A Tükörben a Világ egy színes, kacskaringós vízió temérdek installációval és meglepő játékkal. Az izgalmas felfedezőút során megnézhetjük a Föld egyes országainak ökológiai lábnyomát, kiszámolhatjuk a sajátunkat, s azt is, hogy reggelink hány kilométert utazott a termeléstől az asztalig, illetve kideríthetjük hány órát tölt egy magyar ember tévézéssel naponta.



A kiállítás alkotóinak célja a fenntartható fejlődés ösvényének felkutatása: hogyan is lehet az emberiség jelen szükségleteit kielégíteni, ugyanakkor a környezet és a természet erőforrásait megőrizni a jövő generációk számára. A látogatók számos alternatívával találkozhatnak a tárlat során, melyekből a kiállítás végére érve kedvükre választhatnak, mi fontos számukra, mire fognak odafigyelni a későbbiekben, mit tesznek másképp.

A Tükörben a Világ csapatot a Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport alapította; 2006 óta tartanak a globalizáció témáját feldolgozó interaktív, élménypedagógiára építő foglalkozásokat gyerekeknek és fiataloknak. Üzenetük: az ember cselekvő lény, aki a szűkebb-tágabb világ történéseinek nem passzív elszenvedője, hanem kreatív alakítója. 

Forrás: tukorbenvilag.hu

A kiállítás főtámogatója az ÖKO-Pack Nonprofit Kft., további támogatók az Ökotárs Alapítvány és a  Norvég Civil Alap.