra, hogy vajon hány és hány embernek nem adatik meg ez a lehetőség; hogy embertársaink közül hányan nélkülözik a tiszta ivóvizet, amely életünk és egészségünk legfontosabb eleme?  Az ivóvíz értékes és sérülékeny természeti kincs, ezért megóvása érdekében egyéni és nemzetközi szinten egyaránt odafigyelésre és összefogásra van szükség. A Víz Világnapján, március 22-én világszerte a víz védelmének fontosságára hívják fel a figyelmet - ehhez a kezdeményezéshez a Fővárosi Vízművek is évről évre csatlakozik.

Idén két napon át lesz a vízé a főszerep a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Mekkora vízlábnyomot hagyunk magunk után? Vajon elegendő-e a testünkben lévő víz mennyisége egy kávé előállításához? Egy négytagú család havonta mennyit takaríthat meg, ha folyadék-szükségletét csapvízzel elégíti ki? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők ezen a két napon a Fővárosi Vízművektől. Sőt, ennél több is megtudható a vízről, a Fővárosi Vízművekről - a Fővárosi Vízművektől.

Március harmadik hétvégéjén vízzel kapcsolatos játékok, vetélkedők, kézműves kuckó, mini laboratórium, vízkóstoló várja a családokat reggel 9 órától 17 óráig. A Csodák palotája Öveges termének kísérleteit naponta négyszer nézhetik végig az érdeklődők, a Duna Múzeum makettjei interaktív módon szemléltetik a víz hasznosításának lehetőségeit, míg az ÖKO-Pannon szórakoztató játékainak segítségével a szelektív hulladékgyűjtéssel ismerkedhetnek a látogatók. Az állatkert zoopedagógusai pedig mindent elmondanak, amit a vizes állatokról tudni érdemes. Március 22-én, a Víz Világnapján az iskolás, óvodás csoportok számára nyújtanak lehetőséget programjaink egy rendhagyó környezetismeret órára.

A belépés ezen a két napon minden 14 év alatti gyerek számára ingyenes!