Rendelje meg iskolája számára az Európa Naptárt! Az Európai Bizottság - a Generation Europe és a Tudatos Vásárlók Egyesülete közreműködésével - a 2010/2011-es tanévre is ingyenesen biztosítja a középiskolák 11. évfolyamos tanulói számára az Európa Naptárat.Az egész évben elfoglaltságot adó és hasznos tudnivalókat, valamint tanári segédletet tartalmazó oktatócsomag használatával a diákok könnyed, számukra is élvezetes nyelven fogalmazott tudástárból és feladatsorok segítségével ismerkedhetnek meg a felelős gondolkodás alapjaival, cselekedeteik környezeti és társadalmi hatásaival.

Az Európa Naptár a felnövekvő nemzedék különösen hasznos oktatási segédanyaga. Tudatosabb erkölcsi magatartásra nevel, példáival, képes illusztrációival közelebb hozza az európai gondolkodásmódot, megalapozza a felelős és aktív állampolgári ismereteket.

Mi az Európa Naptár? 
• értékes információgyűjtemény a fiatalok számára fontos témakörökről: pályaválasztási lehetőségekről, egészségről, biztonságról, környezetvédelemről, Európai Unióról, stb.
• egy diáknaptár, melyben az iskolások minden oldal aljára felírhatják házi feladataikat, jegyzeteiket, inspiráló idézeteket, vicces tényeket, vagy gondolatébresztő kérdéseket
• naprakész információk a felelős magatartásról, a társadalom működésének környezeti és globális hatásairól, állampolgári ismeretekről
• a tanári segédanyag ötleteket, útmutatókat és feladatlapokat tartalmaz az egyes témákhoz kapcsolódó tanórai foglalkozásokhoz, házi feladatokhoz. (kutatás, elemzés, kvíz, vita, stb.)

Kinek szól az Európa Naptár?
Az Európa Naptárat Magyarországon több mint ezer iskolába juttatjuk el, az Unióban az elmúlt évi kiadását 3,3 millió diák kapta kézhez. A kiadványt elsősorban 11. évfolyamos középiskolás diákoknak ajánljuk. Célja a Nemzeti Alaptanterv kiegészítése.

Forrás: Tudatos Vásárlók Egyesülete

Az Európa Naptár megrendelése
A naptár 2010. január 29-ig (illetve a készlet erejéig) rendelhető meg. A rendeléssel kapcsolatos információk: www.tve.hu címen érhetők el.

További információ:
Tudatos Vásárlók Egyesülete
1027 Budapest, Bem rkp. 30.
Tel/fax: (1) 225 8136
Email: oktatas@tve.hu