Szelíd farkasok közé mehetnek vagy akár mézzel medvéket etethetnek a hétvégén a veresegyházi medvefarmra látogatók az Állatok Világnapja alkalmából tartott színes programsorozatnak köszönhetően.



Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora elmondta: a medveotthon fő támogatója, a liga a hagyományoknak megfelelően mindig egy héttel a világnap után "csalogatja" Veresegyházra a családokat. Az évforduló jó alkalmat teremt arra, hogy játékos, izgalmas módon hívják fel a kicsik és a nagyok figyelmét a vadon élő állatok védelmére, egyúttal tiltakozzanak értelmetlen pusztításuk ellen. A kétnapos rendezvény minden mozzanatával azt "üzenik" majd a jelenlévőknek: az emberek önmagukat tisztelik meg, ha vigyáznak az állatokra.

Szilágyi István szerint várhatóan a legkedvesebb foglalatosság a medveotthon lakóinak etetése lesz, ehhez a látogatók vagy otthonról hozott almát, mézet és hosszú nyelű fakanalat, vagy a helyszínen vásárolható édességet és ingyenesen kölcsönözhető "evőeszközt" használhatnak.

Alkalom nyílik majd gyermeklovaglásra, kisvonatozásra, de arcfestéssel, kézműves foglalkozással és egyéb színes programokkal is készülnek a szervezők.

Forrás: MTI