Forrás: [origo]A nagy karácsony előtti hajtásban bizony hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, hogy a drága holmiknál többet ér az együtt eltöltött idő, vagy a saját készítésű ajándékokba fektetett munka, idő és szeretet. Néhány ötlet, hogyan készíthetünk saját magunk ajándékot karácsonyra.



Üdvözlőkártyákat, karácsonyi képeslapokat régi naptárak, magazinok színes lapjaiból, magunk is készíthetünk, és rajzokkal, virágszirmokkal, vagy maradék szalagokkal díszíthetjük. Remek ajándék a kézzel készített receptgyűjtemény.

Méhviaszból egyszerűen formázhatunk gyertyát. A kézműves-boltokban kapható viaszlapból vágjunk ki tetszőleges méretű téglalap vagy háromszög alakzatot, közelebb eső, hosszabbik oldalára fektessünk kanócnak való pamutszálat, majd tekerjük fel.

Úszó gyertyát is készíthetünk, ha a beiglisütéshez használt diót elég óvatosan törjük fel, úgy, hogy két félbe hasadjon. A korábbról maradt gyertyacsonkokból olvasszunk viaszt, színezzük festékkel, majd öntsük bele a dióhéjba, közepébe helyezzünk kanócot, amíg még olvadt. Úsztassuk gyertyáinkat egy tál vízben.

Forrás: Ökoszolgálat

Tipp: csodás kézi készítésű ajándékok (Meska.hu)