Levélíró pályázatot hirdetett a Magyar Posta általános iskolás korú gyermekek számára az erdők védelméről.



A pályázat résztvevőjének el kell képzelnie, hogy él a fa az erdőben, és levélben kell elmagyaráznia, miért fontos az erdők védelme. A pályázatokat kézzel, lehetőleg tollal kell megírni. A pályaműnek meg kell felelnie a klasszikus levél tartalmi és formai szabályainak, tartalmaznia kell a feladó és a címzett adatait, megszólítást és elköszönést, a levél írójának aláírását. A levél terjedelme korcsoportonként változó: az 1-2-3. osztályosoknál legkevesebb 100, a 4-5-6. osztályosoknál 150, a 7-8. osztályosoknál pedig minimum 200 szó. A nemzetközi pályázati feltételek szerint a terjedelemnek 500 és 1000 szó között kell lennie. Részvételi feltétel továbbá a pályázati adatlap csatolása (az érdeklődők a www.posta.hu honlapról tölthetik le a nyomtatványt).

A pályázatokat 2011. január 30-ig kell megküldeni a Magyar Posta Kommunikációs osztály Budapest 1972 címre. Ebben az évben nem csak a levelek tartalmát, hanem az illusztrációját is értékeli "levélszépségversenyen" a Csukás István meseíró által vezetett zsűri.

A világ postáit tömörítő Egyetemes Postaegyesület (UPU) 40. alkalommal hirdette meg nemzetközi gyermek és ifjúsági levélíró pályázatát. A témaválasztás aktualitását az adta, hogy 2011-ben ünnepli a világ a fák nemzetközi évét. Ebből az alkalomból az ENSZ felhívást intéz a kormányokhoz, az ENSZ szervezeteihez és más nem kormányzati, magán és egyéb szervezetekhez, hogy tegyenek erőfeszítéseket az erdővédelem tudatosítására és a fenntartható fejlődése érdekében.