A Klíma Klub csatlakozik az Éghajlatvédelmi Világnaphoz, melynek kapcsán meghirdeti a "350-en 350 percig a szemét ellen!" nevű lakossági szemétszedési akcióját október 24-én a budapesti Városligetben. Az akcióban résztvevők kedvezményes jegyet kapnak az Állatkertbe.

Az ENSZ-tagállamok képviselői idén decemberben, Koppenhágában írják alá az új, nemzetközi klímaegyezményt. Az Éghajlatvédelmi Világnapon, október 24-én szerte a világon több ezer 350.org akció lesz, amihez idén a Klíma Klub is csatlakozik. Ezen a napon emberek ezrei egyszerre állnak ki az éghajlat védelméért. A "350" a Föld egyfajta szimbóluma, mert 350 ppm-es szén-dioxid-szint mellett még elkerülhetők a klímaváltozás okozta katasztrófák. A Klíma Klub 350 percig 350 emberrel dolgozik azon, hogy szebb és élhetőbb hellyé tegyen egy budapesti közterületet, a Városligetet. Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet a környezeti problémákra.

A szervezők mindenki jelentkezését várják a klimaklub@klimaklub.hu címre, vagy a Klíma Klub portálján a 350-en 350 percig a szemét ellen klubban.