Több szakmai látogató, gazdagabb témakínálat

Alapvetően új koncepció szerint szervezi a 10. ÖKOTECH Nemzetközi környezetvédelmi és kommunális szakkiállítást a Hungexpo Zrt. 2011. április 5-10. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.



Forrás: Ökotech

Az új koncepció lényege, hogy minden páratlan évben ÖKOTECH, CONSTRUMA, HUNGAROTHERM szakkiállítások egy időben, egy helyen kerülnek megrendezésre, míg minden páros évben az ÖKOTECH az Ipar Napjai elnevezésű kiállítási csokorban (Industria, Electrosalon, Chemexpo, Securex, Ökotech) jelenik meg.

A jubileumi rendezvény kapcsán tehát újdonság, hogy ezúttal a CONSTRUMA 30. Nemzetközi építőipari szakkiállítással, valamint a HUNGAROTHERM 6. Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítással egyszerre rendezik meg a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén.

Forrás: Ökotech

Magától értetődő igazság, hogy környezettudatosság a különböző szakterületek határait átlépő szemléletmód. Az energiahatékony építési módok az építészeket legalább annyira érdeklik, mint az épületgépészettel és épületvillamossággal foglalkozó szakembereket, a vízgazdálkodással, a talajvédelemmel és a közlekedés környezeti hatásaival jelentős részben építőmérnök végzettségűek foglalkoznak, a környezeti kárelhárítás és a hulladékkezelés számos problémáját aligha lehetne megoldani szigetelési szakmérnökök közreműködése nélkül. A szennyvízkezelés és a megújuló energiák hasznosítása megint csak nehezen képzelhető el gépészek nélkül, a zöldterületek fenntartása kertépítési, tájépítészeti és erdészeti-kertészeti szaktudást egyaránt igényel, és még folytathatnánk a sort.

Ez az összefogás mindenkinek csak hasznot hoz: az Ökotech, a Construma és a Hungarotherm kiállítói egyaránt több szakmai látogatóhoz tudják eljuttatni üzeneteiket, hiszen - mint láttuk - a szakemberek jelentős részét nem is lehet egyértelműen és kizárólagosan besorolni egyik vagy másik rendezvény látogatói körébe. 2009-ben a Construma és a Hungarotherm együttesen körülbelül 60 ezer látogatót vonzott - ennek közel kétharmada szakmai látogató -, és legalább ezt a számot 2011-ben is minden bizonnyal képes lesz produkálni a három szakkiállítás.
Az új koncepciónak köszönhetően a kiállítás résztvevői nagyobb látogatói érdeklődésre számíthatnak, miközben arra is lesz lehetőséget, hogy a kiállítók egyszerre találkozzanak potenciális új üzleti és szakmai partnereikkel, valamint a környezetvédelem iránt magánemberként elkötelezett látogatókkal. A szakkiállítások megtekintéséért a Magyar Mérnök Kamara és a Magyar Építész Kamara tagjai értékes kreditpontokat is kapnak. Mindez mindhárom rendezvény kiállítói számára nagyobb látogatottságot biztosít.

Forrás: Ökotech

A szervezők a már hagyományosnak mondható széleskörű szakmai konferenciaprogramot és az ÖKOTECH kiállítói számára kínált kapcsolatépítési lehetőségeket az "Önkormányzati nap"-pal kívánják bővíteni. Ennek az előadássorozatnak a keretében az önkormányzati döntéshozók számára biztosítanának színvonalas szakmai fórumot, melynek középpontjában az önkormányzati ingatlanok költséghatékony fenntartása, a környezettudatos megoldások, valamint a városfejlesztés és urbanizáció áll majd. A konferenciákon kiemelt szerepet kap továbbá a megújuló energiaforrások hasznosítása és a fenntartható fejlődés kérdésköre. Új, az urbanizációs témához kapcsolódó tematikai pontok bevezetésével lehetőség nyílik a témában megjelenni kívánó cégek számára, hogy kiállítóként is bemutatkozzanak. Az új utak keresésében a Magyar Urbanisztikai Társaság tapasztalata és szaktudása van segítségünkre, és járul hozzá a színvonalas programokhoz megvalósításához.

A kiállítók részére október 29-ig előjelentkezési kedvezményt biztosítanak a szervezők!
Bővebb információ: okotech.hungexpo.hu, okotech@hungexpo.hu