2009. november 27. az idei "Ne vásárolj semmit!" Nap. A Tudatos Vásárlók Egyesülete a Cellux Csoport művészeinek segítségével arra hívja fel a figyelmet, hogy a túlzott, ésszerűséget mellőző fogyasztás jelentős környezeti és társadalmi károkat okoz hazánkban is. Karácsony közeledtével fokozódik a vásárlási kedv, rengeteg rövid életű, eldobható holmi talál gazdára, ami az anyagi nehézségek mellett jócskán megterheli a környezetünket is. A szervezők Budapest egyik forgalmas helyén, a Nyugati téren felállítanak egy hulladékokból készült fát, melyre felhívásuk nyomán a vásárlási bojkotthoz kapcsolódva az akcióban résztvevők felakaszthatják otthonról hozott, vásárlásaik során beszerzett nejlonzacskójukat. Részvételükért és a Ne vásárolj semmit! napi "nem vásárlásukért" cserébe egyedi tervezésű tudatos vásárló vászontáskát kapnak ajándékba.

NÁJLONFA AKCIÓ - tiltakozzunk együtt az ésszerűtlen fogyasztás ellen

A TVE mindenkit vár a Nyugati térre, ahol a csatlakozók felakaszthatják a magukkal hozott üres nejlon szatyrot a Nájlonfára!
A szimbolikus fa vázát a Cellux Csoport művészei készítik el, a vásárlási dömping elleni tiltakozásul mindenki elhelyezheti rajta elnyűtt nejlonzacskóját.
Helyszín: Budapest, Nyugati tér - (a pályaudvar melletti parkoló)
Időpont: 2009. november 27.   17,00-18,00 óráig.

További Ne vásárolj semmit! napi akciók a www.nevasaroljsemmitnap.hu oldalon érhetők el.

A Tudatos Vásárlók Egyesületéről www.tve.huForrás: [origo]