Kétnapos, ingyenes fesztiválra várja a környezettudatosság iránt érdeklődőket a Zöldmag néven induló tavaszi fesztivál. Megtudhatják azt is, hogyan kell ökoháztartást vezetni vagy sörkollektort gyártani. A gyerekek újrahasznosított játékokat készíthetnek, lesz kreatív gyerektáncház és sok kézműves foglalkozás. Az ingyenes ZöldMag Fesztivál április 12-én és 13-án egész nap várja vendégeit Budapesten, az Andrássy úti MagNet Közösségi Házban.  

Az előadásokon többek között a fenntartható háztartásról, a megújuló energiaforrásokról, a pénzügyi tudatosságról, a városi bringázásról és a kerékpáros közösségekről, az ökoházakról és az ökoéletmódról tudhatnak meg többet a fesztiválozók, akik azt is kipróbálhatják, hogy egy-egy zöld ötlet hogyan valósítható meg a gyakorlatban. Így készül majd sörkollektor, merített papírból pedig fülbevaló vagy éppen könyvjelző.  Kiderül, hogyan kell ökoháztartást vezetni, és milyen trükkök léteznek az energiafelhasználás csökkentésére.

A háziasszonyok tippeket kapnak, hogyan lehet egyszerűen, káros anyagoktól mentesen tisztító- és tisztálkodószereket gyártani házilag, valamint megismerhetik a természetes szépítőszerek és speciális balzsamok készítésének fortélyait is.

A gyerekeket is sok program várja. Lesz mese, készíthetnek ökokarkötőt színes naptárakból és papírlapokból, belekóstolhatnak az újrahasznosítás szépségeibe és játékos formában tudhatják meg, hogy miért fontos a környezetvédelem.  A gyerektáncházban játékos feladatokon keresztül fedezhetik fel a természet formáit, jelenségeit, a mesék és a zene segítségével megeleveníthetik az állat- és növényvilág alakjait.  A szombati napot zöldparti, míg a kétnapos fesztivált Szekeres Adrien koncertje zárja.

Az ingyenes Zöldmag április 12-én és 13-án várja a látogatókat; a szervezők csupán azt szeretnék, hogy a szombat esti partira érkezőkön legyen egy zöld ruhadarab. A helyszín az Andrássy út 98. szám alatt található MagNet Közösségi Ház, a részletes programot a ZöldMag Fesztivál Facebook-oldalán, valamint a www.magnethaz.hu oldalon nézhetik meg az érdeklődők.