Az Egy mozdulat program ősszel egy országos iskolai programmal egészül ki, mely a legifjabb generációt, elsősorban az általános iskola felső tagozatos diákjait mozgósítja. A gyerekek a környezeti terhelés, az éghajlatváltozás okozta negatív hatások és a klímatudatossággal nyerhető anyagi és egészségi előnyök témákban versenghetnek egymással.

Az őszi programhoz kapcsolódik - szeptember közepétől - az egyik legnépszerűbb online játék, a Honfoglaló "bezöldülése" is. A Honfoglaló egy stratégiával ötvözött internetes kvízjáték, amely 2002 szeptemberében indult hódító útjára. Jelenleg 620 000 regisztrált játékosa, és napi átlagban - külföldi és belföldi összesített adatok alapján - 60 000 egyedi látogatója van.

Most a játékosok olyan kérdésekre is válaszolhatnak, hogy például egy átlagos magyar ember hány tonna szén-dioxidot bocsát ki évente, vagy a háztartásokban elfogyasztott energia hány százalékát fordítjuk fűtésre.

Az Egy mozdulat szemléletformáló program honlapja számos energiatakarékossági tippet, hasznos környezetvédelmi információt és szórakoztató játékokat kínál.