A KÖVET Egyesület negyedik alkalommal hirdeti meg a Zöld Iroda Versenyt, amelyre 2010. február 1-jéig nevezhet bármely szervezet, ahol irodai munka folyik. A verseny célja, hogy a résztvevő irodákban feltárják és csökkentsék a működéssel járó környezeti terheléseket és a keletkező hulladékokat, valamint környezettudatos gondolkodást alakítsanak ki a dolgozók körében.



Egy környezettudatos iroda dolgozói törekednek arra, hogy a lehető legkevesebb környezetterheléssel járjon a munkahelyük működése; környezetbarát eszközöket és tisztítószereket használnak, utazáshoz előnyben részesítik a tömegközlekedést vagy a kerékpárt. De nemcsak nekik lehet fontos, hogy csökkentsék az energiafelhasználást, a papír- és vízfogyasztást, kevesebb hulladékot termeljenek; ami keletkezik, azt különválogatva gyűjtsék.

A Zöld Iroda Verseny során a zöld utat választó szervezetek (vállalatok, intézmények, civil szervezetek) számára a KÖVET Egyesület eszköztárat, módszert és szaktudást biztosít a javulási lehetőségek azonosításához és a fejlődés nyomon követéséhez. A versenyző irodáknak három hónap áll rendelkezésükre (2010. februártól áprilisig), hogy a lehető legtöbbet fejlesztve az iroda működésén és a dolgozók szokásain, Zöld Irodává válhassanak.

A jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a KÖVET Egyesület honlapján olvashatók.