A felnőttek kedvezményes jegyet, az első kétszáz gyermek pedig ingyen belépőt kap október 9-11. között, amennyiben fejenként legalább tíz üres üdítőitalos vagy tejes kartondobozt ad le a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A Vidám Doboznapok elnevezésű akcióval az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ), a budapesti állatkert és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az italos kartondobozok szelektív gyűjtését szeretnék népszerűsíteni. A 75 százalékban papírt, 10-20 százalékban műanyagot, és 0-5 százalékban alumíniumot tartalmazó kartondobozt szelektíven gyűjtve és bálázva elsősorban a papírgyártás területén használják fel.

Egy ötéves időszak alatt összegyűjtött és újrahasznosított kartondobozok révén annyi papírt takarítottunk meg, amennyit közel 18 ezer fa kivágásával és feldolgozásával lehetett volna legyártani. Az elmúlt öt évben 12 százalékra növekedett a begyűjtött és újrahasznosított italos kartondobozok aránya. Az IKSZ célja, hogy 2012-ig húsz százalékra növelje az italos kartondobozok begyűjtési és újrahasznosítási arányát Magyarországon. A célkitűzések között szerepel az is, hogy elérjék: az összegyűjtött dobozok hasznosítása ne külföldön, hanem Magyarország határain belül valósuljon meg.