Akarsz tenni a klímaváltozás káros hatásai ellen? Jól beszélsz angolul? Szeretnél egy nemzetközi vitafórum részese lenni? Akkor várunk Téged egy nemzetközi csapatban, amely a Koppenhágai Klímaváltozási Konferencia idején virtuális kerekasztalként működve a felmerülő témákat, kérdéseket, problémákat és az elért eredményeket vitatja meg.



A Debatewise egy nonprofit vitaportál, mely a British Council és az International Debate Education Association (IDEA) szervezetekkel közösen hozta létre programját a fiatalok vitakultúrájának fejlesztésének szem előtt tartásával. A programot az egyik legszínvonalasabb országos brit napilap, a The Independent is támogatja, amely honlapján közölni fogja a vitát.

Mi a Global Youth Panel?
A Global Youth Panel (GYP) a világ 100 országából 1000 fiatal részvételével alakul meg. Online vitafórumként a decemberi Koppenhágai Konferencia témáit fogja megvitatni. Az esemény után országonként vitatják meg a résztvevők, mire számíthatnak a konferencián elfogadott döntések alapján.

Miért csatlakozzak?
Mert a konferencia óriási jelentőségű, hiszen a Kiotói Egyezmény lejárta után az itt hozott döntések és megállapodások szerint alakul a világ éghajlatvédelme. Lehetőséged lesz gondolataid megosztására, hiszen a Te véleményed is számít! Kapcsolatot teremthetsz más ország fiataljaival, akik Veled együtt egy globális jelentőségű esemény részesei lesznek.

Mit kell tennem?
A konferencia ideje alatt (december 7-18.) napi 1-2 e-mailben tájékoztatunk a legfontosabb eseményekről és azokról a témákról, amelyek aznap felmerültek. A résztvevőknek lehetőségük lesz ezekre reagálni, szavazni, illetve saját témát is felvethetnek. A konferencia után az ott elért eredmények jövőbeni hatásait fogjuk megvitatni. A résztvevőktől mindössze azt várjuk, hogy jelen legyenek az oldalon és szavazzanak, illetve természetesen mindenkit arra biztatunk, hogy aktívak szóljanak bele a vitába.

Hogyan jelentkezhetek?
Küldj egy bemutatkozó emailt november 30-ig a nora.hagen@klimaklub.hu címre, melyben leírod, miért szeretnél résztvenni a kezdeményezésben. Kérjük, add meg neved, email-címed, születési éved. Kérjük, csak akkor jelentkezz, ha nehézség nélkül olvasol angol nyelven és nem jelent problémát az írás sem.

Forrás: www.klimaklub.hu