Ha a holnap mérnökein múlik, hamarosan enyhülhetnek a környezetszennyezés által a természeten ejtett sebek. Ez a következtetés vonható le az alternatív hajtású járművek idei győri versenye alapján, amelyet "Építsük a jelenben a jövőt" mottóval rendeztek április 23-25. között Győrben, a kisalföldi megyeszékhelyen.



Nincs már olyan messze az idő, amikor nem az lesz a fő alternatíva, hogy benzint vagy gázolajat tankolunk a járművünkbe. Ötödik alkalommal gyűltek össze a hazai és külföldi egyetemek, technológiai szervezetek és cégek mérnökei, hallgatói, hogy egy jó hangulatú, izgalmaktól sem mentes verseny keretében próbáljanak reális válaszokat kínálni Földünk védelmének égető kérdéseire.

10 kategóriában 40 csapat 60 járműve nevezett az INNO-MOBIL Sportegyesület és az Alternatív Hajtású Járműsport Szövetség által szervezett különleges futamra, amelyen elektromos, sűrített levegővel működő, napelemes és üzemanyagcellás autók és motorok álltak rajthoz.

Forrás: muszakiak.hu

További képek a versenyről megtekinthetők itt

A hétvége nem kizárólag a nemes küzdelemről szólt - szakmai előadások, városi felvonulás, koncertek, táncprogram, sörsátor, aszfaltrajzolási lehetőség, elektromos hajtású hajók és számos autócsoda bemutatója tette teljessé a hétvége gazdag kínálatát.

A Széchenyi Futamról bővebben a Műszaki Portálon is olvashat.