Egy átlagos háztartás energiafelhasználásának 75%-át a fűtés jelenti, így kis odafigyeléssel itt sok pénzt megspórolhatunk. A fűtőtest mögött a fal felmelegszik, ami hőelvonást okoz. Ne a falakat fűtsük! A fűtőtest mögé helyezett hőtükörfólia csökkenti a fal felmelegedését, mert a ráirányuló hősugarakat visszaveri. Így 6-10%-os energia-megtakarítás érhető el. A legtöbb barkácsáruházban kapható hőtükörfólia mérete akkor ideális, ha minden oldalról 5-10 centiméternyire kilóg a fűtőtest mögül. Ollóval kiválóan vágható, és a felhelyezése is egyszerűen megoldható szöggel, csavarral, kétoldalú ragasztóval.

További tippek:

Hagyjuk szabadon a fűtőtestet! A radiátort elzáró tárgyak elnyelik a meleg nagy részét. Ügyeljünk rá, hogy a függöny ne lógjon a radiátorra.

Ajánlat:

Ha Ön nagyobb felújítás előtt áll, akkor tájékozódjon a lakásban alkalmazható egyéb hőtükrökről, például a nyári napsugárzás nagy részét visszaverő tetőtérfóliákról! A technológiával számos cég foglalkozik, itt láthat egy példát az alkalmazási lehetőségekre.

További energiatakarékossági tippek, egyszerűen és ingyen (vagy olcsón) megvalósítható ötletek az Energia Klub honlapján.