A Nógrádi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület tagjai több mint 300 üveg lekvárt, befőttet, savanyúságot ajándékoztak nagycsaládosoknak. Az egyesület tagjai úgy gondolják, hogy a gazdasági válság kedvezőtlen hatása a nagycsaládosokat különösen nehéz helyzetbe hozta. A saját lehetőségeikhez képest próbálnak segíteni.



Vidéken a legtöbb háznál sokszor marad zöldség, gyümölcs. Ezeket többnyire elajándékozzák, elcserélik, megetetik az állatokkal, de az sem ritka, hogy végül hagyják elrohadni.

Nyilas Kálmánné, a Nógrádi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület elnöke felvetette, hogy a felesleges zöldséget, gyümölcsöt dolgozzák fel, és adják oda a Nagycsaládosok Országos Egyesületének. A kezdeményezéshez az egyesületi tagtársak rögtön csatlakoztak.

A segítségen túl az is fontos szempont volt, hogy a megtermett kincs ne menjen veszendőbe, hanem kerüljön olyan helyre, ahol annak nagy hasznát veszik.

Kevés pénzből, sok munkával jelentős értéket hozott létre az egyesület tagsága, a lehető legjobb helyre irányult a munkájuk és a szeretetük. A maga erejéhez és lehetőségeihez képest az összefogás egy gyönyörű példáját mutatta meg az egyesület közössége. A program 22 résztvevője azt reméli, hogy jövőre hozzájuk hasonlóan, mások is segítenek rászoruló embereknek.

Forrás: Nógrádi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület

További információ:
- Nógrádi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület, Nyilas Kálmánné: 30/357-5791
- Nagycsaládosok Józsefvárosi Egyesülete, Joachim Györgyné elnök: 30/386-0355