A Távszámla a Magyar Telekom NyRt. elektronikus számlakezelő szolgáltatása. A Távszámla rendszerébe elektronikusan érkeztethetőek a számlák, a rendszer el is tárolja azokat, és a számlák ki is egyenlíthetők. A Távszámlában jelenleg a következő szolgáltatók számlái kezelhetők: T-Home, T-Mobile, T-Systems, E.ON, Tigáz. Használatához mindössze internetkapcsolatra és minimális felhasználói tudásra van szükség.

A Távszámlával a sárga csekkek teljes mértékben kiválthatók, így csökkenthető a felesleges papírhasználat és hulladékképzés mértéke is. A Távszámla szolgáltatás a www.tavszamla.hu oldalon elérhető.

Jelenleg a magyar lakosság 1%-a választja az elektronikus számlakezelést. A Távszámla használatát a Magyar Telekom NyRt. különböző ajánlatokkal, kedvezményekkel igyekszik serkenteni (egyszeri nagyobb kedvezmény a Távszámlás számlák végösszegéből, nyereményjátékok, amelyekben értékes telefonok, notebook-ok nyerhetők). A Távszámlára történő regisztráció és a szolgáltatás igénybevétele teljes mértékben díjmentes az ügyfelek részére - ez is vonzóvá teheti az elektronikus számlakezelést.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.Forrás: tavszamla.hu